گریس پایه آلمینیوم سپلاتین یکی از انواع روانکار ها می باشد که به علت ویژگی های بارز آن, امروز استفاده ی وسیعی از این محصول در صنایع مختلف می شود. در رابطه با انواع متنوع روانکار ها باید گفت که به دو گروه کلی تقسیم می شوند که عبارتند از روانکار های خودرو و همچنین روانکار های صنعتی است.
روانکار های صنعتی خود به سه دسته بزرگ طبقه بندی می شوند که شامل انواع روغن های صنعتی, انواع گریس نسوز نظیر گریس سپلاتین فوکس به علاوه روانکار های ویژه می باشد. در ادامه به توضیح کامل در مورد گریس ها به ویژه گریس سپلاتین می پردازیم.
گریس پایه آلمینیوم سپلاتین در صنعت چه کاربردی دارد؟
گریس سپلاتین به دلیل موادی که دارد در بسیاری از صنایع مهم و کاربردی مورد استفاده قرار می گیرد. زیرا همانطور که می دانید دو تا از مشتقات نفت که در روانکاری ماشین آلات مختلف در صنایع بزرگ و کوچک مورد استفاده قرار می گیرد، روغن و گریس می باشند. ساختار تشکیل دهنده آنها تقریبا یکسان بوده ولی میزان مواد اضافه شده در ترکیب آنها متفاوت می باشد.
موارد کاربرد گریس پایه آلومینیوم در صنایع و کارخانجات بسیار زیاد بوده و به همین علت سعی داریم توضیحات کاملی راجع به این موضوع داشته باشیم. اول از همه باید بدانید که گریس یک روانکار طولانی مدت به حساب می آید و در مکان هایی مورد استفاده قرار می گیرد که امکان روانکاری با مایع به صورت مکرر امکان پذیر نباشد. زیرا روغن اگرچه یک روانکار مطلوب به حساب می آید اما به دلیل فراریت بالا امکان سرریز شدن آن وجود داشته و برای مدت زمان زیادی ماندگاری ندارد. همچنین گریس ها خاصیت پاک کنندگی و تمیز کردن را به مانند روغن ها انجام نمی دهند. مهمترین کاربرد گریس پایه آلومینیوم هم در صنایع حفاری، کابل ها، سنگ شکن ها و چرخ دنده ها می باشد.
روغن های صنعتی به نسبت گریس ها، قطعات و تجهیزات را در برابر گرمای زیاد حفظ می کند. زیرا روان تر از گریس ها می باشند و منتقل کننده خوب گرما هستند. اما گریس ها در خنک سازی ضعیف تر می باشند. اما گریس ها به نسبت روغن های صنعتی روانکاری فوق العاده قدرتمندی دارند. به گونه ای که اکثر ماشین های مکانیکی بزرگ به راحتی روغنکاری می شوند. همچنین میزان تلفات آنها بسیار کمتر است.
گریس سپلاتین هم یکی از انواع گریس ها می باشد که عموما از مواد پایه آلومینیومی ساخته شده و تا حد زیادی حرارت را به خود جذب می کند. از این رو در بازار به مقدار زیادی به فروش می رسد. زیرا به نسبت گریس های دیگر تحمل پذیری بالایی در برابر دمای بالا دارد.
همچنین یکی دیگر از خواص مهم گریس سپلاتین خاصیت پاک کنندگی آن می باشد که تمامی گرد و غبار و مواد زائد را از روی بدنه و قسمت های داخلی ماشین پاک می کند.
همه چیز در مورد گریس پایه آلمینیوم سپلاتین:
روانکار ها انواع مختلفی دارد که از انواع آن می توانیم به: روغن صنعتی، گریس فوکس از جمله گریس سپلاتین و یا گریس نسوز, انواع روان کننده های گازی, انواع روان کننده های جامد و در آخر انواع روان کننده های مایع اشاره کنیم.
گریس صنعتی دارای انواع مختلفی هستند که می توان به گریس صابون ساده، صابون مخلوط، کمپلکس صابون و غیر صابون اشاره کرد. کل گریس های موجود در بازار در همین دسته بندی قرار می گیرند که هریک خواص ویژه و مخصوص به خود را دارا است. مثلا تمامی گریس ها با آب مخلوط نمی شوند ولی صابون سدیم از این قاعده مستثنی است. باقی گریس ها در برابر افزایش درجه حرارت مقاومت خوبی دارند در صورتی که گریس پایه آلومینیوم و کلسیم چنین ویژگی ای ندارند.
گریس صابونی ساده به آن دسته از گریس هایی گفته می شود که پایه آن صابون از نوع سدیم، کلسیم و آلومینیوم باشد. گریس صابونی مخلوط به آن دسته از صابون هایی گفته می شود که نوع غلیظ کننده آن از چند صابون فلزی تشکیل شده باشد. گریس کمپلکس صابون هم فقط دارای یک صابون ساده فلزی به همراه یک نمک با وزن پایین می باشد. گریس های غیر صابونی هم در ساختار آن صابون موجود نبوده و در آن پلی اوره، گرافیک و … وجود دارد. حا که انواع گریس ها را شناختید می توانیم با جزئیات بیشتری به تعریف گریس پایه آلومینیوم بپردازیم.
مواد افزودنی موجود در این نوع گریس:
ماده پایه که از نوع فلزی بوده اما مواد افزودنی بسیار زیادی در ساختار این ماده قرار داده شده است. اولین مواد افزودنی سرب بوده که به گریس خاصیت ضد زنگی می دهد. از دیگر مواد افزودنی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- عدم اکسیداسیون مواد موجود در گریس برای رسوب زدایی
- وجود سرب موجب تحمل قطعه در برابر افزایش دما و فشار می شود.
- کاهش اصطکاک و خوردگی با اضافه کردن مواد رنگی
- دارای مواد ضد خورنده و جلوگیری از سایش قطعات
- دارا بودن مواد ضد کف و استفاده از مواد شفاف
- پایداری کامل بین مواد پایه و افزودنی ها و عدم تفکیک آن در حین کار و پس از آن
گریس پایه آلمینیوم سپلاتین چیست و برای چه مواردی مورد استفاده قرار می گیرد؟
امروزه با توجه به مصارف گوناگون در بخش های مختلف صنعتی و رشد نمودن صنایع و میزان تولیدات آن ها درخواست ها برای خرید انواع روانکار ها و گریس ها نیز رو به افزایش بوده است که همچنین یکی از مواردی که امروزه در صنایع به وفور یافت می شود گریس های سپلاتین می باشند. توجه داشته باشد هرگز گریس ها و روغن های صنعتی و یا روانکار کار ها را با هم در یک گروه مشابه قرار ندهید زیرا در ترکیبات و مواد سازنده پایه ای با هم تفاوتی دارند . گریس ها از ترکیبات روغن و مقداری صابون تشکیل شده اند که از لحاظ بافت ساختاری مقداری استحکام بافتی بیشتری نسبت به سایر روانکارها را دارا می باشند .
از گریس ها عموما برای روانکاری نمودن چرخ دنده ها و زنجیر های صنعتی که در معرض اصطحکاک و خوردگی قرار دارند استفاده می شود تا چرخ دنده ها و زنجیر چرخ ها علاوه بر افزایش میزان طول عمر آن ها ، در حین کار عملکرد بهتر و مفید تری را داشته باشند .
گریس ها که خود از مواد پایه ای روغن های صنعتی می باشند در دو دسته معدنی ( گریس هایی هستند که از مواد نفتی و مشتقات نفتی بدست می آیند و ترکیبات آن ها در طبیعت وجود دارد ) و مصنوعی ( در آزمایشگاه ها از طریق مواد مصنوعی شیمیایی ساخته می شوند ) قرار می گیرند .
توجه داشته باشید انتخاب گریس سیپلاتین مناسب تنها بخشی از کار می باشد همچنین بخش مهم تر ، خرید گریس سیپلاتین اورجینال از فروشنده معتبر است .توجه داشته باشید جهت استعلام قیمت و مشاوره در مورد انتخاب گریس مناسب می توانید با کارشناسان ما در مجموعه صنعتی فیدا گستر در ارتباط باشید.
ویژگی های گریس پایه آلومینیوم
گریس پایه آلومینیوم یک گریس عالی و چند منظوره بوده که بیشتر برای صنایع خودرو سازی مورد استفاده قرار می گیرد. مهمترین کاربرد آن برای بلبرینگ چرخ های خودرو بوده و سازگاری بالایی با آن دارد. زیرا در برابر فشار و دمای بالا مقاومت خوبی داشته و نشتی بسیار پایینی دارد. باقی گریس ها به اندازه آلومینیوم نمی توانند روانکاری دقیقی برای بلبرینگ خودرو ایجاد کنند. همچنین از دیگر کاربردهای آن می توان به روانکاری اتصالات یدک کش هم اشاره کرد. در برابر آب عکس العمل خوبی داشته و به هیچ وجه آن را جذب نمی کند. به همین علت نسبت به گریس های پایه لیتیوم دقیق تر عمل کرده و پایداری اکسیداسیون قدرتمندتری نسبت به آن دارد. از نظر هزینه قطعا گریس پایه آلومینیوم نسبت به دیگر گریس ها گران تر بوده زیرا در ساختار آن مس وجود ندارد. پس همانطور که متوجه شده اید گریس های نوع آلومینیوم قادر هستند در درجه حرارت خیلی بالا تا 240 درجه سانتیگراد به خوبی به عملکرد خود ادامه دهند و بازدهی عالی داشته باشند. همچنین در برابر آب بسیار زیاد هم مقاومت عالی داشته و میزان چسبندگی قدرتمندتری نسبت به گریس لیتیوم دارا است.
توضیحات بیشتر در مورد این نوع گریس :
همانطور که در مطالب بالا گفته شد گریس ها از ترکیب روغن های معدنی یا مصنوعی با صابون آلومینیوم تشکیل شده اند اما گریس های سپلاتین صرفا از روغن های معدنی تشکیل شده اند که با ترکیب صابون آلومینیوم و مواد افزودنی دیگر گیریس های سپلاتین را به وجودمی آورند .
از دلایل محبوبیت گریس های سیپلاتین می توان به قابلیت ویسکوزیته بالای آن ها اشاره نمود که سبب چسبندگی بسیار بالا بر روی دنده ها و جرخ دنده ها می گردد و موجب روانکاری عالی در آن ها می شود . از گریس های سیپلاتین در صنایع جهت روانکاری نمودن کوره های چرخشی ، موج شکن ها ، دستگاه های سنگ شکن موجود در صنایع معادن ، خشک کن های صنعتی در ابعاد متوسط و بزرگ و چرخ دنده های موجود در بسیاری از صنایع که نیازمند روانکاری ایمن و مطمین هستند استفاده می گردد .
از مزایای گریس های سپلاتین می توان به مواردی همچون خاصیت ضد سایشی و مقاومت بسیاربالا در برابر اصطحکاک ، خاصیت ضد اکسیدان و مقاوم در برابر خوردگی ، مقاومت بالا در برابر نفوذ آب و رطوبت به دلیل ویسکوزیته بالا ، مقاومت در برابر دما و فشارهای بالا در محیط های نا مطلوب اشاره نمود.
از ویژگی های مهم دیگر در گریس های سپلاتین می توان به عدم تغییر پذیری در ساختار آن ها با گذشت زمان و شرایط محیطی نامطلوب اشاره نمود ، بسیاری از گریس ها در حین فعالیت در دور های بالا به علت گرما و فشار باری ایجاد شده و اصطحکاک خواص اصلی خود را از دست می دهند و تغییر شکل پیدا می کنند اما گریس های سپلاتین به علت میزان ویسکوزیته بالای خود در برابر فشار و گرما خواص خود را از دست نمی دهند و به همان شکل اولیه خود به فعالیت ادامه می دهند . طول عمر و دوام بالای گریس های سپلاتین نشان دهنده عدم مستهلک شدن آن ها نیست بلکه به مرور زمان نیاز به تعویض و سرویس مجدد پیدا می کنند ، که خود این سرویس ها از هزینه های بیشتر تعمییرات در بلند مدت جلوگیری می کنند .
گریس کاری روانکار های سپلاتین نیاز به مهارت خاص یا عجیبی ندارد اما بهتر است برای جلوگیری از مشکلات پیش آمده از متخصصین در این حرفه استفاده گردد . توجه داشته باشید در وهله اول گریس کاری ، ابتدا محیط مربوطه تمیز و عاری از هرگونه گرد و خاک باشد و سپس گریس را با حفظ اصول ایمنی و دستکش بر روی محیط به آرامی تزریق نمایید ، پس از انجام گریس کاری دستگاه را در دور های پایین آغاز به کار نمایید تا تمامی نقاط به صورتی صحیح گریس کاری بشوند.
رنگ گریس های سپلاتین زرد مایل به روشن است که علت آن هم استفاده نمودن از روغن پایه سینتیک در ترکیبات اصلی سازنده گریس های سپلاتین می باشد همچنین همین عوامل سبب استحکام بیشتر بافت گریس های سپلاتین شده است به نحوی که در شرایط متفاوت دمایی گریس از روی قطعات چکه نمی کند و یا سرازیر نمی شود .
عملکرد گریس پایه آلمینیوم سپلاتین:
قطعا استفاده از گریس سپلاتین نسبت به روغن های صنعتی مزیت های زیادی را به همراه دارد. مهمترین عملکرد آن روانکاری خوب تمامی قطعات ساکن و متحرک می باشد که در صنایع وسیعی استفاده می شود. این نوع گریس خاصیت نسوز هم دارا بوده و برای صنایع با حرارت های بالا نظیر فولاد، ذوب آهن، نفت و … هم مورد استفاده قرار می گیرد.
قطعا کاربرد گریس با مواد افزونی مطلوب برای ماشین آلااتی که دچار نشتی هستند بازدهی بالاتری به نسبت روغن ها دارند. نکته مهم دیگری که باید به آن اشاره کرد این است که با یک دو دو تا چهار تا متوجه می شوید که به نسبت قیمت گریس ها در برابر روغن ها، گریس انتخاب مناسبی می باشد. زیرا به دلیل موادی که در ساختار آن وجود دارد و عملکرد بسیار مناسب آن ارزان تر هم می باشد.
نقاط مثبت گریس پایه آلمینیوم سپلاتین:
تجربه نشان داده است که نسبت خرید روغن صنعتی در برابر گریس سپلاتین به نسبت 6 به 1 می باشد. یعنی برای روانکاری خوب دستگاه ها و ماندگاری بالا و طولانی مدت با یک بار گریس کاری مناسب دستگاه خود را از هر گونه آسیب حفظ خواهید کرد.
در مقابل چنین خاصیتی بهترین روغن صنعتی هم استفاده کنید، زمان لازم برای حفظ آن از آسیب ها 6 برابر کاهش می یابد. از طرف دیگر شما به جای خرید 6 بار روغن کافی است فقط یک بار گریس سپلاتین با مواد بسیار ارزنده آن را خریداری کنید و عملکرد بهتر آن را ببینید. بزرگترین نقطه مثبت در خرید گریس سپلاتین جلوگیری از خرابی قطعاتی است که در دسترس نیستند و تعمیر آنها به شدت طاقت فرسا است.
همچنین روغن هم به خوبی بر روی آنها نمیشنید و سریعا شره می کند. زیرا گریس سپلاتین یک تمیز کننده قدرتمند هم می باشد و قطعا زمان تعمیرات را به شدت کاهش می دهد و این بزرگترین نقطه مثبت این گریس می باشد.
از دیگر مزیت های آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- افزایش دوام پذیری قطعات به لطف پاک کنندگی عالی قطعات و دستگاه ها در محیط های آلوده و مملو از گرد و غبار
- آب بندی قطعات با گریس سپلاتین نتیجه خیلی خوبی دارد. اگر چه برای آب بندی تمامی قطعات از روغن صنعتی استفاده می شود، اما روغن ها موجب وجود اصطکاک بیشتر شده و این به نوبه خود مصرف انرژی را افزایش می دهد. وجود گریس سپلاتین مانند یک مرهم عمل کرده و برای قطعات با نشتی های زیاد بهینه ترین انتخاب می باشد.
- با گریس سپلاتین می توانید قطعات نو و غیر قابل استفاده هم از زنگ زدگی دور کنید. اگر قطعاتی را خریداری کردید که هنوز بهره برداری نشده اند بهتر است حتما به آن گریس سپلاتین بزنید تا گرد و غبار و کثیفی وارد آن نشود و رطوبت را به خود جذب نکند. همچنین با گریس کاری قطعات قبل از شروع کار می توانید میزان اصطکاک را به حد قابل توجهی کاهش دهید.
- به علت وجود بافت نرم در ساختار گریس سپلاتین اصل، از این ماده به منظور کاهش صدای دستگاه استفاده می شود. موارد کاربرد آن بیشتر برای دستگاه های با چرخ دنده های مختلف می باشد که به دلیل متصل شدن زیاد آن به هم سر و صدای به شدت زیادی را تولید می کنند. با ایجاد روانکاری مناسب علاوه بر کاهش صدا، دستگاه با قدرت کمتر و به دور از خوردگی کار خواهد کرد.
موارد کاربرد گریس سپلاتین:
یکی از مهمترین اختلافات بین روغن های صنعتی و گریس ها کاربرد آنها در دماهای مختلف می باشد. یعنی روغن ها عموما در دماهای بالا کاربرد دارند که علت آن روان بودن سیال روغن است. از طرف دیگر گریس ها به دلیل خاصیت نیمه جامدی که دارند در دماهای پایین قدرت بیشتری را به رخ روغن های صنعتی می کشاند.
اما گریس سپلاتین به دلیل خاصیت نسوزی که دارد در دمای متفاوت بسیار مطلوب عمل می کند. از این رو برای مواقعی که قطعه دچار زنگ زدگی می شود و یا در محیط های با دمای بالا و همچنین آلوده قرار دارند، انتخاب بهینه خرید گریس سپلاتین می باشد.
- صنایع تولیدی: بهترین روانکار موجود در ماشین آلاتی است که در صنایع تولیدی مثل تولید پوشاک، لیوان کاغذی و … می باشد. زیرا اکثر صنایع در محیط های آلوده و مرتبط با رطوبت سر و کار دارند و بهترین انتخاب همین گریس است.
- انواع اتصالات و یدک کش ها: در تمامی اتصالات و یدک کش های مرتبط با آب مثل قایق ها به وفور کاربرد دارند.
- صنعت فولاد: یکی از صنایع بزرگ و پول ساز امروزی که در معرض درجه حرارت های زیاد و کم بوده و بهترین گزینه گریس پایه آلومینیوم می باشد. زیرا انعطاف پذیری بالایی در گستره دمایی مختلف داشته و به طول عمر بیشتر تجهیزات کمک می کند.
تمامی روانکار ها دارای منشا نفتی و مواد افزودنی همانند صابون و پر کننده می باشند. تفاوت گریس ها با روغن های صنعتی در این است گریس ها توانایی خنک کنندگی و پاک کنندگی روغن های صنعتی را ندارند اما روانکاری گریس ها بسیار بالاتر از روغن های صنعتی می باشد به طوری که بیشتر نیرو های محرکه بدون گریس قابل استفاده نمی باشند و آنان قابل جایگزین نمی باشند.
مزیت های گریس پایه آلومینیوم
- ضد آب و جداسازی عالی از آب
- پایداری اکسیداسیون بالا
- چسبندگی عالی
- دفع کننده آلودگی
- کاربرد در گستره وسیع دمایی
- سازگار بودن با دیگر گریس های صابونی
- نقطه قطره ای در این گریس بالا است.
- میزان خوردگی تجهیزات را به خصوص در محیط های اسیدی و رطوبتی بسیار کاهش می دهد.
معایب گریس پایه آلومینیوم
- میزان تجزیه پذیری بیشتری نسبت به دیگر گریس ها شاهد است و یا همان پایدار برشی کمی دارد.
- به سختی از روی تجهیزات پاک می شود
- از نظر هزینه بسیار گران تر از دیگر گریس ها است.
گریس آلومینیوم کمپلکس
نوع دیگری از گریس های پایه آلومینیوم وجود دارند که از نوع کمپلکس هستند یعنی دارای پایه آلومینیوم و یک نمک هستند که دارای کاربردهای خاصی می باشند. از مهمترین ویژگی های ان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- در برابر خوردگی مقاومت خوبی دارند.
- در برابر آب مقاومت بالایی دارد.
- همچنین قادر است به خوبی در دماهای پایین پمپ شود.
به همین علت بیشتر کاربرد آنها در کارخانجات مواد غذایی می باشد
نتیجه گیری:
همانطور که در بالاتر گفته شد نباید گریس ها و روغن ها با هم در یک دسته قرار بگیرند زیرا علاوه بر تفاوت در ترکیبات سازنده آن ها می توان به خاصیت رونکاری بیشتر در گریس ها و قابلیت خنک کنندگی در روغن ها اشاره نمود.
بیشترین استفاده از گریس های سپلاتین امروزه در روانکاری دنده های صنعتی می باشد علت هم ساده است زیرا گریس های سپلاتین در برابر فشار ایجاد شده و گرمای بالای ناشی از اصطحکاک خواص خود را از دست نمی دهند.
توجه داشته باشید جهت استعلام نمودن قیمت و مشاوره در مورد انتخاب صحیح گریس های سپلاتین می توانید با کارشناسان ما در مجموعه صنعتی فیدا گستر با چندین سال سابقه درخشان در اتبط باشید .
عواقب گریس سپلاتین بی کیفیت و معرفی شرکت فیداراویل:
در هنگام خرید گریس سپلاتین توجه داشته باشید که این محصول را از شرکت معتبر و معروف خریداری کنید زیرا در غیر این صورت آسیب جبران ناپذیری به دستگا های شما وارد می کند و هزینه زیادی را به شما تحمیل می کند.
بازرگانی روغن صنعتی فیداراویل یکی از شرکت های معتبر و موفق در زمینه ی توزیع انواع روانکار ها و روغن های صنعتی از جمله روغن بهران حرارت و یا روغن دنده خودرویی بهران سمند ویژه 85W140 و … می باشد به علاوه این شرکت سابقه ی دراز مدت و درخشانی در این حیطه و همچنین فروش زنجیر صنعتی و انواع بلبرینگ ها دارد.
علاوه بر آن برای خرید و فروش گریس مولیکوت و یا خرید روغن هیدرولیک و دریافت لیست قیمت خرید و فروش گریس گرافیتی و شناخت ویژگی هایی از محصولات در هنگام خرید و فروش گریس سیلیکونی و یا خرید روغن بهران بردبار می توانید با پشتیبان های فیدار اویل در ارتباط باشید.
از اهداف اصلی این شرکت جلب رضایت و حمایت مشتریان خود می باشد که در این زمینه موفقیت چشمگیری داشنه است. شرکت فیداراویل محصول مورد نیاز مشتریان خود را در کوتاه ترین بازه زمانی ممکن به سراسر ایران در هر نقطه ی ایران ارسال می کند. در صورت نیاز به خرید یا دریافت اطلاعات بیشتر برای مثال اطلاع از قیمت روغن بهران هیدرولیک صنعتی و دیگر قیمت روغن بهران برش و یا قیمت روغن بهران اکسترا توربو دیزل 20W50 و غیره کافی است تا از مشاوران ماهر و خبره ما بهره گیرید و با ما تماس بگیرید.