گریس چیست

مواد تشکیل دهنده گریس (فرمول گریس)

مواد تشکیل دهنده گریس

بررسی مواد تشکیل دهنده گریس (فرمول گریس)

مواد تشکیل دهنده گریس چیست؟ گریس صنعتی یک ماده روانکاری پر مصرف است که از ترکیبات روغن پایه، غلیظ کننده و مواد افزاینده تولید می شود. هر یک از این ترکیبات نقش اساسی در عملکرد و ساختار گریس دارند. گریس ها در ماشین آلات ساده بسیار کاربردی تر هستند و تعداد دفعات کمتری از آن ها استفاده می شود.

مواد تشکیل دهنده گریس به شرح زیر می باشد:

  1. روغن پایه: انواع روغن پایه شامل روغن معدنی، روغن نیمه سننتیک و روغن سنتتیک می باشد. این مواد برای روانکاری، انتقال حرارت و کاهش ساییدگی استفاده می شود.
  2. مواد افزودنی: مواد بهبود شاخص گرانروی، ضد زنگ، ضد سایش، ضد کف و… برای افزایش بهبود خواص فیزیکی و شیمیایی به روغن پایه اضافه می گردد.
  3. غلظت دهنده: غلیظ کننده یا ضخیم کننده ها شامل صابون فلزی، بنتونیت، سلیکاژل و اوره است که برای مقاومت در برابر فشار و ایجاد ساختار گریس از این ماده استفاده می شود.

فرمول گریس صنعتی

فرمول گریس چیست؟ این محصولات از ترکیبات نفتی و صابون یا ترکیب چند صابون با یک پر کننده یا بدون پر کننده تشکیل شده تا برای مصارف خاص کاربرد داشته باشد.  گریس صنعتی به شکل مواد جامد یا نیمه جامدی است که به دو صورت گریس نسوز و معمولی تولید می شوند. مواد تشکیل دهنده گریس های نسوز با معمولی متفاوت بوده؛ چرا که این محصولات تحت دما بالاتر قرار می گیرند.

سه مؤلفه مهم که در رابطه با فرمول گریس باید بگوییم این است که 80 الی 90 درصد گریس، از روغن پایه، 5 الی 10 درصد غلیظ کننده و 3 تا 5 درصد مواد افزودنی تشکیل می شود. البته درصد این مواد ثابت نیستند و بر اساس فرمول ملوکولی گریس، توسط سازنده مشخص می گردد.

1. روغن پایه گریس

روغن پایه اصلی ترین مواد تشکیل دهنده گریس است که در کیفیت و کارایی گریس تاثیر بسیار زیادی می گذارد. روغن های پایه شامل سه دسته زیر می شود:

  • روغن پایه معدنی (روغن مینرال): از پالایش نفت خام تولید می شود.
  • روغن پایه سنتتیک (روغن مصنوعی): از ترکیبات شیمیایی سنتزی تولید می شود.
  • روغن نیمه سنتتیک (روغن نیمه مصنوعی): از ترکیب روغن معدنی و سنتتیک تولید می شود.

2. غلیظ کننده گریس

برای این که گریس بتواند به قطعات متحرک بچسبد و یا در اثر نیروی جاذبه یا فشار کارکرد از قطعه جدا نشود، در ساختار آن از پر کننده استفاده می شود. برخی از غلیظ کننده گریس های صنعتی شامل صابون لیتیوم، کلسیم، آلومینویم، کمپلکس لیتیوم و… می باشد که بعضی از آن ها به عنوان گریس چند منظوره استفاده می شوند.

صابون فلزی که از ترکیب آمینو اسید و قلیایی فلزی است، در دستگاه مخصوص قرار گرفته و روانساز به آن اضافه می شود. قابل ذکر است که برخی از انواع گریس صنعتی دارای صابون فلزی نمی باشند و برای غلیظ کردن از خاک معدنی استفاده می کنند. در نهایت غلیظ کننده ها برای حفظ روغن پایه در محل روانکاری به فرمول گریس اضافه می شود.

3. مواد افزودنی گریس

گریس ماده ای است که از ترکیب روغن پایه و غلیظ کننده ساخته شده است که برای افزایش خواص گریس، مواد افزودنی به آن اضافه می شود. مواد افزودنی ترکیبات شیمیایی هستند که نقش بسیار مهمی در کارایی گریس در صنعت دارد. انواع افزودنی ها شامل مواد ضد زنگ، ضد سایش، ضد اکسیداسیون، افزایش دهنده نقطه ریزش و… می باشند.

نحوه تولید گریس

هنگام تولید گریس، حداقل و حداکثر دمای مجاز عملیاتی مشخص می گردد. ساختار گریس به شکل ماده نیمه جامد یا ژلاتینی است که به دلیل صابون یا غلیظ کننده هایی که برای شکل دادن به گریس استفاده می گردند. صابون ها که از واکنش بین اسیدهای چرب و یک قلیا تولید می شوند.

نوع صابون، تعیین کننده نوع گریس است و در مخزن تحت حرارت با روغن پایه ترکیب می گردد. در این مرحله تولید کننده افزودنی های مختلف مثل مواد آنتی اکسیدان را به این ترکیب می افزاید تا در برابر فشار، آب و حرارت مقاوم بماند. سپس مرحله همگن سازی است که مخلوط حاصل شده همگن شده و به طور یکنواخت پخش می شود. پس از اتمام کار، مخلوط سرد شده و برای بسته بندی ارسال می گردد.

قبل از تولید گریس صنعتی به چه مواردی توجه می شود؟

  • نوع کاربرد گریس: برای چه کاربردهای صنعتی و غیر صنعتی از این روانکار استفاده می شود تا مطابق با آن شرایط گریس تولید گردد.
  • گرید گریس: گرید گریس نشان دهنده تحمل دمای گریس است. برای قطعاتی با دماهای بالا از صابون های لیتیوم، کمپلکس لیتیوم و… و برای قطعاتی با دماهای معمولی و متوسط از صابون کلسیم استفاده می گردد.
  • مواد افزودنی به کار رفته: با توجه به شرایط کاری گریس، مواد افزودنی مناسب به گریس افزوده می گردد.
  • روغن پایه: در صورتی که از گریس برای دماهای بالا، محیط های مرطوب، تحت فشار و… از روغن های تمام سنتتیک استفاده می شود. در غیر اینصورت روغن معدنی یا نیمه سنتتیک به کار می برند.

مشخصات گریس اصل

مشخصات گریس اصل چیست؟ گریس های صنعتی بر اساس دمای کاری، سرعت، محیط کار و نوع بار وارده طراحی و تولید می گردند. گریس ها را در نقاط غیر قابل دسترس ابزارها نمی توان استفاده کرد؛ چرا که قابلیت انتقال حرارت و دور کردن آلودگی ها را از دستگاه ندارند. همچنین از گریس ها می توان برای آب بندی دستگاه ها استفاده نمود که برتری گریس نسبت به روغن صنعتی است.

مشخصات گریس اصل به شرح زیر می باشد:

  • بو نامطلوب: بو در گریس ها اگر زننده و آزار دهنده باشد، نشان دهنده کیفیت نا مرغوب آن گریس است که به دلیل اکسیده شدن در معرض دما های بالا می باشد. اما در کل گریس ها بر اساس روغن پایه و مواد افزودنی و مواد غلیظ کننده و انواع اسانس ها بوی متفاوتی خواهند داشت.
  • رنگ: بر خلاف بو، رنگ گریس ها تعیین کننده کیفیت آن ها نیست. رنگ گریس ها بر اساس نوع مواد مختلف می تواند بی رنگ، طلایی، زرد و قهوه ای پر رنگ و کم رنگ و حتی سیاه باشند. گاهی هم دارای رنگ های قرمز و سبز و آبی هستند که از یک سری رنگ دانه های خاصی برای تولید آن ها استفاده می شود.
  • فرسودگی: کاهش عمر گریس و فرسودگی آن ها اکثرا به دلیل اکسیداسیون است. اما ممکن است دما، نور، فشار و یا اکسیژن و غیره روی کاهش عمر گریس ها تاثیر منفی بگذارد.

کاربرد گریس صنعتی:

کاربرد گریس

کاربرد گریس چیست؟ همانطور که گفتیم مواد تشکیل دهنده گریس از افزودنی هایی مثل ضد رسوب، ضد اصطکاک، ضد خورندگی و غیره است که این مواد باعث افزایش خواص گریس روانکار می شود. در زیر کاربرد گریس در صنایع مختلف را معرفی می کنیم:

  • مواد تشکیل دهنده گریس مرغوب در کاهش هزینه و تعمیرات مؤثر است؛ زیرا تعداد دفعات روانکاری با گریس در مقایسه با روغن کمتر می باشد.
  • گریس از ورود گرد و خاک یا خروج برخی مواد از ماشین آلات جلوگیری می کند.
  • روانکاری با گریس در آب بندی قطعات در کاهش هزینه ها بسیار مؤثر است.
  • مدت زمان روانکاری با گریس در مقایسه با روغن بسیار بیشتر می باشد؛ زیرا گریس به صورت آب بندی در قطعه باقی می ماند و طول عمر آن با قطعه یکی است.
  • برای جلوگیری و پیشگیری از زنگ زدگی قطعه هنگامی که از آن قطعه استفاده نمی شود و روانکار آن خارج می شود می توان از گریس استفاده کرد.
  • اغلب گریس ها اشکالات روانکاری در مجاورت با آن را حل می کند.
  • تعدادی از گریس ها در زمان شروع دستگاه، اصطکاک کمتری را ایجاد می کنند.
  • گریس ها به صورت یک لایه نرم که بین قطعات قرار می گیرند، باعث می شوند که صدا و ارتعاشات کاهش پیدا کنند و کارکرد روان در بعضی دستگاه ها مانند چرخ دنده های بزرگ را باعث می شوند.
  • گریس ها در دستگاه هایی که مدام در فشار زیاد، دمای بالا و سرعت پایین کار می کنند بهتر عمل می کند.
  • گریس در جاهایی که ماشین آلات به شدت ساییدگی و خوردگی دارند، کاربرد بهتری دارد.
  • اکثر گریس ها در دماهای متغیر کاربرد زیادی دارند.
  • در طراحی یاتاقان های ماشین آلات، گریس در مقایسه با روغن، کاربرد مؤثرتری دارد، زیرا استفاده از روغن دارای هزینه بالایی می باشد.

توضیحات کلی در مورد ساختار گریس:

ساختار گریس به شکل ژله ای است و بیش از 80 درصد گریس را روغن پایه تشکیل می دهد که برای افزایش کیفیت گریس بسیار مهم است. دیگر ماده اصلی تشکیل دهنده گریس، مواد افزودنی است که باعث مقاومت در برابر خوردگی، ساییدگی، افزایش خاصیت چسبندگی و… می شود.

ولی مهمترین ماده برای گریس، غلیظ کننده یا ضخیم کننده است. در گریس های حامل روغن، ماده غلیظ کننده است که ساختار گریس را تعیین می کند. فرق اصلی گریس با روغن های صنعتی در این موضوع است.

مواد تشکیل دهنده گریس چه تاثیری بر روی عملکرد آن دارد؟ گریس دارای انواع متفاوتی است که هر کدام از آن ها دارای ویژگی های خاص خود می باشند. به طور مثال گریس skf lgmt 3/1 دارای خاصیت روانکاری در حرارت متوسط را دارد. این محصول صنعتی با توجه به این که یک روانکار هست مانند روغن صنعتی عمل می‌کند و برای روانکاری انواع قطعات صنعتی از جمله بلبرینگ و محصولاتی مثل یاتاقان های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.

انواع گریس های صنعتی

انواع گریس های صنعتی شامل گریس نسوز و گریس معمولی است که تحمل و پایداری حرارتی نوع نسوز بسیار بالاتر از نوع معمولی است. از آنجای که گریس ها انواع متفاوتی دارند، تولید گریس بسته به کارایی آن متفاوت است. گریس ها دارای خاصیت های روانکاری پر قدرت در دمای مختلف می باشند.

انواع گریس های صنعتی با برندهای متفاوتی در بازار وجود دارند که در سایت فیدار اویل موجود می باشد:

  • گریس مولیکوت
  • گریس فوکس
  • گریس بهران
  • گریس پارس
  • گریس skf
  • گریس شل

یکی از توصیه هایی که در مورد این روانکار ها داریم این است که به هیچ وجه از مخلوط گریس و روغن استفاده نکنید. در واقع ترکیب این دو امکان پذیر نیست؛ چرا که از نظر ظاهری با یک دیگر تفاوت دارند. علاوه بر آن ممکن است به دلیل فرمول شیمیایی گریس و روغن، یکدیگر را خنثی کنند.

بار ها از ویژگی های گریس در سایت فیدار اویل گفتیم که برای روانکاری در فواصل زمانی بیشتر از این محصولات استفاده می شود. حال می خواهیم معایب گریس را بیان کنیم:

  • گریس ها در زمان کارکرد دستگاه ها باعث خنک شدن آن ها نمی شوند.
  • گریس ها به ساختار نیمه جامدشان، به آسانی در مجاری دستگاه ها نفوذ پیدا نمی کنند.

در آخر ویژگی های گریس خیلی بیشتر از معایب گریس است که اگر به جا استفاده نشود، می تواند دردسر ساز شود. شما با مراجعه به فروشگاه سایت می توانید اطلاعاتی مثل مشخصات محصولات را کسب کنید.

شرکت روغن و گریس صنعتی فیدار اویل

مهم ترین محصولات ما روغن بهران توربو دیزل 20w50 و انواع پرطرفدار آن مثل خرید و فروش روغن بهران اکسترا توربو دیزل 20w50 و روغن بهران اکسترا توربو دیزل 15w40 می باشد که می توانید آن ها را از وب سایت های معتبر تهیه کنید. کافی است برای خرید محصولات پر طرفدار مثل روغن کمپرسور vdl 68 برند بهران یا خرید و فروش انواع روغن برش بهران به لینک های داده شده رفته و خرید خود را ثبت کنید و سوالات خود را در مورد خرید و فروش انواع روغن هیدرولیک و دیگر روغن ها مثل روغن انتقال حرارت با ما در میان بگذارید.

در سایت بازرگانی روغن صنعتی فیدار اویل قادر به خریداری انواع محصولات صنعتی هستید و می توانید از ویژگی محصولات مثل قیمت روغن صنعتی و قیمت دیگر محصولات مثل بهران سمند ویژه 85w140 یا واسکازین 140 بهران اطلاعات لازم را کسب کنید.

علاوه بر آن برای خرید و فروش گریس مولیکوت، دریافت لیست قیمت خرید و فروش گریس گرافیتی و شناخت ویژگی هایی از محصولات در هنگام خرید و فروش گریس سیلیکونی می توانید با پشتیبان های فیدار اویل در ارتباط باشید. همچنین می‌توان در صفحه چت آنلاین با ما در ارتباط باشید و سوالات خود را در آنجا مطرح کنید.

شرکت بازرگانی روغن صنعتی فیدار اویل علاوه بر توزیع روغن  صنعتی و گریس ها در زمینه های مختلفی از جمله انواع بلبرینگ، زنجیر صنعتی در خدمت مشتریان گرامی می باشد. این شرکت بزرگ به همه مشتریان عزیز تضمین می دهد که در بازه زمانی کوتاه محصولات انتخابی آن ها را به سراسر نقاط ایران ارسال نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *