عوارض روغن موتور تقلبی چیست؟
روغن موتور نقش بسیار مهمی را در رفع اصطکاک و ساییدگی قطعات خودرو ایفا می کند. ساییدگی و زنگ زدگی از عوارض روغن موتور تقلبی یا ناشناخته است. برای اینکه از اختلال و یا خرابی برای خودرو رخ ندهد، بهتر است در خرید روغن صنعتی دقت کنید و آن را از مراکز معتبر با برندهای شناخته شده تهیه نمایید.
همانطور که میدانید، قطعات موتور خودرو نیاز به کنترل حرارت صحیح دارد و برای حفاظت از موتور در برابر آلاینده ها، باید از روغن موتور اصل استفاده شود. این محصولات هر چند مدت، نیازمند به تعویض هستند و عمر مفید روغن آن ارتباطی به اصل یا تقلبی بودن روغن ندارد؛ زیرا همه روغن موتور ها دارای عمر محدود هستند.
عواملی چون رسوب، نشتی و شکستگی قطعات به دلیل استفاده از روغن موتور تقلبی یا نامناسب رخ می دهد. بنابراین از همان ابتدا، متناسب با نوع خودرو، روغن موتور اصل را از وب سایت های معتبری همچون فیدار اویل با تضمین اصالت و کیفیت تهیه نمایید.
کاهش راندمان موتور خودرو از دیگر عوارض روغن موتور تقلبی است. در صورت استفاده از این محصولات فیک، قطعات خودرو شما دچار روغن سوزی بیش از حد، پوسیدگی و استهلاک زودرس می شود.
تشخیص روغن موتور اصل از تقلبی
محصولات تقلبی معمولاً با کپی از برندهای شناخته شده، وارد بازار می شوند و خرید روغن موتور اصل به یک دغدغه جدی برای رانندگان تبدیل شده که ما در این بخش از مقاله راه های تشخیص روغن موتور اصل از تقلبی را معرفی می کنیم.
از آنجایی که تقاضای خرید روغن موتور در کشور بسیار است و عدم وجود آگاهی در بین رانندگان، باعث شده که روغن موتور تقلبی زیادی وارد بازار شود. برای جلوگیری از سودجویان، بایستی برای تشخیص روغن موتور اصل از تقلبی به برند و مشخصات آن توجه ویژه ای داشته باشید.
عوارض روغن موتور تقلبی به قدری مخرب و زیان آور است که باعث از کار افتادگی موتور و ایجاد هزینه های هنگفت می شود. برای مثال یک روغن نامناسب باعث پر شدن منافذ موتور از آلاینده ها می شود، در صورتیکه یک روغن خوب باعث پاکسازی، خنک کنندگی و انتقال حرارت مناسب می گردد. در ضمن روغن ها توسط شرکت تولید کننده با قیمت های استاندارد به بازار عرضه می گردند و فروشنده نمی تواند آن را ارزانتر یا گرانتر به فروش برساند.
روغن هایی که بیش از حد ارزان هستند ممکن است از مواد بی کیفیت، دارای ناخالصی و یا تاریخ مصرف گذشته باشند. شما می توانید از روی هلوگرام و بسته بندی روغن، مشخصات روغن را دریافت نمایید. همچنین بعد از باز کردن آن، رنگ و بو روغن موتور را بررسی نموده و می توانید یک مقدار از آن را برای تست سالم بودن استفاده نمایید. در واقع روش های زیادی برای تشخیص روغن موتور اصل از تقلبی وجود دارد؛ یعنی از طریق آزمایش، دیتاشیت روغن و مراکز خرید روغن صنعتی از اصل بودن آن اطمینان پیدا کنید.
مشخصات روغن موتور
به دلیل تنوع مدل ها و شرکت های تولید کننده دیتاشیت یا مشخصات روغن موتور متفاوت است. در حالت کلی این محصولات بسته به فرمولاسیون آن از روغن پایه معدنی، سنتتیک و نیمه سنتتیک و مواد افزودنی ضد کف، ضد رسوب و غیره ساخته می شوند.
روغن موتور ها از استاندارد API پیروی می کنند و با توجه به نوع بنزینی API SX و دیزلی API CX عرضه می شوند. مصرف کننده می تواند از روی مشخصات روغن موتور از کیفیت آن محصول مطمئن شود. برای مثال لیست استانداردهای خودروهای بنزینی شامل: SN،SM،SL و غیره است. از طریق این حروف می توانید نوع روغن را برای خودرو خود تشخیص دهید.
علائم خرابی روغن موتور
ترکیب روغن با سایر مواد دیگر و یا مخلوط آن با سایر روغن های نامرغوب می تواند از عوارض روغن موتور تقلبی، تلقی شود. از طرفی ایجاد سر و صدا های نامتعارف در موتور از علائم خرابی روغن موتور محسوب می شود. در زیر سه عامل مهم از روغن موتور خراب را معرفی کرده ایم تا در صورت مشاهده، به هیچ وجه از آن استفاده نکنید.
- بوی نفت: نفت، جزء مواد اولیه روغن موتور است و اگر شباهت هایی میان آن دو ببینید، طبیعی است اما نباید این شباهت ها بیش از حد باشند، در غیر اینصورت روغن خراب می باشد.
- رنگ غیر شفاف و خیلی تیره: رنگ بسیار تیره که به سیاه نزدیک است از علائم خرابی روغن موتور نیز محسوب می شود؛ زیرا احتمال این که این روغن با نفت ترکیب شده زیاد بوده و کیفیت خود را از دست داده است.
- غلظت بسیار زیاد: غلظت روغن های موتور نسبتاً بالا است و گرانروی آن در بین 5 تا 50 است ولی این غلظت نبایستی بیش از حد باشد تا توانایی ورود به منافذ را برای روانکاری داشته باشد.
در آخر عوارض روغن موتور تقلبی را جدی بگیرید و ملاک انتخاب روغن را فقط، قیمت پایین در نظر نگیرید؛ زیرا هر ارزانی بی علت نیست.