خرید و قیمت روغن صنعتی با کیفیت تضمینی

چگالی روغن صنعتی

چگالی روغن صنعتی

بررسی چگالی روغن صنعتی

در این مقاله از شرکت فیدار اویل سعی داریم تا به بررسی چگالی روغن صنعتی بپردازیم. ابتدا باید بگوییم که چگالی به معنی تبدیل جرم به حجم یا بالعکس است. چگالی اطلاعاتی از نوع هیدروکربن ها در روانسازی قطعات را به ما می دهد و باید بدانید که هیدروکربن آرومانیک، نفتنیک و پارافین به ترتیب دارای دانسیته بالاتری هستند.

همانطور که میدانید هر دستگاه برای روانکاری نیازمند یک روغن با خواص و ویژگی های خاصی مثل: ضد اکسیداسیون، ضد خوردگی، رسوب و غیره است. بنابراین با توجه ویژگی هایی که در نظر گرفته اید به راحتی روغن دلخواه خود را از مراکز معتبر انتخاب کنید. ولی گاهی پیش می آید که با استفاده از ترکیب دو یا چند روغن، روانکار جدیدی را به وجود آورده اید که با اندازه گیری وزن مخصوص روغن می توانید به ویژگی های این ماده جدید بپردازید.

حجم/جرم =چگالی

در این صورت از طریق هیدرومتر برای اندازگیری چگالی اقدام نمایید، اگر چه دانسیته معیاری برای کیفیت روغن ها محسوب نمی شود ولی با بررسی چگالی روغن صنعتی می توانید نوع روغن روانکاری متناسب با نیازتان را بدست آورید.

مراحل اندازه گیری وزن مخصوص روغن

شاید ندانید که یکی از روش های شناخت ساختار روانکار، اندازه گیری چگالی روغن صنعتی است، تا با بدست آوردن مقدار چگالی به خواص آن پی ببریم. همچنین از این طریق می توانید بفهمید که این روغن هایی که تهیه کرده اید، برای چه کاری مناسب هستند و به راحتی آن ها را برای صنایع مختلف تفکیک کنید.

چگالی روغن پایه و مواد افزودنی در تهیه یک روغن صنعتی خوب اثر گذار است، برای اندازه گیری وزن مخصوص روغن می توانید از پیکنومتر جهت تعیین چگالی روغن صنعتی استفاده کنید که در شناسایی نوع روعن و تقلبی بودن آن نقش مهم دارد. برای اندازگیری وزن به وسایلی چون پیکنومتر، روغن، آب مقطر، ترازو و پیپت نیازمند هستیم. قابل ذکر است برخی از عوامل مانند: اکسیداسیون روغن باعث افزایش وزن می گردد و یا در صورت افزایش دما باعث کاهش وزن روغن می شود.

مراحل اندازه گیری به این صورت است که در ابتدا با استفاده از ترازو، وزن پیکنومتر که یک ظرف شیشه ای است را به همراه درب آن به صورت یکجا بدست می آوریم. سپس روغن را با پیپت پوآردار به این ظرف منتقل می کنیم و درب پیکنومتر را میبندیم و دوباره وزن آن را اندازه می گیریم. در آخر همین مراحل را با آب مقطر مجدداً تکرار می کنیم.

فرمول اندازه گیری وزن مخصوص روغن:

پیکنومتر خالی – پیکنومتر پر (با آب) ÷ وزن پیکنومتر خالی – وزن پیکنومتر پر (با روغن)

هدف از از اندازه گیری بررسی اصل بودن و خواص روانکار ها است. در ضمن چگالی روغن های صنعتی و خوراکی با یکدیگر متفاوتند، ولی چگالی نسبی روغن حدود 25 درجه سانتی گراد است.

ترکیبات روغن صنعتی

ترکیبات روغن صنعتی

با بررسی چگالی روغن صنعتی، شما خواهید دانست که آن روانکار از چه ترکیباتی ساخته شده است. روغن های صنعتی سیالاتی هستند که همگی از مواد مشترکی مثل روغن پایه تشکیل شده اند. از ترکیبات روغن صنعتی می توانیم به روغن پایه و مواد افزودنی اشاره کنیم که به عنوان ساختار اصلی تمام روانکار های روغن و گریس شناخته می شوند.

روغن پایه چیست؟ این روغن ها در دو گروه اصلی به نام روغن پایه معدنی و روغن پایه سنتتیک تقسیم بندی می شوند که بین 90 تا 95 درصد هر روانکار ها از این روغن پایه تشکیل می شود. 5 درصد مابقی مربوط به مواد افزودنی به روغن پایه است که به منظور افزودن ویژگی های خاص می باشد که در زیر چند مورد از افزاینده ها را نام می بریم:

  • مواد ضد کف
  • مواد ضد خورنده و ضد زنگ
  • مواد ضد اکسید و ضد سایش
  • مواد پاکسازی و خنک کننده
  • مواد کاهش نقطه ریزش
  • مواد بهبود شاخص گرانروی

ترکیبات روغن صنعتی باعث افزایش کاربرد روغن‌ های صنعتی می شود. در زیر سه مورد مهم از روغن های صنعتی با ترکیبات مناسب را بیان می کنیم:

  1. نقطه اشتعال روغن ها: هنگامی که روغن در دما های مختلف قرار می گیرد و یا با بخار و هوا مخلوط می شود، دچار آتش سوزی و انفجار نشود.
  2. ویسکوزیته روغن های صنعتی (VI): پایدارای دمایی روغن در هنگام کاهش و افزایش حرارت
  3. نقطه ریزش روغن: هنگام کاهش دما روغن یخ نزند و جریان داشته باشد

شماره گذاری روغن های صنعتی

شماره گذاری روغن های صنعتی با یکدیگر فرق می کنند؛ چرا که انواع روغن صنعتی در دسته بندی های مختلفی مانند: روغن های هیدرولیک، دنده صنعتی، توربین، عملیات فلزکاری و غیره تولید می شوند که با توجه به کاربرد هر یک می توانید چگالی روغن صنعتی را دریافت نمایید.

شماره گذاری روغن های صنعتی، می تواند کمک بزرگی در تشخیص نمونه های اصل از تقلبی باشد. برای درک بهتر، می خواهیم در مورد شماره گذاری روغن موتور اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم. همانطورکه میدانید برای جلوگیری از اختلاط در عملکرد خودرو ها بایستی از روغن موتور سازگار با نوع ماشین استفاده شود. بر روی ظروف یا قوطی های روغن موتور کد هایی وجود دارد که شما را در خرید روغن موتور راهنمایی می کند.

این علامت های اختصاری، شاید گیج کننده به نظر برسد ولی درک آن چندان هم پیچیده نیست. ویسکوزیته یا گرانروی به صورت 20W-50، استاندارد به شکل کد API یا ACEA و تاییدیه ها از شرکت مرسدس بنز و… است.

کد ویسکوزیته 20W-50 به چه معناست؟ W به معنای زمستان است، عدد 20 میزان گرانروی و غلظت روغن در دمای سرد را نشان می دهد که هر چه عدد کمتر باشد، نشان کارایی بهتر در دمای های سرد است. عدد دوم به معنای ویسکوزیته در دمای بالاتر را نشان می دهد، بنابر این عدد بعد W آستانه گرانروی روغن تا دما 100 درجه سلسیوس را می رساند.

همچنین مشخصات دیگری اعم از برند و حجم هم بر روی برچسب و هلوگرام مخصوص شرکت تولید کننده وجود دارد که با بررسی دقیق می توانید خریدی مطمئن داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *