خرید و قیمت روغن صنعتی با کیفیت تضمینی

تفاوت واسکازین ۹۰ و ۱۴۰

تفاوت واسکازین ۹۰ و ۱۴۰

تفاوت واسکازین ۹۰ و ۱۴۰ را چگونه بفهمیم؟

در این بخش از مقاله می خواهیم به تفاوت واسکازین ۹۰ و ۱۴۰ و در کل روغن واسکازین یا روغن دنده بپردازیم. باید بگوییم که این روغن ها از روغن پایه معدنی، سنتتیک و نیمه سنتتیک و مواد افزودنی ویژه درست شده است که در شرایط کاری سخت و یا دما های بالا استفاده می شود.

برای این که تفاوت واسکازین ۹۰ و ۱۴۰ را بدانید، ابتدا بایستی به دیتا شیت محصول مراجعه کنید. در ضمن مهم است که روغن صنعتی را از چه برندی خریداری می کنید.

بهران تولید کننده روغن بهران سمند ویژه است که به عنوان روغن واسکازین می شناسیم که بررسی سطح ویسکوزیته یا گرانروی روغن تفاوت واسکازین ۹۰ و ۱۴۰ را مشاهده می کنید.

روغن واسکازین چیست

روغن واسکازین چیست؟ روغن واسکازین هم مانند سایر روغن های روانکاری جهت ایجاد روانسازی قطعات ثابت و متحرک است که بسته به کیفیت و ویسکوزیته در گرید های مختلف ارائه می شود. در واقع برای کاهش گرما و حرارتی که از طریق چرخ دنده ها، یاتاقان و دیگر قطعات داخلی از این روغن استفاده می شود.

مثالی میزنیم؛ نقطه ریزش روغن واسکازین 90، عدد 18- است و روغن واسکازین 140 عدد 15- می باشد. از دیگر تفاوت واسکازین ۹۰ و ۱۴۰ میزان گرانروی در 100 درجه، دانسیته 15 درجه و نقطه ریزش است که هنگام خرید هر یک باید به آن توجه کنید.

پس روغن واسکازین چیست و چه کاربردی دارد؟ برای جلوگیری شکستگی، خوردگی و دیگر آسیب های احتمالی در قطعات مکانیکی ماشین آلاتی مثل خودرو ها از روغن واسکازین 90 یا 140 استفاده می شود. روغن گیربکس با روغن موتور تفاوت دارد؛ برای مثال از روغن موتور برای جعبه دنده دستی و واسکازین برای جعبه دنده اتوماتیک و هم دستی استفاده می شود.

انواع روغن واسکازین

انواع روغن واسکازین

این روغن ها یکی از محصولات مهم با تنوع زیاد برای خنک کاری و کاهش اصطکاک و خوردگی در سطوح دندانه دار و جعبه دنده است. انواع روغن واسکازین از برندهای معتبر ایرانی مثل بهران، پارس و ایرانول تولید شده و به دو دسته اصلی تقسیم می شود:

  1. MTF: گیربکس با جعبه دنده دستی
  2. ATF: گیربکس با جعبه دنده اتومات

به هیچ وجه نمی توان از روغن واسکازین دستی به جای روغن واسکازین اتوماتیک استفاده کرد؛ چرا که این روغن ها غلظت و گرانروی بالاتری دارند و برای گردش در بین قطعات مناسب نمی باشند. معمولا روغن های گیربکس اتوماتیک رقیق تر بوده تا با حرکت روان تر، قطعات در گردش را روغنکاری کنند.

واسکازین در دو کلاس زیر ارائه می شوند:

  1. یک درجه ای: در نوع تک درجه به صورت SAE80 بوده و در دمای بالا استفاده می شود.
  2. چند درجه ای: به شکل 75W90 بوده که شماره اول برای دمای سرد و شماره بعد W ویسکوزیته روغن در دمای بالا است.

ویسکوزیته، توانایی مقاومت در برابر اکسیداسیون، دما و فشار زیاد، سازگاری با کاسه نمد و غیره از عوامل مهم در انتخاب روغن مناسب هستند. بنابراین برای اینکه از مشکلات متعدد جلوگیری کنیم، هر کدام از انواع روغن واسکازین 140، 90 و دیگر درجات را به درستی انتخاب نموده و طبق دیتاشیت روغن، آن را برای یک دستگاه خاص استفاده نمایید. روغن های واسکازین با درجه گرانروی های مختلفی ارائه می شود که از نظر میزان اشتعال، نقطه ریزش، شاخص گرانروی، ویسکوزیته و غیره متفاوت هستند.

روغن واسکازین بهران

روغن واسکازین بهران یکی از برند های معتبر و پرفروش با غلظت مطلوب می باشد تا به تمام بخش های قطعات دستگاه نفوذ کند. روغن گیربکس 90 مثل روغن بهران سمند 85w90 و روغن گیربکس 140 مثل بهران سمند 85w140 می باشد که اصلی ترین تفاوت واسکازین ۹۰ و ۱۴۰ در مشخصات فنی آن می باشد که در جدول زیر مشخصات فنی آن را مشاهده می کنید.

مشخصات فیزیکی و شیمیایی نقطه اشتعال

درجه سانتی گراد

نقطه ریزش

درجه سانتی گراد

شاخص گرانروی

 

گرانروی cSt

100 درجه سانتیگراد

دانسیته 15 C°

کیلوگرم بر متر مکعب

روش آزمون ASTM D92 ASTM D97 ASTM D2270 ASTM D445 ASTM D4052
روغن بهران سمند 85w90 240 18- 85 17 908
روغن بهران سمند 85w140 240 15- 91 25 905

معمولاً این روغن ها با حرف W به معنای زمستان نمایش داده می شود که اعداد در کنار آن نشان دهنده ویسکوزیته یا غلظت روغن در دمای سرد است.

مواد تشکیل دهنده روغن واسکازین

روغن های واسکازین با توجه به کاربرد آن از مواد افزاینده و روغن پایه (معدنی، سنتتیک و نیمه سنتتیک) تشکیل می شود که در نهایت باعث ایجاد یک محصول مهم با ویژگی های زیر می شود:

  • گرانروی مناسب
  • پایداری حرارتی خوب
  • تحمل فشار بالا
  • خاصیت عایق حرارتی
  • حفاظت از خوردگی و ساییدگی
  • حفاظت از دنده در برابر گرمای زیاد

نقش مواد افزاینده در روغن به مانند آنتی اکسیدان بوده که از تشکیل لجن جلوگیری می کند تا به جریان روغن واسکازین کمک کند. اما موارد ذکر شده تنها خواص و ویژگی های این روغن نیستند. این روانکار از قابلیت پاک کنندگی در ماشین آلات برخوردار است و به آسانی ذراتی که در اثر تشکیل سوختگی در موتور ایجاد شده اند را پاکسازی می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *