خواص روغن صنعتی

خواص روغن صنعتی

روانکاری، انتقال قدرت و بهبود عملکرد تجهیزات و ماشین آلات از خواص روغن صنعتی است که به مشخصات فیزیکی و شیمیایی روغن صنعتی بستگی دارد. روغن های صنعتی از روغن پایه و مواد افزودنی طراحی و تولید می شوند. روغن های پایه شامل معدنی، سنتتیک و نیمه سنتتیک هستند که هر کدام دارای ویژگی و خواص منحصر به فرد می باشند. مواد افزاینده هم برای بهبود خواص روغن های صنعتی به روغن پایه افزوده می گردند.

آشنایی با خواص روغن صنعتی

خواص روغن صنعتی یکی از نکاتی است که هنگام انتخاب و استفاده از روانکار، باید به آن توجه کرد. این خواص به دو دسته ویژگی های شیمیایی و فیزیکی دسته بندی می شوند. این ویژگی ها توسط استاندارد های مختلفی مانند ASTM، DIN و ISO قابل اندازه گیری هستند.

همچنین خواص روغن های صنعتی به مواد تشکیل دهنده روانکار نیز بستگی دارد. مثلا روغن پایه سنتتیک نسبت به روغن پایه معدنی عملکرد بهتری دارد؛ این دو از نظر شرایط کاری و کیفیت روغن پایه با هم تفاوت هایی دارند. از طرفی وجود افزودنی ها در خواص روغن صنعتی از جمله کاهش سایش، اصطکاک، انتقال قدرت و افزایش کارایی قطعات مکانیکی ضروری است. ترکیبات تاثیر مستقیمی بر عملکرد تجهیزات صنعتی و عمر مفید روغن خواهند داشت و ویژگی های آن را افزایش می دهد.

ویژگی های فیزیکی روغن صنعتی

برای اندازه گیری دقیق ویژگی های فیزیکی روغن صنعتی و همچنین میزان قابلیت آن در بکارگیری به عنوان روغن ماشین آلات، می توان از استانداردهای جهانی مختلفی استفاده کرد که از مهمترین آن ها می توان به ASTM اشاره کرد. در ادامه برخی از ویژگی های فیزیکی روغن صنعتی را بررسی می کنیم:

1. ویسکوزیته روغن صنعتی

ویسکوزیته روغن صنعتی، مهم ترین ویژگی فیزیکی این روانکار می باشد که نشان دهنده مقاومت روغن در برابر جاری شدن است. ویسکوزیته بالا باعث کاهش روانکاری در دمای پایین و افزایش مصرف انرژی می شود و ویسکوزیته پایین ممکن است منجر به کاهش روانکاری و افزایش سایش شود.

بنابر این به مقاومت یک سیال در برابر تغییر شکل، ویسکوزیته روغن صنعتی گویند؛ یعنی هر چقدر سیال راحت تر جریان پیدا کند، ویسکوزیته پایین تری دارد.

2. شاخص ویسکوزیته روغن صنعتی

شاخص ویسکوزیته روغن صنعتی، یکی از خواص روغن صنعتی است که نشان دهنده تغییر ویسکوزیته در اثر تغییر دما می باشد. روغن های با شاخص ویسکوزیته بالا، پایداری بیشتری در برابر تغییرات دمایی دارند و از قطعات در دمای بالا نیز، محافظت می کنند.

شاخص ویسکوزیته روغن صنعتی یا VI، یک عدد بدون واحد است که به عنوان پارامتر مهم در انتخاب روغن مناسب شناخته می شود. هر چه شاخص ویسکوزیته پایین تر باشد، بیشتر تحت تاثیر تغییرات دمایی قرار می گیرد؛ یعنی اگر شاخص گرانروی روغن بالاتر باشد، تغییرات دمایی، اثرات کمتری بر روی میزان ویسکوزیته می گذارد.

3. نقطه ریزش روغن صنعتی

نقطه ریزش روغن صنعتی، حداقل دمایی است که روغن قابلیت جاری شدن خود را حفظ کرده و جامد نمی شود. روغن های با نقطه ریزش پایین تر، برای استفاده در آب و هوای سرد و دمای پایین، مناسب می باشند.

4. نقطه اشتعال روغن صنعتی

نقطه اشتعال روغن صنعتی، دمایی است که بخارات روغن قابلیت اشتعال پیدا می کنند. استفاده از روغنی با نقطه اشتعال بالا، برای تجهیزاتی که در برابر حرارت شدید کار می کنند، مناسب بوده و ایمنی تجهیزات را افزایش می دهند.

5. چگالی روغن صنعتی

چگالی روغن صنعتی، یکی از پارامتر های مهم در تعیین ترکیبات روغن و تطابق آن با استاندارد های صنعتی است که به شناسایی ناخالصی ها کمک می کند. دانسیته یا چگالی روغن صنعتی برای سنجش جرم روغن بر حسب g/cm³ و یا kg/m³ نیز می باشد. مثلا دانسیته نشان می هد که 1 لیتر روغن صنعتی، چقدر سنگین است.

ویژگی های شیمیایی روغن صنعتی

ویژگی های شیمیایی روغن صنعتی

ویژگی های شیمیایی روغن صنعتی، تاثیر بسیاری بر کاربرد این روانکار دارد. این خواص روغن صنعتی نشان دهنده میزان پایداری روغن در برابر شرایط مختلف مانند دمای بالا، کف و …، می باشد. در ادامه برخی ویژگی های شیمیایی روغن صنعتی را بررسی می کنیم:

1. پایداری حرارتی روغن صنعتی

پایداری حرارتی روغن صنعتی، نشان دهنده مقاومت روغن در برابر تجزیه حرارتی در دمای بالا می باشد. برای استفاده در محیط های با حرارت بالا، بهتر است از روغنی با پایداری حرارتی بالا استفاده کنید تا این روانکار تجزیه نشود. همچنین برای حفظ ویژگی های حرارتی، نبایستی روغن صنعتی را با انواع روانکار های دیگر ترکیب نمود.

2. پایداری اکسیداسیونی روغن صنعتی

اکسیداسیون باعث تخریب روغن صنعتی و ایجاد لجن، رسوبات و کاهش کارایی روغن می شود. افزودنی های آنتی اکسیدان، منجر به افزایش پایداری روغن در برابر اکسیداسیون، خواهد شد.

3. مقاومت در برابر خوردگی روغن صنعتی

مقاومت در برابر خوردگی روغن صنعتی، یکی از ویژگی های ضروری این روانکار می باشد. افزودنی های ضد زنگ زدگی و خوردگی موجود در روغن صنعتی، رادیکال های آزاد و اسید های موجود در روغن را خنثی می کند. پس برای جلوگیری از ایجاد خوردگی در اجزای یک سیستم شما می توانید از انواع روغن صنعتی غیر سمی با افزودنی های ضد خورنده استفاده نمایید.

4. جداسازی آب

ترکیب آب و روغن باعث تشکیل امولسیون می شود. امولسیون، خواص روانکاری روغن را کاهش داده و احتمال ایجاد خوردگی در قطعات، افزایش می یابد.

5. خواص ضد کف

وجود کف در روغن، باعث کاهش خواص روغن صنعتی مانند روانکاری و ورود حباب های هوای به سیستم می شود. روغن های صنعتی معمولا دارای افزودنی های ضد کف هستند که از ایجاد کف های پایدار در این روانکار، جلوگیری می کنند.

6. ویژگی های ضد سایش

افزودنی های ضد سایش و اصطکاک مانند گوگرد فسفر، یک لایه محافظ قوی روی سطوح فلزی ایجاد کرده و از تماس مستقیم فلزات با یکدیگر و آسیب به قطعات، جلوگیری می کنند.

رئولوژیک

در علم سیالات و خواص فیزیکی و شیمیایی مواد، علمی به نام رئولوژی وجود دارد که مربوط به قسمت حرکت سیالات و تغییرات مواد از نظر شکل ظاهری می باشد. از مهمترین خواص رئولوژی هم گرانروی می باشد که بیشتر در خواص روانکار خود را نشان خواهد داد و در ادامه قصد داریم کمی راجع به آن توضیحاتی را ارائه دهیم.

ویژگی یک سیال در حال حرکت

یک سیال در حال حرکت از چندین میلیون اتم و مولکول تشکیل شده است که تمامی این مولکول ها در درون سیال در حال جنب و جوش بوده و یک اصطحکاک داخلی درون سیال بوجود می آورند که با عامل حرکت سیال مخالفت کرده و یک مقاومت در برابر آن ایجاد می کند که در علم سیالات به آن گرانروی می گویند.

مقدار هر مقاومت با عکس دما رابطه مستقیم دارد و هر چقدر میزان دمای اندازه گیری شده بالا باشد مقدار گرانروی کمتر خواهد بود زیرا دما جنب و جوش و تحرک را بیشتر کرده و مولکول را در جهت سیال قرار می دهد. دو نوع گرانروی در علم رئولوژی و خواص روغن صنعتی وجود دارد که یکی گرانروی دینامیک و دیگری گرانروی سینماتیک می باشد.

گرانروی دینامیک

از گرانروی دینامیک به منظور طراحی و ساخت انواع یاتاقان ها استفاده می شود و محاسبه آن با اندازه گیری اصطحکاک درونی مایعات و سیالات امکان پذیر می باشد. در واقع نیرویی که برای غلبه اصطکاک در مایعات لازم است را گرانروی دینامیک گویند که از مهمترین خواص فیزیکی و شیمیایی سیال و انواع روغن های صنعتی می باشد.

گرانروی سینماتیک

برای اندازه گیری این نیرو کافی است که یک لوله مویین در آزمایشگاه داشته باشید و مقدار زمان لازم برای طی کردن سیال در درون لوله را با وجود نیروی وزن محاسبه کنید.

انواع محصولات ما

روانکارهای صنعتی، ماده ای برای راحت و روان کارکردن ابزارآلات صنعتی می باشند که امکان پاک سازی، کاهش سر و صدا، آب بندی و… را در دماها و فشارهای مختلف فراهم می آورد. مجموعه فیدار اویل عرضه کننده انواع روغن صنعتی نظیر روغن بهران حرارت و انواع گریس صنعتی نظیر گریس نسوز می باشد که می توانید آن ها از طریق شماره تماس های موجود در سایت دریافت نمایید.

سایت فیدار اویل اطلاعاتی درباره انواع روغن بهران مثل بهران کمپرسور VDL 68، روغن دنده خودرویی بهران سمند ویژه 85W140، فروش بهران توربو دیزل 20w50، قیمت روغن بهران برش و قیمت روغن بهران اکسترا توربو دیزل 20W50 را در اختیار شما قرار می دهد. سایت بازرگانی روغن صنعتی فیدار اویل همواره در تلاش است تا با ارائه محصولات با کیفیت مثل روغن انتقال حرارت بهران یا سایر روغن های حرارتی اعتماد و رضایت شما را به دست بیاورد.

شما با مراجعه به سایت بازرگانی روغن صنعتی فیدار اویل قادر به خریداری انواع روغن صنعتی در برند های معتبر هستید و می توانید از انواع مدل های این روغن صنعتی نسبت به روغن هیدرولیک و یا روغن بهران بردبار و بهران آذرخش ویژه 10 دیدن کنید. البته تنوع روغن های صنعتی برند بهران بسیار زیاد می باشد و برای دریافت اطلاعات بیشتر مثل قیمت روغن صنعتی با ما در ارتباط باشید.

علاوه بر آن برای خرید و فروش گریس مولیکوت، دریافت لیست قیمت خرید و فروش گریس گرافیتی مولیکوت و شناخت ویژگی هایی از محصولات در هنگام خرید و فروش گریس سیلیکونی مولیکوت می توانید با پشتیبان های فیدار اویل در ارتباط باشید.

همچنین شما با مراجعه به فروشگاه سایت ما قادر به خریداری انواع دیگر محصولات روانکاری هستید و اطلاعات مربوط به چگونگی استفاده از این محصولات را می توانید در قسمت مقالات محصولات دریافت کنید. برای خریداری محصولات دیگر فروشگاه فیدار مثل بلبرینگ صنعتی و یا زنجیر صنعتی می توانید با ما در دیگر سایت های فیدار گستر همراه باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *