تاریخ مصرف گریس چقدر است؟
در این مقاله می خواهیم اطلاعاتی از تاریخ مصرف گریس را در اختیار شما قرار دهیم. آیا گریس تاریخ مصرف دارد و در صورت اتمام انقضا، برای گریس چه اتفاقی می افتد؟ این ها سئوالاتی است که برای مصرف کنندگان گریس پیش می آید. برای جلوگیری از فاسد شدن گریس بهتر است بازرسی دوره ای را انجام دهید. اگر گریس دچار تغییر رنگ، بو و قوام شده بود، تاریخ مصرف آن گذشته یا تقلبی است.
آیا گریس تاریخ مصرف دارد؟ بله، گریس صنعتی معمولا بین 5 تا 10 سال بسته به نوع، کاربرد، مواد افزودنی و طرز نگهداری گریس متفاوت است. البته این عدد تخمینی است و سازنده گریس مدت زمان آن را مشخص می کند. در صورتی که تاریخ مصرف گریس بگذرد، مقاومت دستگاه شما در برابر زنگ زدگی، خوردگی، سایش، نفوذ آب و رطوبت از بین می رود.
چگونه بفهمیم تاریخ مصرف گریس گذشته است؟ بر روی بسته بندی محصول نوشته شده است، ولی اگر مدت زیادی است که گریس را دارید و به هر دلیلی از تاریخ آن مطلع نیستید، بایستی رنگ، بو، غلظت و آلودگی های آن را بررسی کنید. برای مثال اگر گریس خیلی سفت یا خیلی شل شده بود یا ذرات خارجی یا هر نشانی از آلودگی در گریس مشاهده کردید از آن استفاده نکنید.
گریس چیست و چه کاربردی دارد؟
گریس چیست و چه کاربردی دارد؟ گریس یکی از محصولات پر طرفدار در صنایع مختلف است که از آن برای روان کاری دستگاه ها و البته ماشین آلات صنعتی استفاده می کنند. گریس ها شامل گریس نسوز و معمولی می شوند که هنگام خرید گریس صنعتی بایستی به اصل بودن، پلمپ، تاریخ مصرف گریس و… توجه زیادی داشته باشید و از گریس های تاریخ گذشته خودداری کنید.
گریس به صورت جامد یا نیمه جامد هستند و از ترکیبات نفتی، صابون یا ترکیب چندین صابون با یک پر کننده یا بدون آن تولید می شود تا در کاربردهای مختلف مورد استفاده قرار بگیرد. گریس ها در شرایط مختلف دمایی و فشاری به قطعات متحرک می چسبند و در دستگاه روانکاری مطلوبی را فراهم می کند.
پس تا به اینجا دانستید که گریس چیست و چه کاربردی دارد، حال می خواهیم بگوییم که اگر تاریخ مصرف گریس گذشته باشد چه می شود؟ گریس ها از زمان تولید تا مصرف تاریخ مشخصی را دارند که با گذشت زمان از این تاریخ خواص خود را به مرور از دست می دهد. مثلا ممکن است از حالت طبیعی خود خارج شود و گریسی که خاصیت خود را از دست داده، توانایی روانکاری را ندارد.
تشخیص گریس خوب
تشخیص گریس خوب شما را کارایی تجهیزات مطمئن می سازد. گریس نامناسب یا تاریخ گذشته باعث افزایش ساییدگی و دما کاری قطعات دستگاه می گردد. برای انتخاب گریس مناسب مشخصات فنی یا دیتاشیت گریس را که توسط تولید کننده ارائه می شود را بررسی کنید یا با کارشناسان و متخصصان روانکاری مشورت کنید.
برای تشخیص گریس خوب به چه نکاتی باید توجه کرد:
- روغن پایه: انواع روغن پایه شامل روغن معدنی، تمام سنتتیک و نیمه سنتتیک می شود که هر کدام از آن ها بر روی مشخصات فیزیکی گریس مثل: ویسکوزیته، پایداری اکسیداسیون، نقطه ریزش و… تاثیر می گذارند.
- غلیظ کننده: غلظت دهنده های شامل صابون فلزی، پلی اوره و… است که در ساختار و قوام گریس تاثیر می گذارد.
- مواد افزاینده: مواد افزودنی ترکیبات شیمیایی هستند که برای بهبود خواص به روغن پایه اضافه می شوند.
- قوام گریس: قوام گریس به شرایط کاری و نوع کاربرد گریس بستگی دارد که از روی درجه nlgi می توانید درجه سختی گریس را دریابید.
- دما کارکرد: برای جلوگیری از نرم یا شل شدن گریس در دمای بالا و سفت و سخت شدن در دمای پایین از گریس صنعتی مناسب استفاده کنید.
- مقاومت در برابر آب و رطوبت: در گریس از مواد ضد آب استفاده شده باشد تا در برابر رطوبت دچار خوردگی و زنگ زدگی قطعات نشود.
طرز نگهداری گریس
محیط مناسب در طرز نگهداری گریس تاثیر زیادی می گذارد. مثلا نور مستقیم خورشید باعث اکسید شدن گریس و کاهش کیفیت گریس می شود. بنابراین گریس را در محیطی خشک با دمای ثابت و دارای سقف نگه داری کنید تا از نوسانات دمایی شدید دور بماند. نگهداری مناسب از گریس باعث افزایش طوب عمر و کاهش هزینه های تعمیرات دستگاه می شود.
طرز نگهداری گریس به این صورت است که پس از استفاده، باقی مانده گریس را در ظروف در بسته قرار دهید تا از تماس با آب، گرد و غبار و سایر آلودگی ها دور بماند. همچنین برای جلوگیری از جدا شدن روغن از گریس، آن را به صورت عمودی نگهداری کنید. قبل از استفاده از گریس، برای یکدست کردن آن را هم زده و بهتر است که ابتدا از گریسی که مدت زیادی است در انبار مانده استفاده شود.