روغن صنعتی بهران

تفاوت روغن بهران اصلی و تقلبی

تفاوت روغن بهران اصلی و تقلبی

بررسی تفاوت روغن بهران اصلی و تقلبی در سایت فیدار اویل

در این مقاله می خواهیم تفاوت روغن بهران اصلی و تقلبی را مطرح کنیم. از آنجایی که خرید روغن بهران اصل برای مصرف کننده مهم است، در ادامه به یک سری نکات جهت تشخیص اصل بودن روغن بهران اصلی و تقلبی می پردازیم.

ابتدا اطلاعات کلی از روغن بهران اصلی را بازگو خواهیم کرد. بیش از 90 درصد روغن بهران از روغن پایه معدنی، سنتتیک و یا نیمه سنتتیک است و 10 درصد دیگر از مواد افزودنی ضد سایش، ضد زنگ و غیره می باشد. افزودنی ها از ترکیبات شیمیایی تشکیل شدند که عبارتند از:

  • مواد ضد زنگ و ضد ساییدگی
  • مواد ضد کف و ضد اکسایش
  • مواد پاک کننده و متفرق کننده
  • بهبود اصطکاک و شاخص گرانروی
  • کاهش نقطه ریزش

نقطه ریزش روغن، یعنی کمترین دمای کاری روغن که در آن می تواند جاری شود. روغن بهران اصلی به دلیل دمای کارکرد و نوع ویسکوزیته به گرید های مختلف تقسیم بندی شده اند که هر چه این اعداد بالاتر بروند، گرانروی روغن هم بیشتر می شود. در ضمن گاهی با تغییر دما روغن، گرانروی آن هم تغییر می کند و یا اینطور بگوییم که با گرم شدن روغن بهران، گرانروی آن کمتر می شود.

تا به اینجا متوجه شدیم که روغن بهران اصلی از خواص بسیار خوبی برخوردارند و برای تشخیص اصل بودن روغن بهران اصلی و تقلبی، فقط بایستی به دقت خود را بالا ببریم. اول از همه توصیه میشود که روغن صنعتی خود را از مراکز معتبر تهیه کنید؛ زیرا امکان فیک بودن روغن کمتر است. در مرحله بعد مقایسه ظاهری است؛ یعنی شما از طریق بسته بندی و برچسب محصول می توانید تفاوت روغن بهران اصلی و تقلبی را متوجه شوید.

از دیگر راه های تشخیص روغن بهران اصلی تاریخ انقضا، سالم بودن درب و بدنه روغن بهران است. گاهی فروشندگان نامعتبر درب محصول را باز کرده و محصول تقلبی را جایگزین می کنند. دقت کنید محصول باید پلمپ و دارای هلوگرام مخصوص شرکت باشد. شما می توانید از طریق رنگ، بو و غلظت روغن هم از اصل بودن آن اطمینان پیدا کنید

انواع روغن بهران

روغن ها از مهمترین محصولات صنعتی هستند و انواع روغن بهران در حجم های مختلف به صورت بشکه و سطل ارائه می شوند که در زیر آن ها را معرفی می کنیم:

  • روغن توربین بهران: یاتاقان و چرخ دنده ها که همیشه در معرض ساییدگی قرار دارند، از این روغن جهت کاهش اصطکاک و انتقال حرارت در این تجهیزات استفاده می کنیم.
  • روغن دنده صنعتی بهران: از روغن گیربکس یا واسکازین به دلیل تحمل دمایی بالا جهت ایمنی و سلامت خودرو استفاده می گردد.
  • روغن کمپرسور: برای پاکسازی، خنک کاری و حذف گرما و آلودگی ها از اجزای کمپرسور استفاده می شود.
  • روغن هیدرولیک و گردشی: این روغن های خنک کننده با خواص ضد زنگ، ضد سایش و خورندگی و کارکرد عالی در دماهای بالا جهت انتقال نیرواستفاده می شوند.
  • روغن عملیات حرارتی: در سیستم هایی که به سیال انتقال گرما نیاز دارند از روغن انتقال حرارت بهران با نقطه جوش بسیار بالا استفاده می کنند.
  • روغن ترانسفورماتور: از نوع روغن عایق با کارکرد در دمای بالا و سازگار با محیط زیست می باشد که برای ترانس های برق قابل استفاده هستند.
  • روغن بهران محافظ: برای حفاظت از خوردگی و زنگ زدگی در سطوح داخلی موتور بنزینی و دیزلی است
  • روغن موتور: یک روانکار مناسب برای حفاظت از اصطکاک سطوح در تحرک موتور است
  • روغن نساجی: برای محافظت از ماشین آلات نساجی و جلوگیری از ایجاد الکتریسیته ساکن روی الیاف
  • روغن عملیات فلزکاری که دستگاه های آن نیاز به حرکت روان و دقت بالا دارند، مانند روغن برش بهران
  • روغن مصارف عمومی

روغن های نامعتبر یک عامل مهم در تشدید اصطکاک و خسارات است، اما یک لایه نازک از انواع روغن بهران اصل، می تواند مانع از ساییدگی و فرسودگی قطعات در سطوح متحرک و ثابت مختلف می شود که این یک تفاوت روغن بهران اصلی و تقلبی محسوب می شود. اگر روانکار مناسب با دستگاه خود را انتخاب کرده باشید، به هیچ وجه دچار آسیب در دستگاه نخواهید شد.

تست روغن صنعتی بهران

تست روغن صنعتی بهران

برای تشخیص تفاوت روغن بهران اصلی و تقلبی، از طریق تست روغن صنعتی اقدام کنید. برای این کار باید روغن را در مدت زمانی مشخص (20 دقیقه) در محیطی تاریک قرار دهید و پس از آن، اگر روغن به شکل لایه لایه در آمد می توانید از تقلبی بودن آن مطمئن شوید.

همچنین برای تست روغن صنعتی بهران می توانید مقداری از آن برای آزمایش استفاده کنید. در این صورت روغن، اگر روغن دچار سوختگی شد به هیچ وجه از آن استفاده نکنید؛ زیرا روغن بهران اصلی با تجهیزات فلزی و لاستیکی سازگار بوده و به دلیل دوام عالی در برابر حرارت، تبخیر نمی شود.

در صورتیکه روغن را در حجم زیاد تهیه می کنید می توانید از طریق آنالیز از خواص، سلامت، آلودگی و نهایتاً درک کلی از وضعیت روغن پیدا کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *