تفاوت واسکازین با روغن موتور چیست؟
در این بخش از سایت می خواهیم به تفاوت واسکازین با روغن موتور و سایر اطلاعات در مورد آن بپردازیم. برای این که به جزئیات بیشتری از این دو روغن دست یابیم، عملکرد آن را در دستگاه را شرح می دهیم.
همانطور که میدانید اهمیت روغن برای عملکرد درست و بدون سر و صدای اضافی در تجهیزات بسیار حائز اهمیت است؛ زیرا هر قطعه در شرایط کاری و محیطی خاصی قرار دارد که بایستی از روغن مخصوص آن دستگاه استفاده شود. برای مثال از روغن واسکازین یا روغن موتور برای ماشین آلات استفاده می شود، ولی شرایط کاری آن دو فرق می کند که تفاوت واسکازین با روغن موتور را می رساند.
2 تفاوت واسکازین با روغن موتور:
- زمان تعویض این روغن ها با یکدیگر فرق دارد.
- هر کدام در بخش های متفاوتی استفاده می شوند.
- رنگ روغن
- میزان ویسکوزیته در واسکازین بیشتر از روغن موتور است
- نوع کاربرد
اما آنچه در رابطه با این روغن ها مهم است نحوه ی نگهداری آن است، بهتر است که در شرایط دمایی بین ۱۰ تا ۳۵ درجه سانتی گراد نگهداری کنید و حتما از مکانی سرپوشیده برای انبار آن استفاده نمایید تا در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرد. اما اگر قرار است به صورت بشکه ای نگهداری شود بهتر است که به صورت پالت شده در فضایی پوشیده نگه داشته شود و در غیر این صورت بشکه ها به صورت خوابیده و افقی در فضای آزاد قرار گیرند.
روغن واسکازین چیست؟
روغن واسکازین چیست؟ این روان کننده با نام روغن دنده شناخته شده است که برای روانسازی گیربکس ماشین آلات استفاده می شود. این نوع محصولات باعث انتقال قدرت در جعبه دنده شده و عملکرد قطعات متحرک و ثابت را بهبود می بخشد.
روغن های واسکازین با میزان غلظت مناسب برای دستگاه های اتوماتیک و دستی استفاده می شود که زمان تعویض آن با یکدیگر متفاوت است. یک روغن مناسب در گرانروی های مطلوب با پایداری حرارتی در دماهای بالا، قدرت خنک کنندگی خوب، پایداری در برابر سایش، ضد زنگ و ضد اکسیداسیون تولید شده است.
این روغن قطعات را به بهترین شکل روانکاری کرده که همین امر سبب شده تا دستگاه در هر دمایی به راحتی کار کند. همچنین فراریت مناسبی که روغن دارد، سبب صرفه جویی در مصرف آن و به طور کلی به صرفه بودن روغن می شود. پس روغن واسکازین چیست و چه زمانی نسبت به تعویض آن اقدام کنیم؟ روغن واسکازین در گیربکس و دیفرانسیل ماشین آلات استفاده می شود که زمان تعویض آن دقیقا مشخص نیست و از آنجا که گیربکس ها به صورت دستی و اتوماتیک هستند، زمان تعویض و نحوه روغن کاری هم متفاوت است.
این روغن از قابلیت پاک کنندگی و پراکنده گی بالایی برخوردار است و به آسانی ذراتی که در اثر تشکیل سوختگی ایجاد شده اند را پاکسازی می کند. از دیگر مزیت های این روغن میتوان به مقاومت دمایی بالای آن در برابر اکسیداسیون و کم کردن میزان رسوب اشاره کرد.
روغن موتور چیست و چه کاربردی دارد؟
در این بخش از محتوا می خواهیم بگوییم روغن موتور چیست و در کجا کاربرد دارد؟ همانطور که از اسم آن پیدا است روغن موتور برای روانکاری و پاکسازی قطعات موتور در ماشین آلات است. البته جدا از روغن عوامل دیگری در ماندگاری سلامت موتور نیز لازم است، یکی از این فرآیند ها شامل فیلتر روغن است که برای جدا کردن آلودگی از روغن موتور به کار می رود.
فیلتر روغن بسیاری از این آلودگی ها را به خود جذب نماید و از آلوده شدن روغن موتور جلوگیری می کند.
پس دانستیم که روغن موتور چیست و از آنجایی که موتور گرمای زیادی را تولید می کند، این محصولات نظیر روغن بهران اکسترا توربو دیزل 15w40 نقش مهمی در خنک کاری قطعات موتور نیز دارد. حال خواهیم گفت که یک روغن موتور مناسب چه ویژگی هایی دارد:
- جذب آلودگی هایی چون گرد و خاک، لجن و رسوب قطعات موتور
- کاهش اصطکاک و سایش قطعات
- خنک کنندگی مناسب
- عدم تشکیل کف
قابل ذکر است روغن های موتور با توجه به نوع موتور (دیزلی، بنزینی و گازسوز) به گرید های گوناگون در برندهای مختلف دسته بندی می شوند که با توجه به مشخصات و دفترچه راهنمای محصول می توانید زمان تعویض را بیابید.
یکی از نکات حائز اهمیت در روغن موتور، تعویض مکرر و به موقع آن است، بهتر است قبل از آنکه روغن کارایی خود را از دست بدهد به صورت مداوم و مرتب تعویض شود. از روی کیلومتر و کارکرد ماشین، دسترسی به زمان تعویض آسان تر است که یکی از اصلی ترین تفاوت واسکازین با روغن موتور همین مورد می باشد.
در کل روغن های صنعتی همگی از روغن پایه و مواد افزودنی مخصوص تشکیل شده اند که با توجه به نوع کاربردی که از آن انتظار می رود، برای دستگاه استفاه می شود. گرچه روغن واسکازین و روغن موتور از روغن های اصلی در قطعات ماشین ها هستند ولی هر کدام باید در جای مناسب خودش قرار بگیرد. بنابراین با توجه به اطلاعات داده شده تا حدود زیادی تفاوت واسکازین با روغن موتور را دریافتیم که هنگام خرید روغن صنعتی به نوع روغن، ویسکوزیته، شرایط کاری و سایر موارد دقت نمایید.