گریس چیست

گریس چند منظوره

گریس چند منظوره چیست

منظور از گریس چند منظوره چیست ؟

آیا میدانید گریس چند منظوره چیست و چه کاربردی دارد؟ به روانکاری نیمه جامد با خصوصیاتی بهتر نسبت به سایر گریس ها گفته می شود. گریس روانساز به موجب کارایی بالا و عملکرد هر چه بهتر قطعات و تجهیزات صنعتی ساخته شده است. قیمت گریس صنعتی با توجه به نوع گریس نسوز و یا معمولی بودن آن متفاوت است. گریس های نسوز را می توان به عنوان گریس های چند منظوره شمرد.

گریس لیتیومی به عنوان گریس چند منظوره در شرایط کاری مختلف عملکرد خوبی را از خود نشان می دهد. بطوریکه با خواصی چون چسبندگی بسیار خوب، مقاومت بالا و پایداری عالی در برابر آب، می تواند با سایر گریس ها ترکیب شود تا برای انواع بلبرینگ و شاسی ها کاربردهای بسیاری داشته باشد.

گریس به عنوان یک ماده روان کننده و سفت کننده، از 90 درصد روغن پایه سنتزی، تغلیظ کننده برای پایدارای، مقاومت و نگهداری از روغن پایه و ماده افزودنی جهت بهبود کارایی گریس، تشکیل شده است. یک گریس خوب بایستی در مقابل خوردگی مقاوم بوده و از اصطکاک و لرزش قطعات جلوگیری کند.

همانطور که می دانید سرعت، دما و بار تجهیزات متفاوت است. بنابر این پیدا کردن گریسی که همه ی خصوصیات روانکاری را برای دستگاه شما اعمال کند، امکان پذیر نیست. در نتیجه اگر به روانکاری نیاز دارید که به طور همزمان چند کار را باهم انجام دهد، پیشنهاد می کنیم از گریس چند منظوره استفاده کنید. با مخلوط کردن دو یا چند گریس تخصصی می توانید ترکیب جدیدی از روانکار را به وجود آورید تا برای عملیات گوناگون مفید واقع شود.

البته توجه داشته باشید همیشه امکان ترکیب دو ماده با یکدیگر وجود ندارد؛ زیرا ممکن است عواقب بدی چون ایجاد ترکیب سخت و سفت و یا حتی نرم شدن بیش از حد دو گریس گردد. مخلوط دو گریس می تواند به خواص محصول جدید بیافزاید یا خواصی که قبلاً داشت را هم خنثی کند. پس بدون پیش زمینه و اطلاعات کافی دست به چینین کاری نزنید. مصرف کننده می تواند به صورت آماده این نوع محصولات را از مراکز معتبر تهیه نماید. برای مثال گریس نسوز پارس لیتیوم ep2 یک گریس چند منظوره است که مجموعه فیدار اویل موجود است.

چند نوع گریس داریم؟

برای اینکه بدانیم چند نوع گریس داریم بایستی انواع گریس صنعتی را معرفی کنیم. انواع گریس صنعتی عبارتند از :

  1. گریس لیتیوم به عنوان یک گریس نسوز با مقاومت بالا در برابر آب و تغییرات دمایی مختلف برای شاسی ها و بلبرینگ خودرو ها کارایی دارد.
  2. گریس کلسیم نیز در شاسی ها استفاده می شود. از ویژگی مهم آن می توانیم به مقاومت در برابر آب اشاره کنیم ولی برای کاربرد هایی با تغییرات دمایی زیاد مناسب نیست.
  3. گریس سدیم هم برای یاتاقان چرخ ها کاربرد دارد. گریس پایه سدیم طیف دمایی گسترده ای دارد ولی در برابر آب مقاوم نیست.

گریس ها با انواع و مدل های مختلفی ساخته می شوند که پیش تر به صورت کلی تفاوت سه دسته بندی لیتیوم، کلسیم و سدیم را معرفی کردیم.

روانکاری گریس چند منظوره

روانکاری گریس چند منظوره

روانکاری گریس چند منظوره نیز همانند سایر گریس های صنعتی دیگر است. در واقع بیشترین عملیات و کارایی هر دستگاه توسط بلبرینگ ها انجام می پذیرد که برای ادامه کار می بایست حتما در زمان های مشخص روانکاری شوند. اگر ماشین آلات بدون استفاده از روانکاری گریس چند منظوره به کارکرد خود ادامه دهد، باعث فرسایش و اصطکاک میان قطعات شده که برای دستگاه های گران قیمت بسیار خطرناک است.

روانکاری با این محصولات بسیار ساده است، به شرط آن که به طور منظم و درست انجام شود. روانکاری نیازمند به رعایت اصولی با شیوه های صحیح است. ابتدا با انتخاب گریس و اطمینان از ترکیبات آن، در زمان های معین و به میزان مناسب روانکاری را انجام دهید. عمر مفید گریس در شرایط کاری سخت، بسیار بیشتر از روغن صنعتی است و با تمام قطعات پلاستیکی سازگار می باشد. با این حال حتماً نوع، دما و سرعت تجهیزات را سنجیده و گریس و بر اساس این موارد گریس مناسب برای آن دستگاه را خریداری نمایید.

نکات مهم گریس روانکاری :

  • دقت کنید گریس روانکاری برای مصارف صنایع غذایی، از مواد غیر سمی و بدون رنگ یا بو باشد.
  • ویسکوزیته پایین برای سرعت کم و دمای پایین و ویسکوزیته بالا برای دما ها و بار بالا با سرعت بیشتر استفاده می شوند.
  • با استفاده از دیتا شیت گریس صنعتی مشخصات مربوط به گریس را مورد بررسی قرار دهید.

تفاوت روغن و گریس چند منظوره

باقی ماندن در نقطه روانکاری از خواص این محصولات آب بندی شده است تا انواع قطعات را نرم و روان کنند. تفاوت روغن و گریس چند منظوره بسیار زیاد است که در زیر به چند مورد مهم اشاره می کنیم:

  • اصلی ترین تفاوت روغن و گریس چند منظوره این است که روغن به صورت مایع بوده و گریس به شکل جامد یا نیمه جامد است.
  • روغن برای خنک کاری و پاکسازی قطعات استفاده می شود ولی گریس این قابلیت را ندارد.
  • روغن از نفت تولید شده و گریس از ترکیب مشتقات نفت و صابون تولید می شود.
  • روغن به هیچ وجه دارای خاصیت چسبندگی نیست ولی گریس چسبندگی فوق العاده ای در دما و فشار های بالا دارد.
  • تعداد دفعات روانکاری با روغن بیشتر از تعداد دفعات روانکاری گریس است.
  • احتمال نشتی در روغن وجود دارد ولی در گریس ها امکان نشتی بسیار پایین است.

قیمت گریس چند منظوره

بر اساس فرمولاسیون یکسان در ساخت گریس چند منظوره، شرکت ها از یک قیمت استاندارد پیروی می کنند. ولی بنابر نوع کارایی گریسی که با مواد افزاینده به خصوصی تولید شده است، آن شرکت می تواند قیمت گریس صنعتی را افزایش دهد. پس قیمت گریس چند منظوره طبق مواردی چون برند و استاندارد های دنیا مشخص می گردد.

علاوه بر آن عواملی که در قیمت گریس چند منظوره تاثیر زیادی می گذارند شامل:

  • نوسانات بازار
  • کیفیت
  • خواص و مشخصات
  • حجم
  • میزان ویسکوزیته و گرانروی
  • نوع گریس
  • گریس خارجی یا ایرانی

یک گریس خوب، از پایدارای حرارتی و مکانیکی بسیار بالایی در محیط های مرطوب برخوردار است. گریس های چند منظوره با محافظت عالی در برابر زنگ زدگی، خوردگی و تحمل فشار و بار، عملکرد عالی را از خود نشان می دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *