روغن توتال چیست

مشخصات فنی روغن توتال

مشخصات فنی روغن توتال

بررسی ویژگی ها و مشخصات فنی روغن توتال

محتوای این مقاله در مورد مشخصات فنی روغن توتال و معرفی انواع روغن توتال اصلی و تقلبی است تا هنگام استعلام قیمت روغن توتال، بهترین روغن را برای دستگاه خود انتخاب کنید. ابتدا باید بگوییم که شرکت توتال در جهت دوام پذیری تجهیزات، روغن های توتال را با فرمولاسیون دقیق تولید می کند.

مشخصات فنی روغن توتال شامل خصوصیات شیمیایی و فیزیکی روغن است که به صورت جدول در دیتاشیت روغن گنجانده شده است:

  • نوع روغن
  • مواد افزودنی به کار رفته
  • شرایط محیطی
  • نقطه اشتعال
  • نقطه ریزش
  • شاخص گرانروی
  • دانسیته در 15 C°
  • و …

مشخصات فنی روغن توتال از نظر شیمیایی، همان نوع پایه روغن و مواد افزودنی به کار رفته در آن است. روغن ها با یکدیگر یکسان نیستند، برای مثال در روغن موتور توتال از هر یک از این سه پایه روغن سنتتیک، روغن نیمه سنتتیک و روغن معدنی یا مینرال استفاده شده باشد که به ترتیب روغن سنتتیک یا مصنوعی با بهترین ویژگی جزء گرانترین پایه روغن بوده و مینرال دارای کم ترین ویژگی و ارزانترین می باشد.

مواد افزودنی عبارتند از:

  • مواد ضد اکسیداسیون
  • مواد ضد زنگ
  • ضد رسوب
  • ضد آب و …

نه تنها توتال، بلکه تمامی روغن های معتبری که ساخته می شوند از یک سری مشخصه های فنی برخوردار هستند که در دیتا شیت محصول به مصرف کننده ارائه می گردد.

انواع روغن صنعتی توتال

انواع روغن صنعتی توتال

انواع روغن صنعتی توتال برای بازدهی و افزایش طول عمر دستگاه ها و تجهیزات مختلف به کار می روند که در زیر به چند مورد زیر اشاره می کنیم:

  • روغن کمپرسور توتال نظیر روغن توتال داکنیس 68 یکی از بهترین روانسازها برای آب بندی، روانکاری، خنک کاری انواع کمپرسورها، دستگاه تهویه و غیره به شمار می رود.
  • روغن حرارت نظیر روغن total seriola eta 32 نوعی روان کننده برای جلوگیری از گرمای بیش از حد در سیستم یا جهت انتقال حرارت با قدرت بالا در دیگ های بخار و آب استفاده می شود.
  • روغن هیدرولیک توتال هم مثل روغن صنعتی توتال Azolla AF 68 که برای انتقال قدرت در ماشین آلات هیدرولیکی کاربرد دارد
  • روغن موتور توتال یکی محصولات مهم روانکاری و انتقال قدرت برای ماشین آلات سبک و سنگین است که برای مثال شما می توانید از روغن صنعتی توتال EP ۸۵w-۱۴۰ استفاده کنید.

به طور دقیق نمی توان در مورد مشخصات فنی روغن توتال اطلاعاتی را شرح داد؛ زیرا انواع روغن صنعتی توتال تنوع گسترده ای دارند که پیش تر چند مورد را معرفی کرده ایم.

مشخصات روغن موتور توتال

همانطور که میدانید موتور ماشین آلات علاوه بر یک سیستم خنک کننده نیاز به روانکاری عالی در شرایط دمایی مختلف دارد که پیشنهاد ما به شما استفاده از روغن موتور برند توتال است. از مشخصات روغن موتور توتال می توان گفت که این برند یکی از مهمترین محصولات شرکت اروپایی است که طبق استانداردهای روز دنیا در بالاترین سطح کیفی ساخته می شود.

روغن موتور ها به صورت تک درجه ای و چند درجه ای برای سوخت های دیزلی، بنزینی و گازویلی طبق یکی از دو استاندارد آمریکا api و اروپا sae ساخته می شوند. این اطلاعات بر روی برچسب یا لیبل بدنه روغن نوشته شده است. برای درک بهتر از مشخصات روغن موتور توتال چند درجه ای 85w140 به جدول زیر مراجعه فرمایید.

مشخصات فیزیکی و شیمیایی دانسیته

kg/m³

نقطه ریزش

نقطه اشتعال

ویسکوزیته در 40 C°

mm²/s

ویسکوزیته در 100 C°

mm²/s

85w140 905 12- 234 336 25

هر روغن از مشخصات خاصی برخوردار است که با دانستن آن می توانید روغن مد نظر را برای موتور ماشین آلات خود به کار ببرید، در غیر اینصورت دچار روغن سوزی، تشدید آلودگی و فرسودگی زودرس قطعات می شود.

روش تشخیص روغن توتال اصلی و تقلبی

برای تشخیص روغن توتال اصلی و تقلبی روش های مختلفی وجود دارد. از آنجایی که روغن توتال یک برند معتبر خارجی است و وارد کردن آن به علت تحریمات، کار چندان ساده ای نیست؛ چرا که نمونه های تقلبی زیادی از آن وجود دارد.

روش های تشخیص روغن توتال اصلی و تقلبی عبارتند از:

  1. بررسی بدنه: بدنه بشکه یا سطل روغن بایستی کاملاً سالم، پلمپ و بدون فرورفتگی باشد.
  2. برچسب محصول: برچسب کاملاً سالم، خوانا و دقیقا شبیه به نمونه شرکت اصلی باشد. با بررسی اطلاعات روی برچسب از استاندارد لازم روی لیبل مطلع گردید.
  3. تاریخ تولید و انقضا را بررسی کنید؛ زیرا ممکن است محصول اصل باشد ولی تاریخ مصرف آن گذشته یا بسیار کم باشد.
  4. درخواست دیتاشیت روغن از فروشنده برای مشاهده مشخصات فنی روغن توتال

گاهی ممکن است جنس های تقلبی از لحاظ ظاهری بسیار دقیق باشند و شما متوجه هیچ کدام از مشکلاتی که پیش تر گفته شد، نشوید. در مرحله بعدی هنگام باز کردن روغن تا حدود زیادی می توانید از روی رنگ، بو و غلظت آن متوجه آن شوید. رنگ کدر، بوی سوختگی یا نفت، سفت یا شل بودن بیش از حد می تواند نشان دهنده فیک بودن باشد که با تست یا آنالیز روغن در آزمایشگاه ها می توانید از سلامت روغن اطمینان بیشتری پیدا کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *