خرید و قیمت روغن صنعتی با کیفیت تضمینی

نحوه روغن کاری گیربکس

نحوه روغن کاری گیربکس

نحوه روغن کاری گیربکس چگونه است؟

گیربکس از مهمترین اجزای فنی در خودرو ها بوده که نحوه روغن کاری گیربکس در کارکرد اتومبیل بسیار مهم است. گیربکس چیست و از چه روغنی برای این تجهیزات استفاده می شود؟ جعبه دنده یا گیربکس برای تولید و انتقال نیرویی است که به چرخ ها وارد می کند. از آنجایی که چرخ دنده های گیربکس با یکدیگر در تماس هستند دچار اصطکاک شده و گرما تولید می کنند. پس برای جلوگیری از استهلاک زودرس خودرو، نیاز به روغن گیربکس دارید. از این رو با خرید روغن بردبار بهترین عملکرد را در رانندگی خود مشاهده می کنید.

اگر اشتباهی در جعبه دنده صورت گیرد نه تنها گیربکس بلکه سایر اجزای فنی خودرو دچار آسیب می شود. ما در این بخش، نکات مهمی از نحوه روغن کاری گیربکس را ارائه میدهیم تا با رعایت آن مانع از ایجاد هزینه های اضافی و افزایش طول عمر گیربکس شوید.

  • از آنجایی که روغن با گذشت زمان دچار افت کیفیت می شود باید به موقع روغن گیربکس را بر اساس توصیه سازنده تعویض کنید.
  • اصولا بین 50 تا 80 هزار کیلومتر زمان تخمینی برای تعویض روغن گیربکس دستی است و برای روغن گیربکس اتوماتیک بین 100 تا 160 هزار کیلومتر در نظر گرفته می شود.
  • در صورت کم بودن روغن، دنده به خوبی جا نمی افتد و به دلیل بی صدا بودن، ممکن است آسیب دیده باشد، بهتر است بررسی دوره ای از این روانکار ها داشته باشیم.

نشتی یکی از دلایلی است که بایستی خودرو به طور پیوسته در دوره های منظم مورد بررسی و نظارت قرار داده شود. طبق بازرسی هایی که قبل از تعویض و روغنکاری انجام میدهید، می توانید زمان تعویض روغن گیربکس را متوجه شوید. چرا که روغن های گیربکس غیر قابل تبخیر هستند و گاهاً کم بودن سطح روغن به خاطر نشتی است.

انواع روغن گیربکس

انواع روغن گیربکس چیست؟ نوعی سیال جهت روانکاری و خنک کاری قطعات متحرک گیربکس است. روغن بردبار، روغن واسکازین یا روغن دنده از انواع روغن گیربکس شمرده می شوند که با توجه نوع دستی یا اتوماتیک بودن گیربکس، از روغن روانکاری مخصوص هر یک استفاده می شود.

روغن واسکازین، روغن بردبار بهران از روانکار های عالی در کاهش ساییدگی و حرارت گیربکس است، در صورت استفاده از این روغن، سلامت و قطعات گیربکس را تضمین خواهید کرد.

روغن بردبار بهران نیز دارای مدل های متنوعی هستند که در سایت فیدار اویل تمامی مدل ها اعم از سری F، PS و PG را با جزئیات کامل مشاهده و خریداری نمایید.

گیربکس دنده ای و اتومات از نظر فنی تفاوت هایی دارند و هر دو برای قدرت و سرعت خودرو یکنواخت نیاز به روانکاری دارند. انتخاب روغن گیربکس مناسب، تاثیر زیادی در عملکرد روان و نرم خودرو می گذارد؛ یعنی حتی اگر نحوه روغن کاری گیربکس را کاملاً درست و بدون نقص انجام داده باشید، ولی از روغن های مشابه یا تقلبی استفاده کنید، هیچ تضمینی برای کارکرد صحیح خودرو وجود ندارد. پس در انتخاب خود دقت کنید تا دچار تحمیل هزینه های سنگین نشوید.

پس برای بخش های مختلف خودرو، روغن های به خصوصی در نظر گرفته می شود که در صورت بی توجهی، به شما ضرر های مالی زیادی می رساند. برای بهبود عملکرد خودرو از روغن واسکازین یا گیربکس استفاده می شود که توسط مکانیک، تعویض روغن انجام می شود.

زمان تعویض روغن گیربکس

زمان تعویض روغن گیربکس

زمان تعویض روغن گیربکس یکی از عوامل مهم در خودرو است که بایستی به آن توجه کنید. به دلیل حرارت و وجود ذرات ریز در طی مدت زمان استفاده از روغن، دیگر آن کارایی قبل را نخواهد داشت و شما با تعویض و نحوه روغن کاری گیربکس صحیح می توانید باعث کاهش خسارات به خودرو شوید.

پس همانطور که گفتیم اگر در فواصل زمانی مشخص، بررسی های لازم از روغن را نظر نگیرید، گرمایی که به خاطر اصطکاک تولید شده موجب خرابی خودرو می شود. همچنین از طریق دفترچه راهنمای خودرو خود می توان مدت زمان تعویض روغن گیربکس را پیدا کنید.

خودرو هایی که گیربکس آن ها اتومات هستند، از یک میله مخصوص جهت بازررسی روغن استفاده می کنند که با روشن شدن خودرو و دنده در حالت پارک، می توانید میزان روغن را بسنجید. اما در خودرو هایی با گیربکس دستی که نیاز به تخصص بیشتر دارند، بهتر است که از یک مکانیک کمک بخواهید.

مزایای تعویض روغن گیربکس

مزایای تعویض روغن گیربکس عبارتند از:

  • روانسازی عالی
  • جلوگیری از شکستگی قطعات
  • حرکت روان خودرو
  • افزایش طول عمر قطعات
  • کاهش فشار بر روی موتور
  • حفاظت از قطعات مختلف
  • کاهش مصرف سوخت
  • از بین بردن آلودگی ها
  • کاهش رسوب
  • روان بودن دنده ها
  • پایین آمدن دمای کاری
  • کنترل عالی دنده خودرو
  • کاهش هزینه ها

بهترین کار برای خودرو، بررسی روغن در فواصل زمانی مشخص است که زمان تعویض روغن گیربکس را می توان از روی علائمی چون نشتی، بد جا در رفتن دنده و زوزه کشیدن جعبه دنده فهمید که اگر نحوه روغن کاری گیربکس را درست انجام داده باشید هیچ مشکلی پیش نمی آید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *