گریس چیست

گریس دور بالا چیست

گریس دور بالا چیست

گریس دور بالا چیست

گریس دور بالا چیست؟ یک نوع ماده نیمه جامد، مخصوص روانسازی تجهیزاتی چون بلبرینگ های دور بالا است. این روان کننده در شرایط سخت دارای انقباض، دما و فشار بالا با سرعت زیاد در زمان چرخش، کارایی دارد.

گریس نسوز دور بالا برای بلبرینگ هایی که در معرض سایش و خوردگی هستند، بسیار عالی است. به دلیل عدم ریزش گریس های نسوز در هنگام افزایش دما، می توانید با خیال راحت به کارکرد بلبرینگ اطمینان داشته باشید. اگر قصد خرید گریس نسوز برای بلبرینگ را دارید، بهتر است میزان تحمل پذیری آن در دما بالا و پایین را بسنجید؛ زیرا میزان تحمل گریس های ایرانی و خارجی متفاوت است.

یک گریس دور بالا در شرایط دمایی پایین هم مقاوم می باشد. چرا که مواد تشکیل دهنده گریس شامل؛ روغن پایه، مواد افزودنی و غلیظ کننده ها است که برای انواع رولبرینگ سوزنی، یاتاقان و بلبرینگ های مختلف کاربرد فوق العاده ای دارند.

بنابراین گریس دور بالا چیست و چه کاربردی دارد؟ برای افزایش کارایی یا نیاز به سرعت زیاد در بلبرینگ ها، برخی از صنایع، دور بلبرینگ را افزایش می دهند. برای این که عملکرد بلبرینگ دچار اختلاتی چون ریزش گریس، خوردگی، اصطکاک و غیره نشود، از گریس دور بالا مناسب استفاده کنید.

انواع گریس و کاربرد های آن در صنعت

انواع گریس و کاربرد آن ها در صنایع بر اساس نوع کارایی تجهیزات متفاوت است. مصرف کنندگان می توانند از انواع گریس نسوز و گریس معمولی با خواص و ویژگی های منحصر به فرد در صنایع خودروسازی، نساجی، غذایی، کشاورزی و غیره استفاده نمایند.

نوع روغن پایه و غلیظ کننده بیشترین تاثیر را در انواع گریس و کاربرد آن می گذارد که در زیر 5 نوع مهم را معرفی می کنیم:

  • گریس کلسیمی از نوع ضد آب برای سیستم های هیدرولیکی و تجهیزات دریایی است.
  • گریس لیتیومی از محبوب ترین گریس ها با پایدارای حرارتی بالا و عملکرد چند منظوره برای صنایع مختلف می باشد.
  • گریس آلومینیوم یک روان کننده برای قطعات لغزنده، چرخ دنده و کابل ها
  • گریس سدیمی برای محیط های دارای آلودگی در شرایط دمای نسبتا بالا کارایی دارد.
  • گریس پایه سیلیکون از نوع ضد آب که مثل یک عایق الکتریکی در محیط های غیر سمی عمل می کند.

بنابراین انواع گریس و کاربردشان طبق مواد افزودنی که در آن ها استفاده شده، دارای خواصی چون؛ پایدارای حرارتی، آنتی اکسیدان، چسبندگی خوب، مقاومت در برابر محیط های اسیدی و قلیایی می باشد.

گریس بلبرینگ دور بالا

گریس بلبرینگ دور بالا

گریس بلبرینگ دور بالا از ترکیب روغن پایه، صابون و افزاینده ها ساخته شده است که برای سرعت، دما و فشار های بالا کاربرد دارد. گریس سرعت بالا با چسبندگی خوب و مقاومت در برابر رطوبت، قطعات شما را اصطکاک و ساییدگی حفاظت می کند.

همانطور که میدانید هر چه سرعت بلبرینگ بیشتر شود، دما بالاتر می رود. بنابر این برای انتقال گرما بایستی از یک روانکار مناسب استفاده کنید که پیشنهاد می کنیم از گریس بلبرینگ دور بالا استفاده کنید. همچنین خطر خوردگی در بلبرینگ هایی با سرعت های کمتر هم وجود دارد که شما می توانید از طریق روانکاری گریس، این مشکلات را حل کنید.

در زیر بهترین گریس برای بلبرینگ از برند های خارجی و ایرانی را معرفی می کنیم:

گریس نسوز خارجی:

  • شل
  • توتال
  • مولیکوت
  • فوکس
  • اس کا اف

بهترین گریس نسوز ایرانی:

  • بهران
  • پارس

گریس دور بالا چیست و چه مزایایی دارد؟ پیش تر در مورد این نوع گریس ها و عملکردشان توضیحاتی را دادیم. هم اکنون می خواهیم در مورد ویژگی های گریس سرعت بالا اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم.

  • بلبرینگ از اجزای مختلفی تشکیل شده که برای کاهش سایش و اصطکاک بین این اجزا از گریس سرعت بالا استفاده می شود.
  • جلوگیری از ساییدگی قطعات به یکدیگر، که در آن زمان گریس مانند یک پوشش عمل می کند.
  • محافظت از خوردگی، زنگ زدگی و جلوگیری از ورود هر نوع آلودگی به این تجهیزات
  • مانع از چسبندگی قطعات به یکدیگر می شود

تفاوت گریس و روغن در چیست

اولین تفاوت گریس و روغن در شکل ظاهری و تعداد روانکاری است. مثلاً گریس تقریبا به شکل جامد است ولی روغن مایع است و همینطور شما می توانید با استفاده از گریس تعداد روانکاری قطعات را پایین بیاورید ولی در روانکاری با روغن اینطور نیست.

هنگام روانکاری به دلیل شکل ژلاتینی در گریس ها، به هیچ وجه چکه یا نشتی مشاهده نخواهید کرد ولی در روغن این امکان وجود دارد. روغن ها باعث خنک سازی و پاکسازی آلودگی ها می شوند ولی این قابلیت در گریس نیست. با این حال امکان ورود آلودگی از بیرون به منطقه روانکاری با استفاده از گریس وجود ندارد.

هر چند که هر دو برای روانکاری استفاده می شوند ولی هر کدام خواص و ویژگی های های مخصوص به خود را دارند. به هر حال تفاوت گریس و روغن به راحتی قابل تشخیص است. در آخر باید بگوییم هنگام استفاده از این مواد دقت نمایید؛ زیرا پاک کردن روغن به راحتی انجام می شود ولی گریس قابل پاک شدن نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *