گریس وایر روپ چیست و چه کاربردی دارد؟
گریس وایر روپ چیست؟ برای روانکاری و حفاظت از خوردگی در داخل سیم بکسل از گریس استفاده می شود؛ زیرا گریس ها با چسبندگی فوق العاده از اثرات مخربی چون ساییدگی و فرسایش زودرس سیم جلوگیری می کند.
سیم بکسل از چندین رشته مفتول ساخته شده که به شکل مارپیچ به هم متصل اند. این سیم مانند یک طناب فلزی جهت بلند کردن و کشیدن اجسام سنگین کارایی دارد. بنابراین در اکثر سازه ها و ماشین آلات از این رشته سیم های به هم پیوسته استفاده می شود که برای کاربرد های مهم صنعتی و غیر صنعتی عالی است.
در بالابر و یا آسانسور ها از سیم بکسل استفاده شده که برای ادامه کارکرد این تجهیزات، نیاز به گریس وایر روپ دارید. از آنجایی که تنوع گریس زیاد است و نمی دانید از چه روانکاری برای سیم بکسل استفاده کنید، می توانید از مشاورین مجموعه فیدار اویل کمک بخواهید و یا به مطالعه مقالات مهندسی شده این شرکت بپردازید.
کاربرد گریس وایر روپ را در صنایع زیر مشاهده می کنید:
- صنایع حمل و نقل
- لیفتینگ
- حفاری
- معدن
- ساختمان سازی
گریس یک سیال نیمه جامد در محدوده دمایی مختلف است که امکان روانکاری در شرایط سخت را فراهم می کند. گریس وایر روپ نقش بسیار مهمی در کاهش اصطکاک و ساییدگی طناب های فلزی یا فولادی دارد و با نفوذ پذیری عمقی در سیم بکسل از سیم های داخلی و سطوح خارجی سیم بکسل محافظت می کند.
گریس مخصوص سیم بکسل آسانسور
گریس وایر روپ چیست و برای آسانسور از چه گریس استفاده کنیم؟ اگر برای آسانسور به نیاز به گریس دارید می توانید از گریس مخصوص سیم بکسل آسانسور استفاده کنید. بهترین گریس برای آسانسور گریس ذوب نشونده، مقاوم در برابر آب، رطوبت و خوردگی است. شما با استفاده از روش دستی و مکانیکی می توانید گریس کاری سیم بکسل را انجام دهید. در هر دو روش، نوع دستگاه و شرایط استفاده در گریس کاری بسیار مهم است.
از گریس مخصوص سیم بکسل آسانسور برای جذب حرارت و خنک کنندگی استفاده نمایید. این گریس ها به راحتی ذوب نمی شوند و به دلیل ترکیبات شیمیایی خوب، در شرایط آب و هوایی گوناگون، عملکرد مناسبی خواهند داشت.
گریس معمولی برای روانکاری سیم بکسل آسانسور مناسب است ولی اگر فکر می کنید دستگاه شما حرارت زیادی تولید می کند و می توانید از گریس نسوز استفاده کنید. گریس صنعتی بر اساس میزان تحمل پذیری دمایی، برند و غیره دسته بندی می شود.
گریس کاری سیم بکسل
سیم بکسل مثل یک طناب مستحکم در آسانسور و جرثقیل است و برای جلوگیری از خسارات جبران ناپذیر در این تجهیزات، نیاز به نگهداری صحیح دارد. به دلیل ساختار پیچیده سیم بکسل ها، گریس کاری سیم بکسل امری دشوار و یا ناممکن نیست. از آنجایی که ممکن است، تک سیم ها دچار حرکت بر روی یکدیگر شوند، از گریس وایر روپ برای جلوگیری از سایش و خرابی زودرس استفاده می کنیم.
برای افزایش عمر این طناب بایستی گریس کاری سیم بکسل به طور منظم انجام شود. با استفاده از دستگاه گریس پمپ می توانید اقدامات لازم در این رابطه را انجام دهید. طول عمر سیم بکسل بستگی به گریس کاری منظم آن دارد.
بافت داخلی سیم ها بسیار مهم هستند و نباید در معرض سایش قرار بگیرند. اگر می خواهید در زمان صرفه جویی کرده و ضایعات روانکاری را کاهش دهید، از روش دستی که یک روش سنتی و قدیمی است، برای گریس کاری استفاده نکنید. در روش اتوماتیک روانکاری به صورت یکسان به تمام طول سیم منتقل می گردد و از همه مهمتر ایمنی اپراتور تضمینی است.
همچنین گریس کاری سیم بکسل به روش دستی تقریبا غیر موثر و کثیف است و بهتر است که از دستگاه نیمه اتوماتیک استفاده شود. این دستگاه بدون هیچ گونه آلودگی، عملیات روانکاری تا عمق داخلی انجام می دهد. از طریق این دستگاه می توان گریس را به درون محفظه منتقل کرده تا امکان نفوذ به سیم را داشته باشد.
مواد تشکیل دهنده گریس
مواد تشکیل دهنده گریس وایر روپ چیست؟
- مواد غلیظ کننده یا صابون ها
- روغن پایه (مواد معدنی، سنتتیک و نیمه سنتتیک)
- مواد افزودنی چون ضد سایش، ضد رسوب و غیره
نحوه انتخاب گریس از سایت فیدار اویل کاملاً ساده است؛ این سایت به عنوان راهنمای انتخاب گریس به شما دو نوع گریس وایر روپ نافذ و روکش دار را معرفی می کنند که با توجه به نوع کاربری خود می توانید از آن استفاده کنید.
مواد تشکیل دهنده گریس نافذ از حلال نفتی است و قدرت نفوذپذیری آن به داخل هسته سیم طناب بالا می باشد. این نوع گریس از هر رشته سیم به خوبی محافظت کرده و هنگام ساییدگی، به مانند یک پوشش مناسب عمل می کند.
همچنین در مورد قدرت نفوذپذیری گریس های روکش دار، باید بگوییم که این روانکار نسبت به نوع نافذ، کمتر به عمق داخلی سیم بکسل نفوذ کرده و بیشتر برای سطح خارجی کارایی دارد.