گریس سیلیکونی

آیا میدانید گریس سیلیکونی چیست و در کجا استفاده می شود؟ گریس سیلیکون یک روان کننده برای روانکاری، آب بندی، کاهش ساییدگی ابزارها و تجهیزات مکانیکی مختلف است که با نام گریس دی الکتریک هم می شناسند. این محصول یک گریس نسوز است که از ترکیبات روغن پایه، غلیظ کننده و مواد افزودنی مخصوص تشکیل می شود که برای شرایط کاری سخت در خودروسازی و الکترونیک استفاده می گردد.
ویژگی های گریس سیلیکونی
گریس سیلیکونی چیست و چه ویژگی هایی دارد؟ یک گریس روانکاری با تحمل پذیری بالا در برابر دما و فشارهای سخت کاری است. این گریس دارای ویژگی هایی مانند مقاومت در مقابل انواع مواد قلیایی و اسیدی، چسبندگی بسیار خوب، ضد خوردگی، ضد سایش، ضد آب و پایداری حرارتی عالی می باشد.
گریس سیلیکونی یک محصول غیر سمی و غیر مخرب است که در برابر شست و شو تجهیزات با آب به هیچ وجه از بین نرفته و مقاومت خوبی دارد. از دیگر ویژگی های مطلوب گریس سیلیکون می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- در برابر هر نوع محیط های گرم و سرد به خوبی کار کرده و مناسب با هر نوع شرایط دمایی می باشد.
- در برابر رطوبت و مناطق اسیدی و آلوده کارکرد عالی داشته و مانع از ورود گرد و غبار و آلودگی به تجهیزات صنعتی می شود.
- دوام پذیری بالایی را به تجهیزات داده و به دلیل ساختار منسجم و بازدهی بالا در درجه حرارت زیاد به سختی از بین می رود.
- در برابر هر نوع شرایطی خاصیت ضد سایش و ضد خورنده را دارا است.
- قابلیت اطمینان بالایی داشته و یک عایق الکتریکی بسیار عالی می باشد.
- در برابر قطعات لاستیکی مقاومت خوبی داشته و مانع از خوردگی آن می شود.
ترکیبات گریس پایه سیلیکون
گریس پایه سیلیکون نوعی گریس نسوز است که برای تجهیزات مختلف صنعتی کاربرد دارد. گریس سیلیکونی نسوز با روغن پایه سیلیکونی مانند پلی دی متیل سیلوکسان (PDMS) یا پلی فنیل متیل سیلوکسان (PFMS) و غلیظ کننده سیلیکا یا صابون های فلزی، توسط برند های مختلف داخلی و خارجی تولید می شود. این گریس ها معمولاً فاقد مواد نفتی بوده و با عموم لاستیک ها، پلاستیک ها و محیط زیست سازگار می باشد.
این روان کننده در مقایسه با روان کننده های مبتنی بر نفت، محدوده دمایی گسترده تری را پوشش می دهد. همچنین برای افزایش خاصیت روانکاری، گریس پایه سیلیکونی با پلی فلوِرواتیلن های سیلیکونی ترکیب می شود. فلوروپلیمر مصنوعی همچنین محدوده دمایی وسیعی را تحمل می کند و مقاومتی عالی را در برابر رطوبت فراهم می نماید که این ویژگی از گریس ها در صنایع هواپیمایی، خودرویی و دریایی بسیار با اهمیت می باشد.
بنابر این در گریس پایه سیلیکون از روغن پایه، به همراه درصدی از غلیظ کننده و مواد افزودنی خاص استفاده می شود که باعث پایداری بالا در برابر دما، رطوبت و آب می گردد. در برخی از مدل های گریس پایه سیلیکونی، علاوه بر سیلیکون از صابون لیتیوم و در برخی دیگر نیز از پلی فلور استفاده می شود تا دمای بالاتری را تحت پوشش قرار دهد.
کاربرد گریس سیلیکونی
کاربرد گریس سیلیکونی در صنایع چیست؟ این گریس برای کاربردهایی که نیاز به مقاومت در برابر دما، فشار و بارهای سخت را دارند، استفاده می شوند. این روان کننده صنعتی دارای سیالیت عالی در دماهای پایین بوده و فراریت کم و پایداری حرارتی خوبی در برابر دماهای بالا از خود نشان می دهد. از این رو گریس سیلیکونی در بسیاری از صنایع دریایی، کمپرسورها، پمپ ها برای روانکاری و کم کردن اصطکاک کاربرد دارد.
از دیگر کاربرد گریس سیلیکونی می توان به عنوان عایق مناسب برای اتصالات اشاره کرد؛ چرا که سازگاری مناسبی با اکثر سیستم های عایق ترانسفورماتور دارد و عمر طولانی تری نسبت به روغن های ترانسفورماتور معمولی دارد. این گریس ها در نصب ترانزیستورها و دیودها و اتصالات حرارتی استفاده می شوند. در ادامه برخی از تجهیزاتی از گریس سیلیکون استفاده می کنند را معرفی می کنیم.
تجهیزات غواصی و دستگاه های زیر آب
غواصان از گریس سیلیکونی برای آب بندی و محافظت از واشر لباس های خشک استفاده می کنند. ماهیگیران و صیادان در بنادر دریایی از این گریس ها برای محافظت از لاستیک های نیزه ای خود استفاده می کنند و حفظ و انعطاف پذیری نیزه های خود را افزایش می دهند. همچنین غواصان در چراغ قوه و دوربین های خود را که در زیر آب در معرض ورود آب هستند را شیارهایشان را با گریس سیلیکون پر می کنند تا از ورود آب به درون آن ها جلوگیری شود.
ساعت
هنگامی که ساعت سازان یا قلع سازها اجزای مختلف ساعت از جمله چرخدنده ها و موتور ها را در کنار هم می چینند، از گریس پایه سیلیکونی بر روی سطح واشر ها استفاده می کنند تا از منتاژ مجدد و از هم گسیختگی در قطعات درون ساعت جلوگیری شود.
لوله کشی
گریس های سیلیکونی در لوله کشی و صنعت تاسیسات به قدری رایج و پرکاربرد است که عده ای از افراد اغلب به آن گریس لوله کشی می گویند . از گریس های سیلیکونی در اتصالات شیر های آب ، حلقه های اورینگ، رزوه های محفظه فیلتر آب و بسیاری از نقاط دیگر در صنعت تاسیسات مورد استفاده قرار می گیرد.
خودکار
امروزه در بسیاری از صنایع مطرح خودکار و قلم از جمله برند پارکر از این گریس ها در حین مونتاژ مغزی قلم ، بدنه و سایر نقاط آن استفاده می کنند تا برای آب بندی و محافظت و مونتاژ بهتر مورد استفاده قرار بگیرد.
گریس سیلیکونی اورینگ، رزوه های پمپ واشر و فشار شیلنگ
پیمانکاران و مهندسان حرفه ای در صنعت پاور واش ها از روان کننده ها روی اتصالات شیلنگ و اورینگ ها استفاده می کنند تا نصب آن آسان تر گردد. گریس سیلیکونی اورینگ باعث محافظت از اورینگ در برابر آسیب می شود. همچنین این محصولات در هنگام تعمیر و مونتاژ پمپ برای کمک به نصب شیر تخلیه کننده استفاده می گردد.
گریس سیلیکونی اورینگ 55 یک روانکار برای چرخ دنده های پلاستیک و فلزی است که برای سیستم های پنوماتیک هواپیما و خودرو کارایی دارد.
سایر موارد استفاده گریس سیلیکونی
علاوه بر کاربردهای تخصصی که در بخش های قبل گفته شد، دیگر موارد استفاده گریس سیلیکونی برای کاربردهای مثل استفاده مصارف عمومی می باشد.
از دیگر موارد استفاده گریس سیلیکونی می توان به گزینه های زیر اشاره کرد:
- دفع کننده های موجود در سیستم های الکترونیکی
- شیرآلات خانگی و صنعتی
- انواع شیرآلات از جنس سرامیک، فلز و شیشه
- آب بندی تجهیزات و کاسه نمدها
- استفاده در انواع قطعات صنعتی و کاسه های نمد
- مهر و موم برای سیستم های فشار
- مانع خروج برخی مواد از دستگاه ها
- جلوگیری از ورود گرد و خاک به داخل ابزارالات
- مواظبت از انواع قطعات داخلی لاستیک ها
- روانکاری شیر آلات در انواع پلاستیکی، فلزی و شیشه ای
انواع گریس سیلیکونی
انواع گریس سیلیکونی بسته به نوع روغن پایه، افزودنی ها، کاربردها و… به دسته های مختلفی تقسیم می شوند که می توان در دستگاه های خاص با شرایط خاص، از آن استفاده کرد. به طور کلی این گریس ها در دو نوع وجود دارند، نوع اول گریس ایمن و نوع دوم گریس ایمن با درجه مواد غذایی می باشد.
برای مثال گریس های سیلیکونی با درجه مواد غذایی برای استفاد ایمن در تجهیزات و قطعاتی که ممکن است با مواد غذایی در تولید، پردازش، بسته بندی و حمل و نقل تماس داشته باشند از این نوع مورد استفاده قرار می گیرد. امروزه حتی برای تولید صنایع وابسته به مواد غذایی همچون تولیدات بطری و… استفاده از گریس های سیلیکونی با درجه مواد غذایی الزامی می باشد. این گریس ها شفاف، بی رنگ، بدون اشتعال و غیر سمی هستند.
انواع گریس سیلیکونی در برندهای مختلفی تولید می شوند:
- گریس سیلیکونی مولیکوت: گریس molykote 55 o-ring و گریس مولیکوت 111 compound
- گریس dow corning : گریس Dow Corning 111 و گریس Dow Corning 314
- گریس کلوبر: گریس Kluberalfa GR YV 93-302
- گریس فوکس: گریس RENOLIT SI 511
گریس سیلیکونی مولیکوت
گریس سیلیکونی مولیکوت یک محصول روان کننده با چسبندگی خوب و سیالیت بسیار عالی در دمای پایین و بالا می باشد. این گریس تحمل پذیری بالایی در برابر فشارهای سخت کاری داشته و در برابر شستشوی آب مقاوم است که در زیر برخی از ویژگی های آن را معرفی می کنیم.
- مقاومت در برابر اکسیداسیون حرارتی بالا
- تغییر ویسکوزیته بسیار کم، نوسانات کم
- بی اثری و عدم تخریب به قطعات از نظر شیمیایی
گریس سیلیکونی مولیکوت یکی از انواع گریس سیلیکونی خارجی است که در ساخت آن از مواد مضر و قابل اشتعال استفاده نمی شود. گریس های این شرکت در طیف دمایی گسترده، از مقدار پایین تا بالا را به خوبی پوشش می دهد. مولیکوت علاوه بر گریس سیلیکون، گریس گرافیتی مولیکوت و گریس پایه مس مولیکوت را تولید می کند.
مشخصات گریس سیلیکونی
مشخصات گریس سیلیکونی شامل چه مواردی می شود؟ عموما هر نوع گریسی را خریداری کنید، بر روی کاغذ مشخصات ویژه ای از آن را خواهید دید. این مشخصات شامل مشخص فیزیکی و شیمیایی گریس سیلیکونی می شود.
اما آنچه اهمیت دارد این است که آیا گریس مذکور در برابر کار پیوسته تجهیزات صنعتی قادر به برآورده کردن نیاز صنعت و افزایش طول عمر آن می باشد یا خیر؟ پاسخ به این سوال مهم بوده و بسیاری از خریداران هم علاقمند به جواب آن هستند.
- اولین جواب این است که ابتدا باید به سراغ افرادی بروید که قبلا از گریس سیلیکونی برند خاصی را در تجهیزات خود استفاده کرده باشند. در صورتی که جوابگو آن ها بوده، قطعا برای خرید مناسب است.
- دومین جواب هم رجوع به مشخصات گریس سیلیکونی در دیتا شیت یا همان برگه اطلاعات استاندارد محصول می باشد که تا حدود زیادی اطلاعات مفید و لازم را برای خرید گریس سیلیکونی را در اختیارتان قرار می دهد. گریس سیلیکونی به طور گسترده می توانند بین دمای 60- تا 300 درجه سانتی گراد را در فشار کاری بالا تحمل کنند.
همچنین نباید گریس سیلیکونی نسوز و روغن صنعتی را با هم اشتباه بگیرید. شاید عملکردی شبیه به هم داشته باشند، اما از نظر جزئیات با هم متفاوت بوده و ساختاری متفاوت از هم دیگر دارند.
گریس سیلیکونی نسوز در بازه های دمایی مختلف جهت آب بندی و محافظت از ورود آب به محیط استفاده می گردد. این گریس ها در صنایع مواد غذایی هم به لطف غیر سمی بودن آن مورد استفاده قرار می گیرد. توجه داشته باشید به علت حساس بودن عملکرد این نوع از گریس به هنگام خرید از اورجینال بودن آن اطمینان کافی را حاصل فرمایید.
خمیر سیلیکون یا گریس سیلیکون
تفاوت خمیر سیلیکونی با گریس سیلیکون در موارد زیادی می باشد. یکی از تفاوت های اصلی این دو ماده، مواد تشکیل دهنده آن ها است. ماده تشکیل دهنده گریس های سیلیکونی، روغن پایه سیلیکون، غلیظ کننده سیلیکا و افزودنی های مقاوم در برابر سایش و دما بوده و خمیر سیلیکونی از سیلیکون و اکسید های فلزی مانند اکسید روی، آلومینیوم یا نقره، تشکیل می شود.
کاربرد اصلی خمیر سیلیکون، انتقال حرارت در قطعات الکترونیکی مانند پردازنده های کامپیوتر، ترانزیستور ها، ماژول های قدرت و هیت سینک ها می باشد و گریس های سیلیکونی برای آب بندی و محافظت از قطعات صنعتی مانند بلبرینگ ها، اورینگ ها، اتصالات الکتریکی و سیستم های آب بندی می باشد. مقاومت حرارتی خمیر سیلیکونی نیز به دلیل فلزات به کار رفته در ترکیبات آن، تا حدود 1000 درجه سانتی گراد می باشد.
عوامل موثر بر قیمت گریس سیلیکونی
برخی عوامل بر قیمت گریس سیلیکونی تاثیر بسیاری می گذارند که در ادامه به آن ها می پردازیم:
- حجم محصول: خرید در حجم های بالاتر، قیمت واحد بر لیتر کمتری شامل می شود.
- نرخ ارز: برخی محصولات به صورت وارداتی می باشند. به همین دلیل نوسانات نرخ ارز تاثیر بسیاری بر قیمت گریس سیلیکونی دارد.
- هزینه های تولید: هزینه های تولید مانند هزینه های تولید، حمل و نقل، نگهداری تجهیزات و انرژی، بر قیمت نهایی این محصول افزوده می شوند.
قیمت گریس سیلیکونی در سایت ما به صورت سطل های 18 کیلویی و قوطی های 1 کیلویی اعلام شده و از طریق شماره های پشتیبانی 02166645109 و 09122966617، می توانید دریافت کنید. همچنین هنگام مشاوره و استعلام آن از فیدار اویل، بهترین کیفیت و قیمت گریس سیلیکون به مصرف کننده ارائه داده می شود.
نحوه نگهداری از گریس سیلیکونی
جهت نگهداری از گریس سیلیکونی مولیکوت و حفظ کیفیت و عملکرد آن، نکاتی که در ادامه به آن ها می پردازیم، رعایت کنید:
- شرایط محیطی مناسب: گریس سیلیکونی را در محیطی با دمای 10 تا 30 درجه سانتی گراد و دور از رطوبت، گرد و غبار و نور مستقیم خورشید نگهداری کنید تا خواص فیزیکی و شیمیایی آن تغییری نکند.
- بسته بندی و ذخیره سازی صحیح: اگر مجبور به انتقال گریس به ظرف دیگری هستید، از ظروف تمیز استفاده کنید و پس از هربار استفاده، درب ظرف را محکم ببندید.
- بررسی تاریخ انقضا: این گریس حدود 2 تا 5 سال عمر مفید دارد. تغییر رنگ و گرید گریس نسان دهنده فاسد شدن آن می باشد.
- استفاده صحیح: هنگام برداشتن گریس از کاردک یا ابزار تمیز استفاده کنید تا آلودگی وارد ظرف نشود.
نکات کلیدی درباره خرید گریس سیلیکونی
جهت خرید گریس سیلیکونی اصل و با کیفیت، به نکاتی که در ادامه به آن ها می پردازیم، توجه کنید:
- اصالت محصول: برای خرید گریس سیلیکونی اصل، به فروشگاه های معتبر مانند فیدار اویل مراجعه نمایید.
- مشخصات فنی: مشخصات فنی این محصول را با مشخصات فنی گریس مورد نیاز تجهیزات مدنظر، مطابقت دهید.
- مشاوره با کارشناسان: جهت دریافت مشاوره و راهنمایی های بیشتر، با کارشناسان فیدار اویل از طریق شماره های درج شده در بخش های قبل، تماس بگیرید.
گریس ها در مدل های مختلف مثل گریس لیتیوم، گریس پایه سدیم، گریس والوالین، گریس ضد آب و… طراحی می شوند که هر کدام را بر اساس نیاز دستگاه می توان خریداری و استفاده کرد.
علاوه بر گریس، برای خرید انواع روغن های ایرانی از برند بهران نظیر روغن بهران بردبار، روغن بهران برش، روغن حرارتی بهران، بهران سمند ویژه 85W140، روغن توربو اکسترا توربو دیزل 15w40، روغن بهران توربو دیزل 20w50 و روغن کمپرسور vdl 68 با ما تماس بگیرید.
فیدار اویل عرضه کننده انواع گریس و روغن روانکاری با برندهای معتبر مثل روغن توتال، روغن شل و روغن بهران می باشد که مصرف کننده می تواند انواع روغن هیدرولیک و… را از ما دریافت نماید.