بررسی جامع تفاوت روغن 20w50 با 10w40 از برند بهران
در این پست قصد داریم در مورد تفاوت روغن 20w50 با 10w40، اطلاعات جامعی را در اختیار شما قرار دهیم. هدف از تولید این محتوا معرفی روغن 20w50، روغن 10w40 مقایسه آن ها با یکدیگر است. منظور از این روغن ها، همان روغن موتور است که عمده ترین کاربرد این روغن روانکاری در موتور ماشین های سبک و سنگین از جمله کامیون ها است.
این نوع روانکارهای صنعتی از روغن پایه یا مینرال همراه با مواد افزودنی های خاص استفاده می شود که برای ی خودروهایی که دارای سیستم EGR یا همان سیستم کنترل آلودگی هستند مناسب می باشد. به طور کامل تر این روغن ها برای تمام خودروهایی که در شرایط سخت فعالیت دارند، اعم از موتور خودروهای متوسط یا بزرگ دیزلی و یا بنزینی، موتور سیکلت های با کیفیت بالا (موتور مسابقه) و یا وسایل نقلیه هوایی و غیره استفاده می شود.
اصلی ترین قابلیت این نوع روغن ها، روانکاری قطعات موتور به بهترین شکل است که همین امر سبب میشود موتور خودرو در هر دمایی به راحتی روشن شود. همچنین فراریت مناسبی که روغن دارد سبب صرفه جویی در مصرف آن و به طور کلی به صرفه بودن روغن می شود. اما تفاوت روغن 20w50 با 10w40 همانطور که در اعداد آن مشاهده می کنید، می توانید تا حدودی متوجه شوید و اگر اطلاعاتی از شماره های روی روغن موتور ندارید، در این مقاله می خواهیم به آن بپردازیم. پس برای آشنایی بیشتر با این محصولات با ما در ادامه همراه باشید.
انواع روغن موتور
انواع روغن موتور از مواد زیر تشکیل می شوند:
- روغن سنتتیک : یک روانساز از ترکیبات شیمیایی سنتزی یا سنتتیک است که از طریق بازسازی ملکول های نفتی ساخته می شود. این روغن مصنوعی از نظر مقاومتی در دماهای سرد و حرارت بالا، جزء بهترین روغن ها در بازار محسوب می شوند و قیمت بالاتری هم دارند.
- روغن نیمه سنتتیک: این روغن نیمه مصنوعی از ترکیبات روغن سنتتیک و معدنی است. این روانکار ها نسبت به سنتتیک کیفیت پایین تر و معدنی کیفیت بالاتری دارد.
- روغن مینرال: روغن موتور روغن معدنی، مینرال و معمولی از تصفیه نفت خام شکل گرفته و نسبت به دو روغن بالا از کیفیت و قیمت پایین تر برخوردار است.
انواع روغن موتور از سه روغن پایه مذکور تشکیل شده است که هر یک برای موتور های خاص استفاده می شود. قبل از آن که اقدام به تعویض روغن کنید، لازم است که یک بار دفترچه راهنمای ماشین آلات خود را از بر کنید تا بدانید برای موتور ماشین شما چه روغن هایی مناسب و چه روغن هایی پیشنهاد نمی شود. بهتر است قبل از خرید و استفاده از یک متخصص مشورت بگیرید و بعد روغن دستگاه خود را تعویض کنید؛ چرا که انتخاب نامناسب خسارات زیادی به همراه دارد.
ماشین آلات با سوخت های مختلفی مثل بنزینی، گازی و دیزلی کار می کنند. برای مثال روغن بهران توربو دیزل 20w50 یک نوع روغن با سوخت دیزلی است و روغن بهران سوپر پیشتاز 10w-40 با سوخت بنزینی است. از این رو تفاوت روغن 20w50 با 10w40 را می توان در این مثال یافت. البته قابل ذکر است که ممکن است که روغن بهران، روغن دیزلی 10w40 با سوخت دیزلی را تولید کند، ولی ما در اینجا دو روغن متفاوت را مقایسه کردیم.
اما چرا روغن بهران توربو دیزل 20w50 را برای ماشین آلات دیزلی پیشنهاد می دهیم؟ از آنجایی که این روغن به گونه ای تولید شده است که در شرایط سخت کارایی بالایی از خود نشان میدهد، از همین رو میتوان روی آن حساب کرد و برای خودروهای سنگین و یا موتور های مسابقه ای از این روغن استفاده کرد؛ چرا که گرید بالا و ویسکوزیته ی سنگین سبب شده از این روغن، روانکاری مناسب و مقرون به صرفه ساخته شود.
ویژگی منحصر به فرد دیگر در این روغن پایداری برشی آن است، این روغن با ایجاد برش مناسب و سبب کم شدن ویسکوزیته می شود. اما این به شرطی است که روغن متناسب با نوع دستگاه انتخاب شود. انتخاب نامناسب و نا به جا به ماشین، باعث آسیب های جانی و مالی می شود.
شماره های روی روغن موتور
شماره های روی روغن موتور تا حدود زیادی اطلاعات کارآمدی را در اختیار ما قرار می دهد. روغن های موتور دارای درجه بندی خاصی است که در استاندارد SAE با اعداد خاصی آورده شده است. SAE بین 0 تا 60 بوده و منظور از 0 کمترین و 60 بیشترین ویسکوزیته یا بیشترین غلظت است. اگر روغنی دارای غلظت 60 باشد؛ یعنی روغن در سفت ترین حالت قرار دارد.
این مشخصات نشان دهنده عملکرد روغن است که در زیر چند نمونه را نام می بریم:
- SG
- SH
- SJ
- SL
- SM
- SM
حال برای درک بهتر در مورد شماره گذاری روغن بهران توربو دیزل 20w50 توضیح می دهیم. 20W ویسکوزیته در دمای پایین و 50 ویسکوزیته در دمای بالا است و منظور از w زمستان یا سرد است که عدد قبل از w برای محیط های سردتر و بعد از آن برای محیط های گرم تر است. از طرفی روی این اعداد می توانید به راحتی تفاوت روغن 20w50 با 10w40 را بیابید.