روغن هیدرولیک

روغن هیدرولیک چیست

روغن هیدرولیک چیست

عملکرد روغن هیدرولیک چیست

روغن هیدرولیک چیست؟ روغن هیدرولیک یک سیال جهت انتقال توان به سیستم ها و ماشین آلات هیدرولیکی است. خرید روغن هیدرولیک بهران برای انواع سیستم فرمان، بیل مکانیکی، ترمز هیدرولیکی، کامیون ها و غیره کارایی و عملکرد فوق العاده ای دارد.

عملکرد روغن هیدرولیک به این صورت است گرمای اضافی دستگاه که به برخی از اجزای دستگاه می رسد را خنثی می کند. روغن هیدرولیکی برای انتقال حرارت و روانکاری تجهیزاتی که نام بردیم، استفاده می شود. با استفاده از این روغن به راحتی می توانید آلودگی های محیطی را حذف کرده و سیستم خود را آب بندی نمایید.

با توجه به نوع سیستم، ویسکوزیته منتخبی در روغن های هیدرولیکی می تواند متفاوت باشد. برای کاهش مصرف انرژی و اصطکاک، بهتر است در این موارد مقدار ویسکوزیته کمتر باشد؛ چرا که کنترل آن سیستم با دقت بالاتری انجام می پذیرد. اما در برخی موارد پایین بودن مقدار ویسکوزته معایبی هم دارد، مثلاً؛ قابلیت روانکاری را کم کرده و باعث افزایش نشتی می شود.

اینکه می گوییم ویسکوزیته کم باعث کاهش اصطکاک و ساییدگی می شود، به دلیل فشار کمی است که به سیستم وارد می کند. بنابراین روغن های هیدرولیکی که گرانروی کمی دارند، برای اینگونه سیستم ها عملکرد مناسبی خواهند داشت. روانکاری باید به دقت و حساسیت صورت گیرد تا عملکرد روغن هیدرولیک به درستی انجام شود.

انواع روغن هیدرولیک

انواع روغن هیدرولیک برای پرس های سبک و سنگین، کمپرسور ها، جعبه دنده ها، سیستم های هیدرولیکی و ماشین آلات صنایع مختلف کاربرد دارند. با توجه به سازندگان مختلف در سراسر جهان، انواع روغن هیدرولیک با کد های مختلف ارائه می گردند. هر روغن دارای ارقام و حروفی هستند که نوع کاربری روغن هیدرولیک را تعیین می کند.

انواع روغن هیدرولیک بهران در سایت فیدار اویل بسیار متنوع است و شما می توانید در زیر مشاهده نمایید:

  • HFC: روغن هیدرولیک HFC
  • HFDU: روغن هیدرولیک HFDU68
  • T: روغن هیدرولیک T37
  • TX: روغن هیدرولیک TX46
  • HP: روغن هیدرولیک HP100
  • H: روغن هیدرولیک H32

منظور از روغن هیدرولیک H32، گرانروی روغن در دمای 32 درجه سانتی گراد است. انواع روغن هیدرولیک بهران در گرید های مختلف از نوع روغن های بدون بو و غیر سمی هستند که در مقابله با آتش مقاوم می مانند.

دانستید که روغن هیدرولیک چیست و چه عملکرد دارد، حال باید یادآوری کنیم که بیشتر بودن ویسکوزیته باعث افزایش اصطکاک درونی سیال می شود و در نتیجه افزایش گرما و اتلاف توان خواهیم داشت. این موضوع در انتخاب روغن هیدرولیک بسیار حائز اهمیت است؛ چرا که سیستم های هیدرولیکی مثل پمپ ها که ساییدگی قطعات در آن زیاد است، نیاز به کارشناسی دقیق دارد.

عوامل تاثیر گذار در رونکاری انواع روغن هیدرولیک چیست:

  • روانکاری در یک محیط ایمن انجام شود
  • کیفیت روانکاری از نظر توانایی روغن، حمل بار و تغییرات ویسکوزیته با تغییر دما را در نظر بگیرید
  • هنگام کار در دما های بالا دارای مقاومت و پایداری حرارتی، اکسید شدن و نقطعه اشتعال باشد
  • خواص الکتریکی مناسبی داشته باشد؛ یعنی در مقابله با ولتاژ های ناگهانی، ضریب هدایت و غیره مقاوم بماند
  • سازگاری با انواع آب بند ها، فلزات و سیالات مختلف
  • بررسی خواص فیزیکی، انبساط حرارتی، چگالی

زمان تعویض روغن هیدرولیک

زمان تعویض روغن هیدرولیک

زمان تعویض روغن هیدرولیک در سیستم های مختلف متفاوت است. با این حال شما می توانید از طریق تغییر رنگ ظاهری روغن متوجه شوید که زمان تغییر روغن روانکار فرا رسیده است. از دیگر عوامل می توانیم به کف کردن، بوی سوختگی و رنگ مات روغن اشاره کنیم.

روغن های هیدرولیک صنعتی برای انتقال انرژی، حرارت، روانکاری و آب بندی مفید است. در صورت مشاهده سفت شدن روغن های هیدرولیکی و بالا بودن میزان گرانروی، بایستی در اولین فرصت تعویض روغن هیدرولیک را انجام دهید تا عملکرد درستی را داشته باشید. همچنین اکسید شدن روغن، مشاهده آلودگی و کاهش میزان سطح روغن نشان دهنده زمان تعویض روغن هیدرولیک است. 

برای مثال هنگام کند و یا مختل شدن فرمان هیدرولیکی نیاز به تعویض روغن فرمان هیدرولیکی می باشید. هنگام تعویض روغن، دمای روغن باید با دمای محیط تقریباً یکسان باشد. این روغن با میزان مناسب، نه خیلی کم و نه خیلی زیاد انتخاب شود تا با آب بندی مناسب، از اصطکاک جلوگیری شود.

توانایی بالا در امولسیون آب، نقطه ریزش و اشتعال پایین، پایداری شیمیایی بالا از خواص روغن های هیدرولیک است که زمان تعویض روغن هیدرولیک، نباید این روغن ها را با یکدیگر ترکیب کنید. همانطور که میدانید مواد تشکیل دهنده و گرانروی روغن ها با یکدیگر مختلف است و ترکیب دو یا چند روغن مختلف و یا حتی ترکیب روغن جدید و کهنه به هیچ وجه توصیه نمی شود.

روغن هیدرولیک فرمان

هدایت فرمان های مکانیکی کار بسیار سختی است، علاوه بر آن سرعت آن هم بسیار پایین است. روغن هیدرولیک فرمان، از روانکار هایی است که نقش بسزایی در عملکرد فرمان های هیدرولیکی دارد که با افزایش سرعت فرمان خودرو مواجه خواهید شد.

همچنین روغن هیدرولیک فرمان با روغن خودرو با یکدیگر تفاوت هایی دارند؛ زیرا خواص و عملکرد این روغن بسیار خاص است و نمی توان با دیگر روغن ها جایگزین کرد. این روغن با قابلیت روانکاری عالی تمام ویژگی های خود را در دما و فشار های مختلف حفظ می کند و از نظر استحکام لایه ای، بسیار مقاوم هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *