روغن صنعتی شل

انواع روغن هیدرولیک شل

انواع روغن هیدرولیک شل

معرفی و بررسی انواع روغن هیدرولیک شل

در این مقاله می خواهیم انواع روغن هیدرولیک شل را معرفی کرده تا شناخت کاملی از آن پیدا کنیم. روغن هیدرولیک شل یکی از معروف ترین محصولات روغن صنعتی شل است. از این روغن صنعتی برای خنک کاری، انتقال قدرت، پاکسازی و … در سیستم های هیدرولیک استفاده می شود.

روغن هیدرولیک شل برای انجام هدف خود که جابجایی قدرت می باشد، از دو عامل فشار و جریان استفاده می کند. از همین رو کاربرد روغن هیدرولیک شل را می توان در اکثر ماشین آلات هیدرولیکی مثل بیل مکانیکی مشاهده نمود. برای مثال روغن هیدرولیک شل تلوس یکی از انواع روغن هیدرولیک شل است که در سری های مختلف تولید می شود و هر کدام از برای شرایط محیطی خاص، دستگاه های متنوع و … به کار می رود.

وظیفه روغن هیدرولیک شل:

  • انتقال نیرو و قدرت از یک نقطه به نقطه دیگر
  • تامین فشار
  • آب بندی قطعات
  • انتقال فشار و حرارت
  • کاهش اصطکاک

عملکرد روغن هیدرولیک شل

بدون سیالات هیدرولیکی، عملکرد بسیاری از انواع ماشین‌ آلات غیرممکن خواهد بود. همانطور که میدانید بیشتر تجهیزات حفاری از عملکردهای هیدرولیکی استفاده می‌کنند. این روغن ها گاهی از مایعاتی بازیافتی نفت، روغن‌های معدنی و یا روغن سنتتیک ساخته می شوند. از وسایل نقلیه تا حمل و نقل های تجاری، دستگاه های کنترل پرواز، همه به روغن هیدرولیک شل نیاز دارند.

زمانی که اطلاعات کامل از دستگاه و شرایط کاری آن را دارید، هدف روانکاری مشخص می شود. در این صورت شما می توانید با توجه به این مشخصات، بهترین عملکرد را از روغن هیدرولیک بدست آورید.

عوامل موثری که در کارکرد صحیح روغن هیدرولیک شل، مورد بررسی قرار می گیرد:

  • فشار و سیکل کاری سیستم: میزان فشاری که ایجاد می کند را بررسی کنید.
  • نوع سیستم: نوع دستگاه را در شرایط کاری و محیطی مختلف مشخص کنید.
  • دمای قابل تحمل روغن: با توجه به میزان تولید حرارت در دستگاه، روغن صنعتی مناسب را انتخاب کنید.
  • استاندارد بین المللی: میزان گرانروی روغن بر اساس سازمان استانداردهای بین المللی تعیین می گردد.

بنابراین برای اینکه قطعات صنعتی بهترین عملکرد را داشته باشند، باید نوع دستگاه را شناسایی کرده و مطابق با آن روغن هیدرولیک مدنظر را تهیه نمایید.

ویژگی های عملکردی روغن هیدرولیک شل:

  • توانایی روغن کاری: روغن های هیدرولیک شل از نظر کیفیتی جزء رده روغن های بالا در دنیا است. این محصولات با ویسکوزیته های مختلف ارائه می شود؛ به همین دلیل امکان روغنکاری با هر غلظتی وجود دارد.
  • مقاوم در برابر آتش: برخی از این روغن ها برای موارد خاص مانند کوره ذوب فلزات استفاده می شود. روغن هیدرولیک ضد آتش، یکی از روغن هایی است که از ایجاد آتش سوزی جلوگیری می کند.
  • خاصیت کارکرد در دما بالا: حرارت بر روی سیالات تاثیر زیادی می گذارد؛ به همین دلیل از روغن هیدرولیک شل با خاصیت پایداری حرارت بالا استفاده می شود.

انواع روغن هیدرولیک شل تلوس

انواع روغن هیدرولیک شل تلوس

انواع روغن هیدرولیک شل تلوس در سری و محدوده گریدهای مختلف ارائه می شود تا نقش روان کنندگی و انتقال قدرت را به خوبی ایفا کند.

برای شناخت انواع روغن هیدرولیک شل تلوس چند نمونه را معرفی می کنیم:

  • روغن هیدرولیک شل تلوس S3 M: ویسکوزیته 32 تا 100
  • روغن هیدرولیک شل تلوس S3 MX: ویسکوزیته 68 تا 100
  • روغن هیدرولیک شل تلوس S4 MA: ویسکوزیته 46
  • روغن هیدرولیک شل تلوس S4 ME: ویسکوزیته 32 تا 46

انواع روغن هیدرولیک شل در مدل های مختلف دیگر مثل S2 هم تولید می شود؛ روغن shell tellus s2 m68، از این دسته روغن صنعتی است. به هر حال هر یک از این روغن های هیدرولیکی، ویژگی های متفاوتی دارند؛ یعنی برخی از آن ها در دمای بسیار بالا مورد استفاده قرار می گیرند و برخی دیگر برای قطعات صنعتی که دارای سرعت حرکتی زیادی هستند، استفاده می شوند.

ترکیبات روغن هیدرولیک شل تلوس

روغن هیدرولیک شل تلوس از ترکیبات روغن پایه و مواد افزاینده مخصوص تولید می شود. روغن های پایه شرکت شل به دو دسته تقسیم می شوند؛ یکی از آن ها سینتیک و دیگری معدنی نام دارد. در واقع می توان گفت مقدار زیادی، حدوداً ۹۵ درصد روغن صنعتی را روغن پایه تشکیل می دهد و ۵ درصد باقی مانده از هیدروکربن ها و مواد شیمیایی مصنوعی می باشد.

در سال 1856، اکثر مردم برای روانکاری چرخ های ارابه، از روغن های حیوانی مانند: نهنگ، گاو، خوک یا روغن های گیاهی استفاده می کردند؛ آن زمان روغن صنعتی وجود نداشت.

انواع روغن هیدرولیک شل، اکثراً از پایه سنتتیک (روغن مصنوعی) می باشد تا برای روانکاری تجهیزات در صنایع مختلف استفاده شود. روغن مصنوعی ساخته‌ دست انسان بوده و برای اولین بار توسط کشور آلمان در طول جنگ جهانی دوم ساخته شده است.

در آن زمان، آلمان به دنبال جایگزینی برای فرآورده های نفتی بود؛ چرا که با مشکلاتی مثل کمبود نفت مواجه می شدند. روغن هیدرولیک سنتتیک دارای مزایای متعددی نسبت به روغن معدنی است. این پایه روغن برای تجهیزات مختلف در دماهای گرم و یا حتی دمای بسیار سرد مناسب بوده؛ زیرا در هوای بسیار سرد، مانند روغن‌ نفتی غلیظ نمی شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *