غلظت ضد یخ

غلظت ضد یخ

غلظت ضد یخ چقدر است؟

غلظت ضد یخ چقدر است و به چه عواملی بستگی دارد؟ غلظت این ماده در رادیاتور خودرو، به نسبت ضد یخ و آب بستگی دارد. حجم مناسب آنتی فریز ها در سیستم خنک کننده دستگاه شما بسیار مهم بوده و نمی توان به طور 100 درصد از این ماده استفاده کرد. با این حال مناسب ترین غلظت برای ترکیب این دو محلول، 50:50 است.

محلول 50 درصدی ضد یخ و آب استاندارد دارای نقطه انجماد 35- C° و نقطه جوش 108+ C° می باشد. با افزایش غلظت ضد یخ، یعنی تا 60 درصد، نقطه انجماد کاهش و سپس بعد از آن با افزایش غلظت تا 100 نقطه انجماد افزایش پیدا می کند. ضدیخ های غیر استاندارد دارای نقطه جوش و انجماد کمتری هستند و امکان جوش آوردن و یخ زدگی وجود دارد.

نسبت ضد یخ به آب

نسبت ضد یخ به آب باید به اندازه ای باشد که غلظت ضد یخ، خیلی رقیق یا خیلی غلیظ نشود. اگر ترکیب این دو ماده به درستی انجام نشده باشد؛ به عبارتی میزان غلظت این ترکیب به حد کافی نباشد، امکان استهلاک قطعات موتور وجود دارد.

درصد و غلظت ضد یخ و آب معمولا به صورت 50 درصد ضدیخ و 50 درصد آب، 60 درصد ضد یخ و 40 درصد آب و یا بالعکس می باشد. در واقع نسبت ضد یخ به آب، به شرایط آب و هوایی و ماشین شما بستگی دارد. برای مثال در اقلیم هایی که دما به طور مداوم به زیر صفر درجه است، بایستی از درصد ضد یخ بیشتری نسبت به آب استفاده نمود و در آب و هوای معتدل تر، به صورت بالعکس می باشد.

رقیق سازی ضد و آب بایستی طبق دستورالعمل سازنده و موقعیت جغرافیایی تنظیم شود. همچنین پس از ترکیب ضد یخ و آب، می توانید غلظت آن را با دستگاه تست غلظت ضد یخ بررسی نمایید.

خاصیت ضد یخ

خاصیت ضد یخ چیست؟ ضد یخ یک محصول با خواص ضد خورندگی، اکسیداسیون، مقاومت در برابر سرما و گرما می باشد که تاثیر زیادی بر عملکرد موتور می گذارد. اگر خواص ضد یخ از بین رود، با تغییرات جوی، احتمال آسیب به موتور و سیستم خنک کننده وجود دارد.

کیفیت و خاصیت ضد یخ، از روی رنگ تشخیص داده نمی شود. یک ضد یخ استاندارد در برابر حریق مقاوم بوده و به راحتی آتش نمی گیرد. برای حفظ خاصیت ضد اکسید، رسوب زدایی، روانکاری و افزایش عمر قطعات، بهتر است ضد یخ را در بازه های زمانی مختلف به طور منظم تعویض نمایید.

نکات کلیدی در تعویض ضد یخ

یک مخزن خنک کننده در موتور ماشین وجود دارد که دارای یک برچسب و نماد هشدار می باشد. این مخزن برای تعویض ضد یخ استفاده شده و سطح مایع خنک کننده باید بین علامت حداقل و حداکثر (F/E، MAX/MIN، Full/ Empty) باشد. در زیر نکات مهم در زمان تعویض را شرح می دهیم:

  • هنگام باز کردن مخزن یا رادیاتور، احتیاط کنید؛ چرا که سیستم تحت فشار بالایی قرار دارد و ممکن است بخار و آب داغ از آن خارج شود.
  • بنابر این قبل از تعویض ضد یخ، صبر کنید تا موتور ماشین خنک شود.
  • از ضد یخ به تنهایی استفاده نکنید؛ زیرا به تنهایی در برابر انجماد و گرما دوام نمی آورد.
  • به همراه ضد یخ، از آب دی یونیزه یا آبی با درجه سختی پایین استفاده کنید.
  • ضدیخ های سازنده های مختلف را با یکدیگر ترکیب نکنید؛ چرا که ممکن است خواص یکدیگر را خنثی کنند.
  • اگر در رادیاتور کف مشاهده کردید، قبل از تعویض، حتما رادیاتور را تخلیه نمایید.

عوارض زیاد ریختن ضد یخ

عوارض زیاد ریختن ضد یخ

عوارض زیاد ریختن ضد یخ در ماشین چیست؟ موتورهای احتراق داخلی به سیستم خنک کننده احتیاج دارند و این سیستم به ضد یخ و ضد جوش نیازمند است. همانطور که میدانید علاوه بر ضد یخ، از آب در سیستم خنک کننده استفاده می کنند که اگر بیش از حد ضد یخ استفاده نمایید، سیستم دچار اختلال می شود. بنابر این بهتر است غلظت این دو ماده را بر اساس شرایط جوی، نوع ماشین و نوع ضدیخ ترکیب شود.

برخی از عوارض زیاد ریختن ضد یخ، عبارتند از:

  • گرم شدن بیش از حد موتور ماشین
  • وارد کردن فشار به بخش های مختلف خودرو
  • نشت مایع خنک کننده
  • خرابی در اجزای سیستم خنک کننده (رادیاتور و…)
  • یخ زدن سیستم خن کننده در زمان برودت دما
  • خوردگی و زنگ زدگی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *