گریس آب بندی

گریس آب بندی یک روانکار نیمه جامد است که از روغن پایه (معدنی، سنتتیک یا سیلیکونی)، صابون غلیظ کننده (لیتیوم، کلسیم یا آلومینیوم) و افزودنی های ضد سایش، ضد زنگ و ضد اکسیداسیون، تولید می شود. این گریس دارای انواع مختلفی مانند گریس آب بندی پکیج، شیر آلات، سوپاپ و اورینگ، می باشد که باعث جلوگیری از نشتی و حفظ گشتاور سیالات خواهد شد.
انواع گریس آب بندی و کاربرد آن ها
گریس آب بندی در بسیاری از تجهیزات، برای جلوگیری از نشتی و افت فشار سیستم، استفاده می شود. در ادامه برخی کاربرد های انواع گریس آب بندی را بررسی می کنیم:
1. گریس آب بندی پکیج
گریس آب بندی پکیج در سیستم های گرمایشی و پکیج های دیواری، برای جلوگیری از نشتی و افزایش طول عمر اتصالات، کاربرد دارد. این گریس صنعتی در قسمت اتصالات لوله ها، شیر آلات و اورینگ های کنترلی استفاده شده و تحمل دمایی بالایی دارد.
2. گریس آب بندی شیر آلات
شیر آلات خانگی و صنعتی، در تماس مداوم با آب می باشند. استفاده از گریس آب بندی شیر آلات، باعث روانکاری، جلوگیری از خشک شدن، ترک های داخلی، جلوگیری از ورود رسوبات و زنگ زدگی و در نتیجه افزایش عمر مفید شیرآلات می شود.
3. گریس آب بندی سوپاپ
استفاده از گریس آب بندی سوپاپ در موتورهای احتراقی و تجهیزات صنعتی اهمیت ویژهای دارد. این گریس باید در دمای بالا و فشار های شدید مقاوم باشد تا از نشتی گاز یا مایعات به خوبی جلوگیری کند. همچنین گریس های آب بندی سوپاپ از ترکیبات مقاوم در برابر حرارت و فشار ساخته می شود.
4. گریس آب بندی اورینگ
اورینگ یا واشر ها، نقش کلیدی در جلوگیری از نشت سیالات در سیستم های مختلف دارند. استفاده از گریس آب بندی اورینگ باعث افزایش انعطاف پذیری و جلوگیری از خشک شدن آن ها می شود. این گریس ها در سیستم های هیدرولیک، پنوماتیک و لوله کشی کاربرد بسیاری دارند.
ویژگی های گریس آب بندی
به دلیل وجود افزودنی ها و مواد پایه با کیفیت در گریس آب بندی، این گریس دارای ویژگی های منحصر به فردی می باشد. در ادامه ویژگی های بارز گریس آب بندی را نام می بریم:
- خاصیت روانکاری در کنار آب بندی
- مقاومت در برابر دما
- مقاومت در برابر آب و مواد شیمیایی
- چسبندگی مناسب
- عدم آسیب به لاستیک و پلاستیک
- خاصیت ویسکوزیته بالا
- نفوذ راحت به داخل شیار ها
- به وجود آورنده فیلم گریس
- افزایش طول عمر شیر آلات
- عدم یخ زدگی در دماهای بالا
- عدم رسوب شدن در مقابل عبور سیال های مختلف
چه موادی پاک کننده شیر آلات ها هستند؟
مواد شویینده و حلال هایی مانند سرکه سفید، جوش شیرین، لیمو ترش، مایع ظرف شویی، پاک کننده های چند منظورهف محلول های ضد رسوب و الکل صنعتی، رسوبات داخل شیرآلات را از بین برده و گشتاور سیالات را افزایش می دهند.
همچنین استفاده از گریس آب بندی، باعث افزایش طول عمر قطعات شیرآلات خواهد شد. انتخاب نوع ماده پاک کننده، به میزان رسوبات، لکه ها و نوع شیرآلات، بستگی دارد.
انتخاب و نحوه استفاده از گریس آب بندی
برای انتخاب گریس آب بندی، به نکاتی که در ادامه به آن ها می پردازیم توجه کنید:
- نوع ماده ای که قرار است آب بندی شود، مشخص کنید. اورینگ ها و شیر آلات نیازمند گریس هایی با ترکیبات خاص هستند تا به لاستیک یا پلاستیک ها، آسیب نزنند.
- دمای عملیات یکی از فاکتور های مهم در انتخاب گریس است. در موتور های احتراقی یا سیستم های گرمایشی معمولا از گریس نسوز استفاده می شود.
- در محیط های مرطوب یا در تماس با مواد شیمیایی، از گریس های ضد آب و مقاوم در برابر مواد شیمیایی باید استفاده شود.
- قبل استفاده از گریس، سطح مورد نظر را کاملا از گرد و غبار ، زنگ زدگی یا چربی، پاک کنید.
- مقدار مناسبی از گریس را به طور یکنواخت، روی سطح اعمال کنید.
- استفاده بیش از حد از گریس ممکن است باعث اختلال در عملکرد قطعه شود. همچنین استفاده از مقدار کم، منجر به اختلال در آب بندی می شود.
شما می توانید با مراجعه به روغن صنعتی فیدار اویل، علاوه بر روغن صنعتی، جهت خرید گریس گرافیتی، گریس سیلیکونی، روغن صنعتی هیدرولیک و روغن انتقال حرارت بهران اقدام کنید.
همچنین می توانید جهت استعلام قیمت و دریافت دیتا شیت محصولات، با کارشناسان فیدار اویل از طریق شماره های ۰۲۱۶۶۶۴۵۱۰۹ – ۰۹۱۲۲۹۶۶۶۱۷ تماس بگیرید.