روغن هیدرولیک

تعویض روغن هیدرولیک پراید

تعویض روغن هیدرولیک پراید

آموزش صفر تا صد تعویض روغن هیدرولیک پراید

نحوه تعویض روغن هیدرولیک پراید چگونه است؟ روغن هیدرولیک نقش کلیدی در حرکت فرمان خودرو پراید شما دارد. در صورتی که فرمان شما به سختی می چرخد و یا صداهای ناهنجاری را ایجاد می کند نسبت به تعویض روغن اقدام نمایید؛ زیرا با گذشت زمان این روغن خواص خود را از دست می دهد و منجر به مشکلاتی چون صدای غیر عادی، سفت شدن فرمان و… می شود.

روغن هیدرولیک ماشین از روغن پایه (معدنی، نیمه سنتتیک و تمام سنتتیک) و افزودنی های ویژه تولید می شود که برای کاهش اصطکاک، انتقال قدرت هیدرولیکی و روانکاری اجزای ماشین به کار رود. مراحل تعویض روغن هیدرولیک پراید برای بهبود کیفیت رانندگی به شرح زیر می باشد:

  • ابتدا روغن قدیمی را از طریق مخزن روغن هیدرولیک که به شکل استوانه ای در نزدیک موتور است، تخلیه کنید.
  • مخزن خالی را شستشو داده و آلودگی ها را از بین ببرید.
  • روغن هیدرولیک جدید را درون مخزن تا سطح مشخص شده پر کنید و درب مخزن را ببندید.
  • خودرو خود را روشن کرده تا سیستم هوا گیری شود.
  • فرمان را به چپ و راست بچرخانید تا عملکرد آن را بسنجدید و سپس دوباره سطح را بررسی کنید. (در صورت نیاز روغن را اضافه شود)

برای ایمنی یبشتر، ترمز دستی را بکشید و موتور ماشین را خاموش کنید تا خنک شود. سپس اقدامات لازم برای تعویض روغن هیدرولیک پراید را انجام دهید. برای افزایش طول عمر و بازدهی روغن، باقی مانده روغن را در محیطی خشک، بدون رطوبت و دارای سقف نگهداری کنید. فضای این روغن باید در جایی باشد که در معرض آب و هوا و تابش نور خورشید قرار نگیرد.

روغن هیدرولیک فرمان

روغن هیدرولیک فرمان یک مایع روان کننده در صنعت خودروسازی است که باعث انتقال قدرت از طریق کلاچ یا مبدل گشتاور به جعبه دنده و فرمان هیدرولیک ماشین می شود. همچنین این روغن باعث انتقال فشار از طریق سیستم هیدرولیک و انتقال حرارت از گیربکس به کولر می گردد. عمر مفید این روغن ها با توجه به نوع سواری شما فرق می کند.

خودروهایی که دارای فرمان هیدرولیکی هستند، برای این که کیفیت رانندگی را بهبود بخشند، نیاز به سرویس و نگهداری دوره ای دارند. روغن فرمان بهران سه خط یکی از روغن های هیدرولیکی برای خودروهایی چون پراید است که با تعویض روغن هیدرولیک پراید می توانید دستگاه خود را از در برابر خطرات جدی محافظت نمایید.

زمان تعویض روغن هیدرولیک پراید

زمان تعویض روغن هیدرولیک پراید به نوع روغن، مدل ماشین، شیوه رانندگی، کیفیت و گرید روغن بستگی دارد. برای مثال اگر از خودرو شما شرایط آب و هوایی خیلی گرم در شرایط جاده ای سخت استفاده می کنید، فشار غیر عادی به فرمان وارد می شود. از این رو بهتر است که روغن را زودتر از زمان مشخص شده، تعویض کنید.

اگر تعویض روغن هیدرولیک پراید یا هر نوع خودرو دیگر را در طولانی مدت به تعویق بیندازید، با مشکلات جدی تری شکستگی چرخ دنده، پمپ هیدرولیک مواجه خواهید شد. تیره شدن روغن و رسوب گرفتگی مجاری و لوله ها از علائم زمان تعویض می باشد. زمان تعویض روغن هیدرولیک ماشین های مختلف در شرایط رانندگی عادی، عبارتند از:

  • کوییک و تیبا : 60 هزار کیلومتر
  • پراید: 50 هزار کیلومتر
  • 206: 65 هزار کیلومتر
  • سمند: 60 هزار کیلومتر

زمان تعویض روغن هیدرولیک پراید یا هر نوع خودروی سواری دیگر در دفترچه راهنمای ماشین ذکر شده و معمولاً بین 40 الی 80 هزار کیلومتر یا هر 2 سال یک بار می باشد. البته بهتر است سطح روغن هیدرولیک فرمان را در هر 10 هزار کیلومتر چک کنید و در صورت نیاز روغن جدید به مخزن روغن که به شکل استوانه است، افزوده گردد.

رفع نشتی روغن هیدرولیک پراید

نشتی روغن هیدرولیک پراید باعث کاهش سطح روغن هیدرولیک و کاهش عملکرد فرمان می شود. خرابی پمپ روغن، واشرها، کاسه نمد، سوراخ شدن کارتل، شل شدن پیچ، ساییدگی لوله و شلنگ از علائم نشت روغن در خودرو است. در صورت مواجه شدن با چرخش غیرعادی فرمان خودرو حین حرکت، صدای غیر عادی و بوی سوختگی برای رفع نشتی روغن هیدرولیک پراید، بایستی محل نشتی را شناسایی و تعمیر نمایید.

از آنجایی که روغن های هیدرولیکی به آلودگی حساس هستند، بهتر است هر از گاهی آن را چک کنید تا از بروز اختلال در بخش های هیدرولیکی جلوگیری کنید. برای رفع نشتی روغن هیدرولیک پراید به نکات زیر توجه کنید:

  • محل دقیق نشتی را پیدا کنید. برای می تواند خودرو را کمی تکان داده تا محل نشت پیدا شود. برای دید بهتر، محل نشت را تمیز کنید.
  • اگر نشتی روغن هیدرولیک پراید از طریق قطعات معیوبی مثل واشر و اورینگ بود، بایستی با قطعات جدید جایگزین شوند.
  • در برخی موارد شیلنگ ها آسیب دیده و هنگام جایگزینی باید به اتصال محکم آن دقت نمایید.
  • در صورتی که نشتی در پمپ هیدرولیک است بایستی در توسط مکانیک تعمیر یا تعویض کامل انجام گردد.
  • با آچار مناسب برای سفت کردن اتصالات اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *