گریس نسوز بی رنگ چیست و چه کاربردی دارد؟
گریس نسوز بی رنگ چیست و برای چه کاربردهایی استفاده می شود؟ انواع گریس شامل گریس معمولی و نسوز می شود که ما در این مقاله قصد داریم در مورد گریس نسوز بی رنگ اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم. این گریس ها یک نوع عایق برق سازگار با محیط زیست هستند که شما می توانید از این محصولات غیر قابل اشتعال، برای لاستیک ها و پلاستیک ها استفاده کنید.
گریس نسوز بی رنگ چیست؟ منظور از گریس بی رنگ یا رنگ سفید شفاف، همان گریس سیلیکونی است. رنگ گریس سیلیکون دی الکتریک نشان دهنده ی کارایی آن در قطعات مختلف در شرکت برق و غیره است. گریس مولیکوت 111 یک نوع گریس سیلیکون است که در تولید آن از مواد پایه روغن، غلیظ کننده ها و مواد افزودنی خاصی چون ضد زنگ و ضد سایش استفاده شده است.
گریس مولیکوت 111 یک گریس با کیفیت و کارایی بالا در کاهش اصطکاک اتصالات زیرزمینی، شیر کنترل و فشار و غیره است. این محصول از مخلوط روغن سیلیکونی و غلیظ کننده های مصنوعی ساخته شده و پاسخگوی بازه دمایی 40- تا 200 درجه سانتی گراد می باشد.
گریس سیلیکونی یک روانکار ایده آل و ایمن در صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی است که در ادامه اطلاعاتی بیشتری از آن در اختیار شما قرار میدهیم.
رنگ گریس چیست
همانطور که پیش تر گفتیم گریس نسوز بی رنگ چیست و شامل چه گریس هایی می شود، در این بخش برای اطلاعات بیشتر شما عزیزان، می خواهیم بگوییم که رنگ گریس چیست و هر یک از آن ها را به طور مختصر و مفید شرح دهیم.
لازم به ذکر است که برای شناسایی گریس ها تنها به رنگ گریس اکتفا نکنید؛ زیرا عوامل مهمتری نظیر ویسکوزیته، کیفیت، برند، مواد افزودنی و غیره در انتخاب گریس مناسب وجود دارد.
رنگ گریس چیست و هر رنگ نشان دهنده چه چیزی است؟ انواع گریس ها از رنگ های مختلفی تشکیل شده اند و هر رنگ نشان از خواص آن گریس دارد که در زیر به آن پرداخته ایم.
- گریس بی رنگ، سفید و تقریبا شفاف: برای روانکاری کارخانجات مواد غذایی و بهداشتی است
- گریس آبی: برای دما های پایین مناسب است
- گریس سبز: یک محصول بی خطر و کاملاً سازگار با محیط زیست است
- گریس کرم و قهوه ای: برای دما های بالا بوده و با توجه به پایه گریس (لیتیوم یا کلسیم) از آن استفاده می شود
- گریس سیاه و خاکستری: حاوی دی سولفید مولبیدن و گرافیت بوده و در شرایط عملیاتی سخت و دشوار استفاده می شوند
- گریس قرمز: برای دماهای بالاتر از این محصولات استفاده می شود.
یک گریس خوب دچار رنگ پریدگی و تغییر رنگ نمی شود. اگر انتخاب گریس مناسب دستگاه خود را به درستی انجام نداده باشید، تحت هیچ شرایطی، رنگ گریس شما سیاه و یا تیره نمی شود. به دلیل آلودگی، اکسیداسیون، ترکیب دو گریس مختلف و تخریب حرارتی، تغییر رنگ رخ می دهد که این عوامل باعث کاهش عمر مفید روانکار می باشد.
با توجه به شدت رنگ استفاده شده در گریس، میزان رنگ به کار رفته در گریس ها از 0.001 تا 0.5 درصد می باشد. میزان مایع رنگ استفاده شده در حدی نیست که تاثیری در نقطه ریزش بگذارد. با این وجود شرکت های تولید کننده گریس با فرمولاسیون روانکار ها آشنا بوده و همواره در افزایش کارایی آن در تلاش هستند.
گریس نسوز سیلیکونی
گریس نسوز سیلیکونی یا گریس دی الکتریک بهترین روان کننده برای تجهیزات مختلفی چون کمپرسور، شیرالات و پمپ ها هستند. از خواص این محصولات می توان به پایداری شیمیایی فوق العاده، باز دمایی گسترده، مقاومت در برابر آب و فشار بخار کم اشاره کنیم.
رنگ گریس سیلیکون، سفید، شفاف یا بی رنگ است، گریس دی الکتریک فاقد مواد نفتی و شیمیایی مضر و سمی می باشد. در واقع گریس سیلیکونی نسوز دارای خاصیت آنتی اکسیدان و چسبندگی خوب بوده و در برابر گرما و سرما از دوام بالایی برخوردار است.
گریس نسوز سیلیکونی از ترکیب صابون لیتیوم یا دیگر غلیظ ها ساخته شده که در شرایط دینامیکی و استاتیک عملکرد قابل اعتمادی دارد. طراحی این گریس ها بسیار خاص بوده و برای دما های 60- تا 300+ C° مناسب است. شما می توانید از گریس سیلیکونی نسوز در سخت ترین شرایط استفاده کنید.
اکثر این گریس ها روی سلامت دستگاه تاثیر می گذارند؛ مثلا تجهیزات دریایی، تصفیه آب و شیرهای کنترلی آب که در معرض رطوبت قرار دارند، دچار زنگ زدگی و خوردگی می شوند، به همین علت از گریس سیلیکونی نسوز جهت آب بندی و کاهش فرسودگی استفاده می شود.
این نوع گریس ها به دلیل سمی نبودن و مقاومت در برابر اکسیداسیون، معروف به گریس عایق الکتریکی است. توصیه میکنیم از مشاورین فیدار اویل جهت انتخاب بهترین گریس در زمینه روانکاری تجهیزات مختلف کمک بگیرید. همچنین مقالاتی که در این سایت وجود دارد، کمک بسیاری در شناخت انواع گریس سیلیکون دی الکتریک و سایر روانکار ها می باشد.