گریس نسوز epg چیست و در کجا کاربرد دارد؟
در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی از گریس های نسوز مثل گریس epg را در اختیار شما قرار دهیم. ابتدا باید بگوییم که گریس نسوز epg چیست؟ این محصول نوعی روانکار از پایه لیتیوم است که تحمل دما و حرارت بالاتری نسبت به دیگر گریس های معمولی دارد.
به عنوان مثال گریس نسوز epg از برند آترود با رنگ سبز برای روانسازی قطعاتی با سرعت گردش و فشار بالا استفاده می شود که تا دمای 183 درجه سلسیوس کارایی دارد. این محصول با قابلیت چسبندگی بالا در برابر زنگ زدگی، اکسیداسیون و دیگر عوامل مخرب پایدار می ماند.
بنابراین گریس نسوز epg چیست و در کجا کاربرد دارد؟ یک ماده نیمه جامد یا ژلاتینی که برای روانکاری اکثر شاسی خودروها، یاتاقان ها در محیط های مرطوب و دمای بالای 100 درجه کارایی دارد. در دیتا شیت اطلاعات مهمی از گریس با درجه بندی های مختلف، دمای قطره ای شدن، ویسکوزیته و اصول صحیح استفاده از آن را می توانید مشاهده نمایید.
بهترین گریس نسوز حرارت بالا
در حالت کلی دو نوع محصول روانکاری داریم که گریس صنعتی یکی از این محصولات است که خود به دو بخش زیر تقسیم می شود:
- گریس معمولی: برای روانکاری قطعاتی که نیاز به تحمل دما و فشار بالا نیستند.
- گریس نسوز: برای روانکاری قطعاتی که نیاز به تحمل دما و فشار بالا هستند. (در نظر بگیرید که این روان کننده هم تا حد مشخصی قادر به تحمل حرارت است، در غیر اینصورت بایستی از روغن صنعتی استفاده کنید.)
هر گریس با مشخصات فیزیکی خاص نظیر نقطه ریزش، شاخص گرانروی و غیره تولید می شود که در زمان خرید می توانید دیتاشیت آن را از فروشنده بخواهید.
گریس نسوز حرارت بالا از روغن پایه، صابون یا غلظت دهنده هایی مختلف مثل لیتیوم و افزودنی ساخته می شود که برای به حداقل رساندن اصطکاک و فرسایش بین سطوح متحرک و ثابت استفاده می شود. بهترین گریس نسوز، گریسی است که مطابق با دستگاه شما انتخاب شده باشد. عوامل موثر در انتخاب گریس که قبل از خرید باید بسنجید:
- تغییرات درجه حرارت
- سرعت گردش
- دمای محیط
- میزان رطوبت
- سازگاری با قطعات فلزی یا پلاستیکی
علاوه بر گریس نسوز epg که یک گریس نسوز حرارت بالا است، شما می توانید از برندهای گوناگون ایرانی و خارجی شامل بهران، شل، توتال، پارس و غیره بهترین گریس نسوز را تهیه کنید. البته توجه داشته باشید که گریسی برای سیستم شما مناسب است که طبق توصیه کارشناسان و دفترچه راهنما عمل نمایید.
گریس نسوز پایه لیتیوم چیست؟
گریس نسوز پایه لیتیوم بر اساس برند و ویسکوزیته که تهیه کرده اید، بایستی در برابر آب، اکسایش، زنگ زدگی، خوردگی، حرارت و فشار مقاوم بماند. معمولاً این نوع گریس فشارپذیری خوبی داشته و نسبت به سایر گریس ها در مقابل ارتعاشات دچار استهلاک نمی شود.
نکته: گریس ها را برای قطعاتی که نیاز به دقت و نفوذ بیشتری دارند، استفاده نکنید؛ زیرا گریس ها توانایی نفوذ به نقاط ریز را ندارند. اما روانکاری آسان تری داشته و امکاناتی مثل آب بندی و عدم ورود آلودگی به داخل قطعات را فراهم می کند.
گریس نسوز epg چیست؟ یک گریس نسوز پایه لیتیوم که با شاخص گرانروی بالا از غلیظ کننده صابون لیتیوم و دیگر مواد افزودنی خاص است که در مقابله با بارهای مکانیکی و فشارهای زیاد دچار مشکل نمی شود. از همین رو آن را به عنوان گریس چند منظوره هم می شناسند.
روانکار لیتیومی انتخاب خوبی برای کاربردهای خودرویی، دریایی و دیگر تجهیزات صنعتی است؛ زیرا این گریس ها نسبت به سایر پایه ها چسبندگی بیشتری دارد و در برابر اکسیداسیون و آلودگی هم مقاوم تر است.
کاربرد گریس
کاربرد گریس با توجه به مدل که تهیه کرده اید، فرق می کند. به عنوان مثال گریس نسوز سبز یا گریس epg پایه لیتیوم با گریس پایه کلسیم متفاوت است. اما به طور کلی هنگام انتخاب گریس، نوع و شرایط دستگاه را در نظر بگیرید و با توجه به آن، محصول متناسب را انتخاب کنید. این محصولات در رنگ های مختلف آبی، سبز، زرد و غیره ارائه می شود که ممکن است هر رنگ نشان دهنده شرایط کاری آن باشد.
در برخی از گریس ها از فلزات سنگین استفاده نمی شود؛ به همین خاطر رسوب ایجاد نمی کند. هر چند این خصوصیات مربوط به برندهای معتبر است و در صورت استفاده از برندهای متفرقه یا تقلبی، ممکن است مشکلاتی اعم از اکسایش، ریزش، خوردگی و غیره را در قطعات به وجود بیاورد که مقرون به صرفه نیست.
کاربرد گریس در صنعت بسیار گسترده است و فقط تک منظوره نیست؛ یعنی اگر این محصول از نوع نسوز با درجه کیفی بالا تولید شده باشد، می تواند انتخاب مناسبی برای یاتاقان و بلبرینگ های تحت فشار باشد. به شرطی که درجه حرارت از حد مجاز خارج نشود. در غیر اینصورت از روغن صنعتی استفاده کنید؛ چرا که روغن توانایی تحمل بار و حرارت بیشتری را دارد.