اسپری گریس چیست و چه کاربردی دارد؟
در این بخش از مقاله سایت روغن و گریس صنعتی، قصد داریم در مورد اسپری گریس چیست و چه کارایی دارد؟ بحث کنیم. همانطور که میدانید گریس معمولی یا نسوز، یک محصول نیمه جامد صنعتی است که برای روانکاری قطعات در امور مختلف کارایی دارد و اسپری گریس هم یکی از محصولات جدیدی بوده که طرفداران زیادی پیدا کرده است.
اسپری گریس چیست؟ همان گریس معمولی است تا برای روانسازی راحت تر قطعاتی که امکان گریسکاری ندارند، استفاده شوند. این محصول هم از روغن پایه، غلیظ کننده و افزاینده های هایی که خاصیت گریس را بالا می برد، ساخته می شود.
این اسپری ها با تحمل دما و فشار بالا برای صنایع مختلف استفاده می شود و بهترین کاربرد اسپری گریس برای روانسازی پیچ، مهره، قطعات اگزوز و غیره است. از ویژگی های اسپری گریس می توانیم به خاصیت چسبندگی بالا، قیمت مناسب، روانکاری خوب و غیره اشاره نمود.
گریس ها محصولات مهم و مقرون به صرفه ای برای قطعات متحرک خودرو و سایر تجهیزات هستند و بدون استفاده از آن امکان کار کردن با این دستگاه ها وجود ندارد. این محصولات جایگزین مناسب برای نقاطی است که امکان دسترسی به آن وجود ندارد.
از کاربرد اسپری گریس در چرخ دنده، زنجیر، اهرم، اتصالات و کوپلینگ ها، تسمه دندانه دار، شفت، بلبرینگ و دیگر ماشین آلات صنعتی استفاده نمایید. البته اسپری گریس هم مانند دیگر محصولات روانکاری برای تجهیزات خاص تولید می گردند که بایستی قبل از خرید گریس به این موارد دقت نمایید.
روانکارهای صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی طبق یک فرمولاسیون خاص تولید می شوند که دارای تاییدیه بهداشت نیز می باشند. در واقع برای هر صنعت یا مصارف عمومی، محصولی امن وجود دارد که برای نگهداری و تعمیرات دستگاه لازم است.
اسپری ها روان کننده و اسپری گریس با یکدیگر تفاوت هایی دارند که شما می توانید از روی مایع و جامد بودن، آن را تشخیص دهید. اسپری روان کننده توانایی روانکاری سطوح متحرک را ندارند ولی اسپری های گریس اینطور نیست و به خوبی در جای خود باقی می مانند.
گریس معمولی چیست
پیش تر اطلاعاتی از اسپری گریس چیست، دادیم و گفتیم این محصول، در اثر گرما چکه نمی کند و می توانید آن را به جای روغن صنعتی استفاده کنید. حال در این بخش می خواهیم در مورد گریس معمولی و تفاوت یا شباهت با اسپری گریس را بیان کنیم.
گریس در دو نوع نسوز و معمولی تولید می شود که نوع گریس نسوز دارای پایداری حرارتی بیشتر است ولی گریس معمولی برای حرارت های پایین تر است. مصرف کننده برای حفاظت از قسمت های چرخان یا ثابت ماشین آلات از گریس یا اسپری گریس نیمه جامد استفاده می شود. برای قطعاتی که به طور مداوم و طولانی مدت به حفاظت نیاز دارند، استفاده از انواع اسپری گریس، ضروری است. این محصولات عملکرد خوبی در جلوگیری از ورود آلاینده ها دارند و نسبت به روغن از تعداد دفعات روانکاری کمتری هم برخوردار هستند.
انواع اسپری گریس
انواع اسپری گریس شامل اسپری گریس نسوز و معمولی است. انواع گریس نسوز به آن دسته از روانکارها گفته می شود که قابلیت قرار گیری در دماهای بالاتر را داشته تا بدون آلاینده، در معرض حرارت و گرمای بالا و مداوم قرار گیرد. از اسپری گریس برای درزگیری و آب بندی قطعاتی مانند گیربکس استفاده می شود.
انواع گریس از پایه کلسیم، لیتیوم، آلومینویم، خاک رس، سدیم و غیره تولید می شوند که بر اساس نوعی که خریداری می توانید خواص آن را در دیتا شیت محصول مشاهده نمایید. اما از مهمترین ویژگی های انواع اسپری گریس عبارتند از:
- صرفه جویی در هزینه ها و کاهش تعمیرات
- روانکاری خطوط غیر قابل دسترس
- عایق مناسب جهت آب بندی و جلوگیری از ورود و خروج مواد
- طول عمر مفید بالا
- کاهش سر و صدا
- روان تر کار کردن دستگاه ها
- جلوگیری از زنگ زدگی، خوردگی و اکسایش
- کاهش اصطکاک
اسپری گریس لیتیوم
اسپری گریس چیست؟ اسپری گریس لیتیوم یک اسپری چند منظوره و محصولی ضد آب بر پایه لیتیوم با روانکاری بالا است که اصطکاک و ساییدگی قطعات را کاهش می دهد. توصیه می کنیم از گریس برای مصارف مختلف در خودرو، یاتاقان و غیره استفاده کنید.
اسپری گریس لیتیوم یکی از محصولات مهم با خاصیت آبگریزی است که برای محیط های مرطوب مناسب می باشد. این محصول برای مصارف خانگی و صنعتی با شرایط دما و فشار بالا در شاسی، کاسه چرخ، بلبرینگ و غیره استفاده می شود. منتهی قبل از استفاده از اسپری، قوطی را به خوبی تکان داده و روی سطح اسپری کنید.
همچنین با توجه به نوع کاربرد دستگاه و شکل ظاهری قطعات صنعتی از نظر داشتن فضای بسته و یا باز، گریس هایی با غلظت های مختلف تولید می شوند. برای یاتاقان هایی که امکان عبور هوا در آن زیاد باشد، بهتر است از گریس نسوز با غلظت بالا استفاده شود تا هنگام چرخش و دور گرفتن، کمتر به اطراف پخش شود.