آموزش گریس کاری ماشین سنگین و سایر دستگاه های صنعتی
در این پست از سایت فیدار اویل می خواهیم به اطلاعات مفیدی از نحوه گریس کاری ماشین سنگین و سایر مشخصات گریس بپردازیم.
از آنجا که کامیون ها در بدترین شرایط کار می کنند و همیشه در معرض عناصر خورنده قرار دارند که بدون روانکاری دچار فرسودگی زودرس می شوند. پس برای افزایش کارایی هر چه بهتر و نیز طول عمر بالا تر قطعات خود، گریس کاری ماشین سنگین را به طور صحیح انجام دهید. پس با توجه به نوع ماشین و قطعه ای که دارید، گریس صنعتی مناسب را خریداری کرده و روانکاری را شروع کنید. قبل از استفاده بر روی قطعه، سطوح کار را کاملا تمیز نمایید تا از هر گونه چربی، گرد و غبار و مواد اضافی روی قطعه دور بماند.
سپس یک لایه نازک از گریس را بر روی سطح مورد نظر قرار داده و آن را کاملاً پخش کنید. در ضمن برای طول عمر بیشتر گریس ها بعد از مصرف درب آن را محکم ببنید و از نور مستقیم خورشید و رطوبت دور سازید.
اگر یک گریس از بازدهی مطلوبی برخوردار است، حتما دارای درصدهای مناسبی از روغن پایه، مواد افزاینده و صابون به عنوان غلیظ کننده می باشد. این شرایط را می توانید در برند های معتبری چون گریس بهران، شل، پارس و غیره بیابید. اطلاعاتی که در هنگام گریس کاری ماشین سنگین باید به آن دقت شود، از طریق دیتا شیت برند تولید کننده گریس به مصرف کننده اعلام می گردد تا با استفاده از این مشخصات بتوانید گریس موردنظر را برای دستگاه خود بکار ببرید.
ماشین ها از پر کابردترین دستگاه ها در میان افراد حرفه ای و آماتور هستند که در صورت کارکرد مداوم نیاز به روانسازی دارند و با انتخاب گریس مناسب طول عمر ماشین آلات خود را افزایش دهید. در ضمن گریس ها نسبت به روغن تحمل دمایی پایین تری دارند و حتما قبل از خرید به ویسکوزیته آن توجه نمایید.
نکات حین گریس کاری:
- گریس تحت شرایط دمایی بسیار شدید قرار نگیرد
- ناحیه روانکاری پیچیدگی خاصی نداشته باشد؛ زیرا گریس ماده ای نیمه جامد است که برای بخش های ظریف مناسب نیست.
- قبل از روانکاری محل مورد نظر تمیز شود
گریس چیست
گریس چیست و چه کاربردی دارد؟ گریس نوعی روان کننده با شکل نیمه جامد است که برای دستگاه های مختلف در دماهای مختلف استفاده می شود. این محصولات از روغن پایه، غلظت دهنده ها و مواد افزاینده در برندهای خارجی و ایرانی تولید می گردد. گریس ها در درجه گرانروی های مختلفی ارائه می شوند که با توجه به شرایط کاری، محیطی و نوع ماشین آلات انتخاب می شوند.
گریس روانکار به دو دسته گریس نسوز و گریس معمولی تقسیم می شود که توانایی تحمل حرارت در نوع نسوز بیشتر از معمولی است. یک گریس خوب دارای ویژگی های زیر می باشد:
- عدم ورود آلودگی یا گرد و غبار
- عدم ریزش
- تحمل حرارت بالا و پایین
- جلوگیری از یخ زدن
مزایا و ویژگی های زیادی برای گریس ها تعریف شده که در برخی از برند ها میزان درصد هر ویژگی متفاوت است. در واقع گریس معمولی و نسوز نیز مانند سایر روانکار ها برای از بین بردن اصطکاک بین قطعات است، با این تفاوت که افزودنی آن ها متفاوت بوده و هر یک ویژگی های مخصوص به خود را دارند.
پس دانستیم که گریس چیست و چه انواعی دارد، این محصولات از پایه های مختلفی چون لیتیوم، کلسیم، سدیم، آلومینیوم و غیره تشکیل شده اند که هنگام خرید و گریس کاری ماشین سنگین یا سایر دستگاه ها باید به آن توجه کنیم.
گریس حرارت بالا
گریس حرارت بالا از یک ماده پایه و اصلی نسوز تهیه شده که در شرایط حرارتی بسیار بالا قابل استفاده می باشد. در صورت استفاده از این گریس، نگرانی در مورد سوختن آن نخواهیم داشت. برای مثال شما می توانید از گریس پایه لیتیوم ep1 با قدرت روانکاری بالا برای ماشین آلات سنگین و پر فشار استفاده نمایید.
به طور میانگین 80 الی 90 درصد این نوع گریس ها متشکل از روغن پایه است که مهمترین قسمت گریس به عنوان روانکار محسوب می شود. همچنین حدود 10 درصد ما بقی نیز همان مواد غلیظ کننده بوده و در حدود 5 درصد دیگر هم حاوی مواد افزودنی مختلف به همراه EP است.
برای این که عملکرد دستگاه هنگام روانکاری بهبود یابد، نمی توانیم از گریس های تک منظوره استفاده کنیم. این روانساز ها مانند یک گریس چند منظوره هستند که برای گریس کاری ماشین سنگین و سبک در محیط بسته یا نیمه بسته با انواع و اقسام آلودگی ها کارایی دارند.
پس همانطور که گفتیم گریس حرارت بالا همان گریس نسوز است که به دلیل کاهش اصطکاک بین تجهیزات، مانع از افزایش دما می شود تا یک لایه محافظتی و لغزنده مناسب را بین تجهیزات درگیر ایجاد کند. از دیگر کاربرد های این گریس روانکار می توان به استفاده در پمپ ها حتی در دماهای مختلف، جلوبندی خودرو ها، یاتاقان ها، کمپرسور ها و سایر تجهیزات اشاره کرد.