روغن هیدرولیک

علت داغ شدن روغن هیدرولیک چیست

داغ شدن روغن هیدرولیک

علت داغ شدن روغن هیدرولیک چیست و چه مضرراتی دارد؟

در این پست از سایت می خواهیم اطلاعات کافی از روغن های هیدرولیکی و علت داغ شدن آن در دستگاه را بیان کنیم. داغ شدن روغن هیدرولیک یکی از معضلاتی است که مصرف کننده ممکن است با آن مواجه شود و ناکارامدی سیستم را به وجود آورد.

همانطور که میدانید تجهیزات صنعتی از اجزای مختلفی ساخته شده اند که هنگام کار، تحت فشار قرار گرفته و اصطکاک و گرما را به وجود می آورد. از عوامل تشدید گرما در سیستم می توان به دمای محیط اطراف، کافی نبودن ظرفیت خنک کننده سیستم، بالا بودن دبی سیال هیدرولیک اشاره کرد. در این مواقع افت فشار رخ می دهد و گرما را افزایش می دهد که برای دفع گرما از روغن هیدرولیک مناسب استفاده می کنیم.

داغ شدن روغن هیدرولیک به دلایل مختلفی صورت می گیرد که در زیر به برخی از این موارد اشاره کرده ایم:

  • استفاده از روغن هیدرولیک تقلبی یا برند های متفرقه و نامرغوب استفاده کرده اید.
  • روغن تاریخ مصرف گذشته
  • روغن متناسب با دستگاه را انتخاب نکردید
  • اتلاف ویسکوزیته
  • روانکاری به میزان مناسب و در زمان مشخص صورت نگرفته است
  • چرخه کاری مستمر
  • خنک کردن ناکافی
  • آلودگی یا وجود آلاینده در سیال
  • فشار و بار بیش از حد در سیستم

با توجه به مسائل ارائه شده، گرم شدن روغن باعث اختلال در عملکرد سیستم شده و تجهیزات شما در مقابل سایش، رسوب، زنگ زدگی و غیره دیگر عوامل مخرب قرار می گیرد.

علت داغ شدن روغن هیدرولیک بیل مکانیکی

روغن های هیدرولیکی از محصولات مهم در روان کنندگی قطعات و انتقال نیرو در تجهیزاتی مثل بیل مکانیکی است. گاهاً پیش آمده که این روغن در مقابله با تجهیزات شما داغ می شود. علت داغ شدن روغن هیدرولیک بیل مکانیکی می تواند عدم انتخاب روغن با ویسکوزیته مناسب باشد. بنابراین عدم توجه به کنترل دما، اصلی ترین دلیل داغ شدن روغن هیدرولیک است؛ زیرا گرمای بیش از حد، عملکرد سیستم را مختل کرده و راندمان تجهیزات را به شدت کاهش می دهد. در ضمن استراحت سیستم هم بسیار نقش مهمی در خنک کاری دارد.

برای پیشگیری از داغ شدن، تعویض منظم روغن و فیلتر، بررسی قطعات و تعمیرات لازم را انجام دهید. پس تا به اینجا علت داغ شدن روغن هیدرولیک بیل مکانیکی یا سایر سیستم ها را دانستیم و از راه حل های مناسب برای رفع گرمای بیش از حد در این تجهیزات، افزایش ظرفیت مخزن است و یا این که می توانید جریان هوا در اطراف مخزن را بررسی نموده و مبدل های حرارتی بیشتری نصب کنید تا گرما را کاهش دهید.

نکات مهم در تعویض روغن هیدرولیک

تعویض روغن هیدرولیک

برای جلوگیری از داغ شدن روغن هیدرولیک، تعویض روغن هیدرولیک را در زمان مشخص با استفاده از روغن مناسب انجام دهید. از آنجایی که سیستم های هیدرولیکی برای خنک کاری به روغن کافی نیاز دارند از روانکار به مقدار لازم استفاده کنید.

استفاده از حجم کافی در زمان تعویض روغن هیدرولیک بسیار مهم است تا مانع از افزایش دما شود. در غیر اینصورت گرما را نمی تواند جذب کند و باعث ناکارآمدی سیستم می شود. از نکات مهم تعویض، بهتر است که روغن را از نظر آلودگی بررسی نمایید و در صورت نیاز به فیلتراسیون مایع اقدام نمایید. همچنین مخلوط روغن ها با یکدیگر هم باعث کاهش خواص روانکاری می گردد و اصطکاک را افزایش می دهد.

در حالت کلی روغن بایستی دارای ویسکوزیته و محدوده دمایی مناسب با شرایط کاری انتخاب شود و سپس در مقدار و سطح مناسب قرار بگیرد. در مرحله بعد دما را با استفاده از سنسورهای دمایی، تحت کنترل قرار دهید تا از نوسانات دمایی را شناسایی کنید و در رسیدن به دمای پایدار اقدامات لازمه را انجام دهید.

بهترین روغن هیدرولیک

برای جلوگیری از داغ شدن روغن هیدرولیک، در این قسمت بهترین روغن هیدرولیک ایرانی و خارجی را معرفی میکنیم:

  • روغن هیدرولیک بهران: روغن بهران h68
  • روغن هیدرولیک پارس: روغن پارس 68

و از برند خارجی:

  • روغن هیدرولیک شل: روغن شل تلوس s3 m46
  • روغن هیدرولیک توتال: روغن آزولا af68

این شرکت ها با بیش از چند دهه تجربه از نام آوران عرصه تولید انواع روغن صنعتی است که همین سابقه درخشان سبب شده است که متنوع ترین روان کننده ها را مناسب هر دستگاه با هر شرایطی در بالاترین درجه کیفیت تهیه و به دست خریدار برساند. در نتیجه روغن هایشرکت های مذکور، انتخاب مناسبی برای تمام سیستم های هیدرولیکی است که به دنبال راهی برای افزایش طول عمر تجهیزات خود هستند.

این روغن ها با غلظت مناسب در گریدهای مختلفی ارائه شده اند که قبل از هر چیزی بایستی روغن متناسب با سیستم را تهیه کنید؛ زیرا توجه به این نکته امری مهم و ضروری است. در واقع بهترین روغن هیدرولیک، روغنی است از داغ شدن آن جلوگیری می کند. به شرطی که متناسب با قطعات هیدرولیک شما باشد؛ زیرا قطعات فرسوده یا ناکارامد نیز دلیل داغ شدن روغن هیدرولیک است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *