فرق روغن دو زمانه و چهارزمانه چیست و برای چه تجهیزاتی استفاده می شوند؟
در این مقاله در مورد فرق روغن دو زمانه و چهارزمانه اطلاعاتی را در اختیار شما قرار خواهیم داد. ابتدا باید بگوییم این روغن ها مخصوص موتور هایی با خصوصیات خاص است. این روغن ها از روغن پایه معدنی و سنتتیک ساخته شده اند و در بهبود عملکرد موتور تاثیر بسزایی می گذارند.
خوب است قبل از اینکه فرق روغن دو زمانه و چهارزمانه را بدانید، در مورد موتور دو زمانه و چهار زمانه اطلاعاتی را به شما بدهیم. از آنجایی که موتور ماشین آلات تنوع بسیار دارند و طی سال ها تغییرات زیادی کرده اند، روغن صنعتی آن ها متفاوت هستند.
انواع روغن موتور شامل دیزلی، بنزینی و مهم تر از همه روغن دو زمانه و چهار زمانه است که در ابزار های صنعتی و خودرو ها استفاده می شود. اولین فرق روغن دو زمانه و چهارزمانه در نوع موتور است که برای کامل شدن یک حرکت قدرتی در نوع چهار زمانه، دو دور کامل یا چهار مرحله انجام می می شود، ولی در نوع دو زمانه فقط 2 مرحله یا 1 دور کامل را طی می کند.
این روغن ها برای روانسازی موتور با خاصیت پاک کنندگی و خنک کنندگی مناسب است. دومین فرق روغن دو زمانه و چهارزمانه وزن کمتر موتور دو زمانه نسبت به چهار زمانه است که در ادامه آشنایی بیشتری از تفاوت های این دو را پیدا خواهیم کرد.
منظور از روغن دو زمانه چیست؟
منظور از روغن دو زمانه چیست؟ از این روغن های روانکاری برای بهبود عملکرد و جلوگیری از آسیب های درونی به موتور های دو زمانه است. این محصول به دلیل ویژگی های خاصی که دارد، باعث افزایش سرعت و شتاب موتور می شود. این روغن از جوش آمدن بیش از اندازه در موتور جلوگیری کرده و دور موتور را به راحتی افزایش می دهد.
پس منظور از روغن دو زمانه چیست و روغن موتور دو زمانه برای چه تجهیزاتی استفاده می کنند؟ نوعی روغن موتور دو زمانه که از روغن پایه معدنی و افزودنی های مخصوص ساخته شده و برای کنترل و بازدهی موتور دو زمانه تجهیزاتی چون جت اسکی، اره برقی، پمپ آب، موتور برق و موتور سیکلت استفاده می شود.
برای موتور دو زمانه ها بنزین و روغن را ترکیب کنید. همچنین برای افزایش کیفیت و نرخ جریان سیال، استقامت در مقابل ساییدگی و خوردگی از روغن موتور دو زمانه استفاده کنید. این روانکار ها با استاندارد API زیر عرضه می گردند:
- TA: ماشین چمن زن و راتور الکتریکی پمپ
- TB: برای قایق موتوری و موتور سیکلت های کوچکتر
- TC: برای اره برقی و موتور سیکلت های قدرتمند
اما روغن موتور دو زمانه با بنزین مخلوط شده و سوخت مصرفی بالایی دارد. به دلیل وزن کمتری که نسبت به دیگر روغن موتور ها دارد، قدرت روغن منتخبی باید متناسب با نوع دستگاه شما باشد. معمولاً سایز آن کوچکتر و سریعتر بوده و طراحی آن پیچیده نیست. این روغن نوعی روغن موتور حرارتی یا پیستونی دو زمانه است که دود کمی را تولید می کند.
روغن چهار زمانه چیست؟
محصولات و قطعات صنعتی بسیار حساس هستند و نیاز به یک روانکار مناسب دارند. ویژگی که برای تمامی روغن های صنعتی میتوان نام برد، این است که این محصولات دارای خاصیت چربی مانندی است که روغن کاری قطعات صنعتی تأثیرگذار است.
برخی از موتور ها دارای شتاب بالاتری هستند که در این مواقع از روغن های چهار زمانه جهت انعطاف پذیری و کارایی بهتر موتور استفاده می شود. روغن چهار زمانه یکی از انواع موتور های درون سوز است که برای طیف وسیعی از وسایل نقلیه یا تجهیزاتی امروزی با سوخت های گازوئیل و بنزین کاربرد دارد.
برای افزایش کارایی موتور چهار زمانه از روانکار های خالص با فرمولاسیون خاص استفاده می شود. فرق روغن دو زمانه و چهارزمانه در این است که 2 زمانه انرژی بیشتری نسبت به 4 زمانه تولید کرده و همینطور آلودگی بیشتری را هم تولید می کند.
با اضافه شدن روغن روان کننده به موتورهای 4 زمانه در هنگام کار صدا و لرزش و از همه مهم تر آلودگی کمتری تولید می کنند. با استفاده از این روغن ها نیاز به روغن اضافه نخواهید داشت.
فرق روغن دو زمانه و چهارزمانه در شاخص نقطه ریزش آن ها می تواند باشد،همچنین روغن های معدنی نسبت به انواع روغن های سینتیک ارزان تر و روانکاری آن ها مقرون به صرفه تر است. البته باید این نکته را هم در نظر بگیرید که روغن های سینتیک از طول عمر بالاتری برخوردار هستند.
در نهایت روغن های دو یا چهار زمانه در مدل های متفاوتی تولید شده که برای دستگاه های گوناگون کاربرد های متفاوتی دارند. همچنین خواص آن طبق مواد افزاینده و برندی که تهیه کرده اید متفاوت است.
امید است که این محتوا جهت معرفی این دو روانکار، حق مطلب را ادا نموده و برایتان مثمر ثمر واقع شده باشد تا در جهت خریدی مناسب و اقتصادی کمک یار خوبی برایتان بوده باشد.