گریس صنعتی چیست

آموزش صفر تا صد گریس کاری کمک فنر خودرو

گریس کاری کمک فنر خودرو

مراحل و آموزش صفر تا صد گریس کاری کمک فنر خودرو

در این مقاله در مورد گریس کاری کمک فنر خودرو به طور کامل توضیحاتی را ارائه می دهیم. ابتدا باید بگوییم که کمک فنر خودرو یکی از قطعات مکانیکی است که به دلیل طریق انعطاف پذیری اجزای درونی، ضربات را به راحتی جذب می کند. ناهمواری جاده بر روی اتاق ماشین و سرنشینان تاثیرات بدی می گذارد و شما از طریق روانسازی کمک فنر این اثرات را کاهش داده و ایمنی خودرو را افزایش می دهید.

قبل از اینکه نحوه گریس کاری کمک فنر خودرو را آموزش دهیم، بهتر است که در مورد کمک فنر و نحوه کارکرد آن بگوییم. همانطور که میدانید این قطعه برای دفع ارتعاشات ناشی از سطوح ناهموار و ایجاد آسایش و امنیت کابین استفاده می شود. این وسیله یک محفظه فلزی است و با یک پیستون یا میله فولادی که در انتهای آن سوراخ هایی وجود دارد. در واقع پیستون کمک فنر داخل محفظه ای پر از روغن قرار دارد و از آنجایی که این روغن تحت فشار بوده و برای جلوگیری از خروج آن به بیرون، بایستی آب بندی شود.

کمک فنر برای خودرو بسیار مهم است و باید به طور منظم بررسی شود. البته این وسیله مدل های متنوعی دارد ولی برای حفظ آن به موارد زیر توجه نمایید:

  • گریس کاری درست
  • روانکاری به موقع
  • تنظیم و تعویض به موقع چرخ ها و غیره
  • جلوگیری از ترمز ها ناگهانی
  • رانندگی در مسیر های هموار
  • جلوگیری از حمل بار های سنگین

گریس صنعتی از روانسازهای مهم خودرو با شکل نیمه جامد است که از طریق گریس کاری کمک فنر خودرو می توانید این قطعه را آب بندی و روانکاری کنید. در نظیر داشته باشید که قبل روانکاری، ناحیه مورد نظر را از آلودگی ها پاک کرده و با انتخاب گریس مناسب و انتقال آن به پمپ گریس به مقدار لازم آن را پخش کنید.

گریس کاری ماشین آلات نیازمند رعایت اصولی و مراحلی است که در زیر توضیح می دهیم:

  1. عدم قرارگیری گریس در شرایط دمایی بسیار شدید؛ زیرا تحمل پذیری دمایی گریس نسبت به روغن پایینتر است.
  2. در ناحیه مورد نظر پیچیدگی خاصی وجود نداشته باشد.
  3. محل روانکاری عاری از کرد و خاک باشد.

گریس کاری ماشین

گریس کاری ماشین

برای گریس کاری ماشین یا گریس کاری کمک فنر خودرو، گریس صنعتی مخصوص را تهیه نمایید و اگر دستگاه شما حرارت زیادی تولید می کند از گریس نسوز استفاده کنید. بنابراین برای جلوگیری از فرسودگی زودرس، انتخاب گریس مناسب بسیار مهم است. عواملی چون رطوبت، حرارت، اکسیژن و غیره باعث اکسیداسیون و کاهش طول عمر گریس می شود.

گریس ها با چسبندگی خوبشان برای مراقبت از تجهیزات شما هستند و به همین دلیل بایستی به طور مرتب و دقیق روانکاری شوند. پس قبل از گریس کاری ماشین به صورت دستی یا استفاده سیستم های خودکار، شرایط عملیاتی، نوع غلظت دهنده و روغن پایه را بررسی کنید.

برای عملکرد بهینه و روانکاری موثر به موارد زیر توجه نمایید:

  • طبق دیتا شیت روانکار و دستگاه، میزان مناسبی از گریس را به سطح مورد نظر پخش کنید.
  • فواصل زمان مناسب را برای گریس کاری کمک فنر خودرو انتخاب کنید.
  • شرایط نگهداری از گریس و تمیز بودن تجهیزات در افزایش طول عمر مهم است.
  • نظارت و بازرسی های دوره ای را انجام دهید.

نشتی گیری قطعات و تجهیزات صنعتی در دما های مختلف به عنوان یکی از عامیانه ترین کاربرد های گریس ها است. بطوریکه حتی روغن های صنعتی هم قادر به نشتی گیری نیستند.

مواد تشکیل دهنده گریس چیست

مواد تشکیل دهنده گریس از پارمتر زیر تشکیل می شود:

  • روغن پایه شامل مواد معدنی، نیمه سنتتیک و سنتتیک است.
  • غلیظ کننده یا صابون هم شامل سدیم، کلسیم، لیتیوم و غیره است.
  • مواد افزاینده نظیر مواد ضد زنگ، ضد رسوب و غیره می باشد.

روغن پایه بیشترین مقدار را در ساخت گریس ها در بر داشته که در حدود 80 تا 90 درصد است. پس اصلی ترین بخش تشکیل دهنده گریس همین روغن های پایه هستند و 10 الی 15 درصد هم برای دو مورد دیگر می باشد.

غلظت دهنده ها که از مواد تشکیل دهنده گریس است، باعث شکل پذیری گریس میشود. در واقع این ماده باعث آب بندی و جلوگیری از نشتی در ابزار آلات مکانیکی می شود. مواد افزودنی هم برای ایجاد خواص به روان کننده است. برای مثال گریس دارای خاصیت ep است یعنی گریس میتواند تحت فشار زیاد قرار بگیرد و دچار فروپاشی نشود.

انواع گریس خودرو

به طور کلی گریس ها در دو دسته نسوز و معمولی در برندهای مختلف مثل بهران، پارس، شل، اس کا اف و غیره تقسیم می شوند و انواع گریس خودرو عبارتند از:

  • گریس پایه سدیم
  • گریس پایه کلسیم
  • گریس پایه لیتیوم

برای روانکاری ماشین بایستی از انواع گریس خودرو جهت حفاظت از خوردگی، ساییدگی، اکسایش و غیره استفاده نمود. بنابراین با توجه به بخشی که می خواهید روانکاری را انجام دهید، می توانید گریس صنعتی را همراه با دیتاشیت آن از مراکز معتبر تهیه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *