علت نشتی روغن هیدورلیک

نشتی روغن هیدرولیک

نشتی روغن هیدرولیک، یکی از مشکلات رایج در سیستم های هیدرولیکی می باشد که عملکرد سیستم را مختل کرده، بازدهی سیستم را کاهش می دهد و منجر به آسیب به تجهیزات می شود. نشتی دلایل مختلفی مانند فرسودگی آب بند ها، شل شدن اتصالات یا حتی کیفیت پایین روغن هیدرولیک دارد که شما می توانید با روش های مختلفی مانند بررسی دقیق، سفت کردن اتصالات یا کنترل فشار سیستم، از آن جلوگیری کنید.

دلایل نشتی روغن هیدرولیک

علت نشتی روغن هیدرولیک، به مشکلات مختلفی مانند اجزای سیستم، شرایط کاری یا نگهداری نادرست، بستگی دارد. در ادامه مهم ترین علت نشتی روغن هیدرولیک را بررسی می کنیم:

  1. فرسودگی و خرابی آب بند ها: در اثر فشار، دما و تماس با روغن، آب بند ها خاصیت کشسانی خود را از دست می دهند.
  2. شل شدن اتصالات: لرزش های مداوم یا نصب نادرست اتصالات، باعث شل شدن اتصالات و نشتی می شود.
  3. ترک خوردگی یا سوراخ در لوله ها و شیلنگ ها: فشار بالا، برخورد فیزیکی یا کیفیت پایین قطعات، باعث پارگی یا ترک می شود.
  4. افزایش بیش از حد فشار سیستم: در سیستم هایی که شیر اطمینان ندارند، فشار بالا باعث آسیب به اجزا و نشتی روغن هیدرولیک می شود.
  5. نصب نادرست قطعات یا مونتاژ غلط: نصب نادرست یا مونتاژ غلط اتصالات، منجر به بسته نشدن اتصالات یا آسیب به آب بند ها می شود.
  6. خوردگی یا زنگ زدگی قطعات فلزی: وجود رطوبت در سیستم، باعث خوردگی و در نهایت نشتی بین اجزا می شود.
  7. استفاده از روغن بی کیفیت: استفاده از روغن های نا سازگار با مواد تشکیل دهنده آب بند ها، باعث انبساط، انقباض یا ترک آن ها می شود.
  8. دمای بیش از حد: دمای بالا باعث از دست رفتن خاصیت آب بند ها، شیلنگ ها و افزایش ویسکوزیته روغن می شود که در نهایت منجر به نشتی روغن هیدرولیک خواهد شد.

ویژگی های بهترین روغن هیدرولیک خودرو

روغن هیدرولیک خودرو، یکی از روان کننده های پر مصرف در بخش های هیدرولیکی ماشین است. در خودرو از روغن های صنعتی مختلفی استفاده می شود که یکی از مهمترین آن ها، روغن هیدرولیک فرمان می باشد. این روانسازها از روغن پایه و مواد افزاینده مخصوص طراحی شده اند و برای هدایت و انتقال قدرت در سیستم هیدرولیک فرمان کارایی دارند.

موتور و پمپ سیستم های هیدرولیکی گرمای زیادی تولید می کنند و بایستی این حرارت کنترل و یا به بیرون منتقل شود. در غیر اینصورت باعث آسیب رسانی به سایر قطعات ماشین آلات خواهد شد. یکی از روش هایی که در حفاظت از تجهیزاتی چون بیل مکانیکی، سیستم فرمان، سیستم انتقال قدرت خودرو و ترمز هیدرولیکی نقش مهمی دارد؛ استفاده از روغن هیدرولیک خودرو می باشد.

هنگام انتخاب روغن هیدرولیک به برند، گرید، ترکیبات شیمیایی، سطوح کیفی و… توجه نمایید. یک روغن مناسب با انتقال قدرت بهینه و پایداری حرارتی بالا در برابر سایش، کف و… مقاوم بوده و عملکرد سیستم را افزایش می دهد.

روغن هیدرولیک فرمان خودرو

روغن هیدرولیک فرمان خودرو، نوعی روغن صنعتی کاربردی در روانکاری و انتقال قدرت بخش های هیدرولیکی وسایل نقلیه، مثل فرمان خودرو مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع روغن های هیدرولیکی مانند یک مبدل انرژی عمل می کنند. این روغن ها می توانند انرژی چرخشی پمپ های هیدرولیک را به انرژی فشاری، کششی و… تبدیل نمایند.

برای همه ی ماشین آلات از یک روغن هیدرولیک خودرو استفاده نمی شود. بلکه بر اساس نوع و دستور العمل هایی که برای هر خودرو مشخص شده، می توانید از روغن مخصوص جهت روانساز و بهبود سرعت عمل اتوموبیل خود استفاده کنید. برای مثال روغن هیدرولیک بهران دو خط یک روغن هیدرولیک فرمان خودرو است که برای جعبه فرمان خودروهای بنزینی و دیزلی استفاده می شود.

علت نشتی روغن هیدرولیک فرمان

علت نشتی روغن هیدرولیک فرمان

علت نشتی روغن هیدرولیک فرمان در خودرو چیست؟ سیالات در حال جریان یک مدار، همواره در معرض نشتی قرار دارند؛ مثلا، خودرو های قدیمی و کارکرده، ممکن است دچار نشتی روغن باشند. پس یکی از دلایل نشتی، خودروهای دست دوم با کارکرد بالا است.

کیفیت روغن و مواد اولیه در تهیه روغن هیدرولیک خودرو بسیار مهم است زیرا برای جلوگیری از خطرات نشتی روغن هیدرولیک بایستی قبل از استفاده به غلظت این مواد دقت ویژه داشته باشید. هر سیستم هیدرولیکی می تواند روغن را با غلظت مشخصی پمپاژ نماید. اگر روغن غلیظ تر یا رقیق تر انتخاب شود می تواند به پمپ های هیدرولیک آسیب وارد نماید.

علت نشتی روغن هیدرولیک فرمان خودرو، عبارتند از:

  • ایرادات درزبند
  • بیش از حد سفت یا شل بودن اتصالات
  • ترک و شکستگی مخزن هیدرولیک، رابط و…
  • پوسیدگی ارینگ ها
  • آلودگی

همچنین کم بودن روغن هم می تواند از نشانه های نشتی در مخزن باشد. در این صورت تمامی بست ها و شلنگ های رابط را بررسی نموده و پس از آن به سراغ پمپ و شیر هیدرولیک فرمان بروید تا از خطرات نشتی روغن هیدرولیک در امان بمانید.

راهنمای انتخاب روغن هیدرولیک مناسب خودرو

روغن هیدرولیک مناسب خودرو چیست؟ یک روانکار مناسب نیرو را از پمپ به سیستم فرمان انتقال می دهد تا فرمان خودرو، چرخش راحت تری داشته باشد. ابتدا نوع ماشین و کارکرد خودرو را در نظر بگیرید و سپس بر اساس شرایط ماشین، می توانید روغن مناسب را تهیه کنید. همچنین می توانید از دفترچه راهنمای خودو کمک بگیرید.

روغن هیدرولیک مناسب خودرو را بر اساس فاکتورهای زیر انتخاب کنید:

  • نوع روغن پایه: روغن های پایه شامل معدنی (تصفیه نفت خام)، سنتزی (ترکیبات شیمیایی مخصوص) و نیمه سنتزی (ترکیب روغن معدنی و روغن سنتتیک) است.
  • ویسکوزیته: مقاومت روغن در برابر شرایط دمایی مختلف می باشد.
  • افزودنی ها: در ترکیبات آن از مواد ضد کف، ضد سایش، ضد زنگ و… استفاده شده باشد.
  • گرید: گرید روغن هیدرولیک بر اساس استانداردهای ISO VG ،SAE و AGMA تولید می شود.

تعویض روغن هیدرولیک خودرو

روغن هیدرولیک در سیستم فرمان هیدرولیکی، باعث آسودگی در حرکت چرخش فرمان می شود. پس با تعویض روغن هیدرولیک خودرو در زمان مشخص، به عملکرد و کارایی خودروی خود اهمیت دهید. گاهی با یک بار استفاده از روغن در دستگاه، تا سالیان سال بدون تعویض، عملیات خود را مانند روز اول انجام می دهد، ولی این امر پیشنهاد نمی شود و بایستی بعد از مدتی نشتی و سایر موارد را مورد بررسی قرار دهید.

استشمام بوی سوختگی، سر و صدا، سفت شدن فرمان، رسوب گرفتگی لوله ها و مخازن از علائم تعویض روغن هیدرولیک می باشد. در زمان تعویض روغن هیدرولیک خودرو، موتور اتومبیل را خاموش کنید و صبر کنید تا خنک شود. از جک و سه پایه فلزی برای بالا بردن چرخ های جلو استفاده نمایید تا حرکت فرمان راحت انجام شود. حال باید آلودگی های اطراف مخزن را از بین ببرید و در همین حین، روغن قدیمی را در ظرف مناسب تخلیه کنید.

پمپ وکیوم، خاصیت مکندگی دارد که برای تخلیه روغن قدیمی مناسب می باشد. اکنون روغن جدید را میزان مناسب به درون مخزن بریزید، موتور را روشن کرده و حرکت فرمان را بررسی کنید.

نکته: بهتر است که تخلیه روغن قدیمی با دستگاه پمپ وکیوم را در طی 4 مرحله انجام دهید. هر بار مقدار روغن جدید را وارد مخزن کنید تا کارکرد خودرو به درستی صورت گیرد.

روغن هیدرولیک صنعتی

روغن هیدرولیک صنعتی برای کاربردهای صنعتی مثل آسانسور، پرس ها و… می باشد. این نوع روغن صنعتی توسط برندهای معتبر ایرانی و خارجی، جهت به حرکت در آوردن ماشین آلات سبک، سنگین نظیر جرثقیل، جک و یا پمپ با قدرت زیاد استفاده می شود. برای مثال انواع روغن هیدرولیک بهران در گرید های 5، 10، 22، 32، 46، 68، 100، 150، 220 و 320 در مدل های مختلف زیر ارائه می گردند:

  • سری H
  • سری HFC
  • سری HFDU
  • سری HP
  • سری T
  • سری TX

روغن هیدرولیک بهران h68 و روغن هیدرولیک پارس بابک 68 دو مدل یکسان از انواع روغن هیدرولیک صنعتی با دو برند مختلف ایرانی هستند که هنگام خرید می توانید سطح کیفی روغن بهران یا پارس را بر روی بسته بندی محصول دریافت نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *