منظور از روغن سنتتیک چیست ؟
روغن سنتتیک چیست؟ روغن سنتتیک به نوعی از روغن های صنعتی گفته می شود که از ترکیبات شیمیایی سنتزی یا همان سنتتیک تولید می شوند. در واقع مولکول های نفتی، تجزیه و بازسازی می شوند تا این نوع روغن های روانکاری به وجود آیند. در صورت داشتن قصد خرید انواع روغن صنعتی از پایه سنتتیک، بهتر است این مقاله را تا انتها مطالعه نموده تا با اطلاعات کاملی که در اختیار شما قرار داده شده محصولی بی نقص را تهیه نمایید.
مزایای روغن سنتتیک با توجه به برند و نوع آن متفاوت است، ولی در کل این نوع روغن صنعتی یک روانکار خوب، دارای شاخص ویسکوزیته عالی، خواص ضد سم با پایداری ضد اکسیداسیون بالا است که در نهایت باعث افزایش طول عمر روغن تمام سنتتیک می گردد. روغن موتور تمام سنتتیک تقریباً ناخالصی ناچیزی دارد و از ساییدگی و اصطکاک قطعات خودرو شما می کاهد.
تا به اینجا ویژگی های روغن سنتتیک را دانستیم که در مقابله با دمای عملیاتی گوناگون، مقاومت بسیار خوبی را خواهد داشت و همچنین مصرف سوخت را کاهش می دهند. اینگونه روان کننده های مصنوعی با خواص خوب خود به عنوان اصلاح کننده روغن های شیمیایی و نفت خام شمرده می شوند. برای مثال روغن سنتتیک برای موتور های جت کاملاً مناسب است.
پیش تر گفتیم که این روانکار ها باعث بهینه سازی مصرف سوخت می شوند. با این حال در برخی موارد ترکیبات انواع روغن موتور تمام سنتتیک متفاوت هستند؛ پس از نظر نوع مصرف و کیفیت هم با یکدیگر فرق دارند ولی این روغن های مصنوعی به راحتی می توانند جایگزین مناسبی برای روغن های تصفیه شده نفت خام با دما عملیاتی شدید شوند.
قیمت روانکار های سنتتیک از سایر روانکار ها بیشتر است زیرا از خواص بیشتری برخوردار می باشد. در واقع با تهیه اینگونه روغن های مقاوم در برابر حرارت و گرما، می توانید به راحتی تعداد دفعات مورد نیاز تعویض روغنکاری خودرو خود را کم کنید. بنابراین با توجه به طول عمر بیشتر آن ها در مقایسه با سایر روانکارهای مشابه، می توانیم بگوییم که قیمت آن در مقایسه با سایر روغن ها مقرون بصرفه تر می باشد.
روغن موتور سنتتیک تنها از پایه سنتتیک و مواد افزودنی است ولی اگر بخواهیم انواع روغن موتور را از نظر پایه روغن نقسیم بندی کنیم، به سه بخش سنتتیک، نیمه سنتتیک و معمولی تقسیم می شوند که در ادامه تفاوت نوع سنتتیک را با سایر این پایه روغن ها بررسی خواهیم کرد.
تفاوت روغن سنتتیک و نیمه سنتتیک
پیش تر دانستیم که روغن سنتتیک یعنی چه و گفتیم روغن های پایه سنتتیک به نوعی روغن روانساز با راندمان بالا از ترکیبات مصنوعی ساخته شده اند که بر طول عمر وسایل نقیه می افزاید. خرید روغن سنتتیک یا نیمه سنتتیک بسیار مهم است چرا که نوع کارایی آن فرق می کند. برای اینکه تفاوت روغن سنتتیک و نیمه سنتتیک را بدانید ابتدا باید بگوییم روغن نیمه سنتتیک چیست؟ روغن نیمه سنتتیک از مخلوط روغن موتور معدنی و پایه سنتتیک تولید می شود که باعث عملکرد بهینه آن خواهد شد. این روغن ها تحت شرایط عملیاتی شدید، با بار و دمای بالا، نسبت به روغن های معدنی از عملکرد بهتری برخوردارند.
بنابراین به طور خلاصه می توان تفاوت روغن تمام سنتتیک و نیمه سنتتیک را یانطور بیان کرد:
- روغن تمام سنتتیک : روغن مصنوعی – ساخته شده از ترکیبات شیمیایی سنتزی – کیفیت بالا تر از روغن نیمه سنتتیک
- روغن نیمه سنتتیک : روغن نیمه مصنوعی – ترکیبات آن از روغن پایه معدنی و روغن مصنوعی تهیه شده است – نسبت به کیفیت نوع روغن تمام سنتتیک کیفیت پایین تری دارد.
حال روغن سنتتیک بهتر است یا نیمه سنتتیک؟ با توجه به موارد گفته شده قطعاً روغن با پایه سنتزی بهتر است ولی فراموش نکنید که روغن های نیمه سنتتیک نیز روانکار های پر فروش و پر مصرفی در بین صنعتگران هستند که کارایی خوبی برای تجهیزات دارند. بنابراین بر اساس نیاز دستگاه خود این روغن ها را تهیه نمایید.
تفاوت روغن سنتتیک و معدنی
برای درک بهتر تفاوت روغن سنتتیک و معدنی، بیایید یک بار دیگر مرور کنیم روغن سنتتیک چیست؟ این نوع روانکار، یک روغن کاملاً سنتزی یا از ترکیب سنتزی است و با چند نوع پایه مشتق می شود. اما روغن موتور معمولی از تصفیه شدن نفت خام حاصل می شود. در ادامه تفاوت روغن سنتتیک و معدنی را بیشتر شرح می دهیم.
- روغن های پایه سنتتیک: بازسازی از مولکول های نفتی هستند – یک قطره آن از میلیون ها مولکول با ساختار و اندازه های یکسان است – استفاده برای خوردرو های جدید تر – عمر طولانی – یک نوع روغن بسیار تمیز از ساختار مولکولی ثابت می باشد.
- روغن پایه معدنی: با استفاده از تصفیه نفت خام ساخته شده اند – یک قطره آن از میلیون ها مولکول با ساختار و اندازه های متفاوت است – برای خودرو های خیلی قدیمی – طول عمر کمتر – به طور کامل تصفیه نشده و دارای ناخالصی هایی با درجات مختلف مانند گوگرد است.
نکته ای که در مورد عملکرد روغن سنتتیک وجود دارد این است که برای حفاظت از موتور در این روغن ها، از یک روغن حامل استفاده می شود تا مواد افزودنی آن نسبت به روغن های معمولی به طور یکنواخت تر پخش شود.
روغن سنتتیک ایرانی
در ادامه پاسخ به سوال روغن سنتتیک چیست و چه کاربردی دارد، باید بگوییم روغن هایی هستند که برای دوام و مدت ماندگاری موتور ها استفاده می شوند. بسته به عواملی چون شرایط رانندگی، میزان استفاده، سن خودرو و نوع موتور خودرو می توانید روغن سنتتیک ایرانی را از بین برند های زیر از سایت فیدار اویل با قیمت های کاملاً استاندارد خریداری نمایید.
- روغن موتور بهران
- روغن موتور ایرانول
- روغن موتور پارس
برند های معرفی شده همگی محبوبیت زیادی را در بین محصولات ایرانی دارند که به دلیل پیروی از فرومولاسیون پیشرفته و خاص، نیاز های روانکاری خودرو ها تا جای ممکن تامین می کنند. این روانکار ها با خاصیت پاک کنندگی و خنک سازی قطعات ارائه می گردند. همچنین نمونه های خارجی عبارتند از :
- روغن شل
- روغن توتال
- روغن نیناس
- روغن موبیل
روغن موتور خارجی در سایت با ضمانت اصالت کالا وجود دارد که با نمونه روغن سنتتیک ایرانی می توانید مقایسه کنید. به هر حال روغن ها با حجم های مختلفی چون بشکه و معمولی یا سطلی عرضه می گردند که بایستی آن ها بر حسب نیاز و نوع مصرف انتخاب نمایید. همچنین اگر در انتخاب روغن روانکاری دچار مشکل شده اید بهتر است با کارشناسان فروش فیدار اویل تماس بگیرید تا شما را در انتخاب بهتر راهنمایی کنند.