روغن هیدرولیک جک بالابر

روغن هیدرولیک جک بالابر

آشنایی با روغن هیدرولیک جک بالابر

روغن هیدرولیک جک بالابر بر اساس نوع جک بالابر، شرایط کاری (فشار و دما) و توصیه سازنده دستگاه انتخاب می گردد. این نوع روغن ها معمولاً تراکم ناپذیر هستند؛ یعنی در اثر فشار، حجم روغن تغییر نمی کند. روغن هیدرولیک بالابر از روغن پایه (روغن معدنی، روغن سنتتیک، روغن نیمه سنتتیک) و مواد ادتیو ضد کف، ضد زنگ و… طراحی و توزیع می گردد.

بالابر یک نوع آسانسور برای حمل بار یا انسان می باشد و اجزای بالابر از پمپ، جک و شیر کنترل تشکیل می شود. جک ها برای بالا و پایین آوردن اجسام یا جا به جایی ماشین آلات سنگین در انبار، پالایشگاه و… استفاده می گردند که برای بهبود کارایی، آن از روغن هیدرولیک جک بالابر استفاده می شود.

اگر روغن روانکاری از کیفیت مناسب برخوردار نباشد، سیستم بالابر عملکرد مناسبی نخواهد داشت. روغن هیدرولیک با انتقال نیرو و حرارت از زنگ زدگی و خوردگی قطعات جلوگیری می کند و عملکرد دستگاه و طول عمر آن را افزایش می دهد.

روغن هیدرولیک 68

روغن هیدرولیک 68

روغن هیدرولیک 68 یکی از انواع روغن هیدرولیک جک بالابر است که توسط برندهای مختلف نظیر بهران، پارس، سپاهان، ایرانول و… ارائه می شود. منظور از 68، گرانروی روغن (ویسکوزیته یا غلظت) است که با توجه دمای کارکرد دستگاه، انتخاب می گردد. برای مثال روغن 68 از روغن 46 غلیظ تر است.

جدول زیر مشخصات فنی روغن هیدرولیک 68 از برندهای مختلف را نشان می دهد که می توانید از آن ها به عنوان روغن معادل یکدیگر استفاده نمایید:

مشخصات فنی

 

شاخص گرانروی

 

گرانروی 40 C°

cSt

دانسیته در 15 °C

kg/m³

نقطه اشتعال

°C

نقطه ریزش

°C

روغن هیدرولیک H68 بهران 95 68 885 220 24
روغن هیدرولیک پارس بابک 68 95 68 886 220 21-
روغن هیدرولیک ایرانول h68 95 68 880 210 24-
روغن هیدرولیک هیدرومکس 68 95 68 880 240 24-

ویژگی های روغن مناسب بالابر هیدرولیک

هنگام خرید روغن مناسب بالابر هیدرولیک به عواملی چون ویسکوزیته روغن توجه کنید؛ یعنی گرانروی یا ویسکوزیته روغن را بر اساس نوع پمپ هیدرولیک جک و دما کاری انتخاب شود. یک روغن مناسب از ویژگی های زیر برخوردار می باشد:

  • روغن هیدرولیک با میزان گرانروی پایین استفاده نمایید؛ زیرا جریان پذیری بهتری دارد و موجب کند شدن حرکت بالابر نمی شود.
  • در ترکیبات روغن هیدرولیک جک بالابر، باید از مواد آنتی اکسیدان استفاده شود؛ زیرا از تشکیل مواد اسیدی جلوگیری کرده و باعث خوردگی و قطعات نمی گردد.
  • از خواص ضد سایش برخوردار باشد؛ زیرا در مجاورت با آب و هوا، ذرات را به خود جذب می کند و وجود ذرات معلق باعث زنگ زدگی و ساییدگی می شود.
  • روغن مناسب بالابر هیدرولیک از مواد ضد کف تولید شده باشد؛ یعنی در صورت تماس با هوا کف نکند و ذرات هوا از روغن صنعتی جدا شود.
  • برای این که روغن هیدرولیک با پمپ بالابر سازگار باشد؛ در آن از مواد افزودنی مختلف مثل مواد ضد آتش و استهلاک استفاده می شود تا با فلزات مختلف واکنش نشان ندهد.

عوامل موثر در انتخاب روغن هیدرولیک بالابر

چگونه مناسب ترین روغن هیدرولیک بالابر را انتخاب کنیم؟ با بررسی دفترچه راهنما بالابر، اطلاعاتی از بهترین نوع روغن و سایر مشخصات دریافت می کنید. همچنین ممکن است که بر روی مخزن، برچسب روغن را مشاهده نمایید. اگر هیچ کدام در دسترسی نبود، از متخصص هیدرولیک یا تامین کننده بالابر کمک بگیرید.

عوامل موثر در انتخاب روغن هیدرولیک بالابر عبارتند از:

  • نوع بالابر: نوع بالابر نفربر، خودرو، ساختمانی و… در انتخاب روغن هیدرولیک بر اساس میزان تحمل بار، گرید و… موثر است.
  • کیفیت روغن هیدرولیک: سطوح کیفی روغن صنعتی را بررسی کنید. یک روغن با کیفیت از تشکیل رسوب و لجن جلوگیری می کند و مانع کاهش کارایی سیستم می شود.
  • ویسکوزیته روغن: برای مناطق گرم از روغنی با ویسکوزیته بالا و مناطق سرد از روغنی با ویسکوزیته پایین استفاده می شود. البته روغن ها با توجه به دمای کاری و نوع سیستم طراحی می گردند که با مراجعه به دیتاشیت آن می توان اطلاعات بیشتری را دریافت نمایید.
  • برند معتبر: از روغن هیدرولیک بهران، شل و سایر برندهای استاندارد استفاده کنید.
  • تاریخ انقضا: از روغن های تاریخ مصرف گذشته استفاده نکنید.
  • نوع روغن پایه: روغن سنتتیک عملکرد بهتری برای عملیات سنگین تر دارد و گرانتر از نوع معدنی است.
  • مواد افزودنی: از افزودنی های مختلف ضد سایش، پایداری حرارتی و… استفاده شده باشد.

لذا اگر نوع و مدل جک بالابر مشخص نباشد، نمی توان گفت کدام روغن مناسب بالابر هیدرولیک است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *